گروه بین‌الملل- رونق وال‌استریت در روز جمعه، انگیزه کافی به سرمایه‌گذاران ژاپنی داد تا اولین روز هفته خود را با صعود در شاخص‌ها آغاز کنند.

به گزارش بی‌بی‌سی، سرمایه‌گذاران بازار سهام توکیو که عمدتا چشم به وال‌استریت و نیز گوش به اخبار ایالات متحده دارند، در روز دوشنبه دلایل کافی برای رونق در اختیار داشتند گزارش تورم نسبتا مناسب که عمدتا تحت تاثیر افزایش قیمت غذا و انرژی بود، تقویت ارزش دلار در بازار و کاهش قیمت نفت از دلایلی بود که در روز جمعه به شکل‌گیری جریان مثبت در وال‌استریت کمک کرد و رونق وال‌استریت خود کافی است تا چرخ‌های بازار سهام توکیو نیز چرخیدن را آغاز کند. با اینکه در کنفرانس وزرای دارایی گروه هشت، به نظر نمی‌رسد وزیر اقتصاد ژاپن با هنری پائولسون توانسته باشد. درباره تثبیت نرخ مبادله ارزی گفت‌وگو کرده باشد، اما تاکید پائولسون بر علاقه ایالات متحده به دلار قوی، تاثیر روانی زیادی بر بازارها گذاشته است، به ویژه آنکه یکی از دلایل افزایش قیمت نفت در بازار جهان، ارزش رو به نزول دلار است.

به نظر می‌رسد بانک مرکزی آمریکا برای مهار تورم ناگزیر از افزایش نرخ بهره در این کشور با حداقل توقف جریان کاهش نرخ بهره شود و این خود می‌تواند به تقویت ارزش دلار کمک کند.

شاخص سهام نیکی در روز دوشنبه، رونقی چشمگیر را تجربه کرد و ۳۸۱ واحد یا ۷۲/۲درصد به دست آورد و به واحد ۱۴۳۵۴ رسید. شاخص نیکی با سود روز دوشنبه توانست بخشی از ضرر هفته خود را جبران کند. شاخص توپیکس هم ۳۰ واحد یا ۲/۲درصد به دست آورد و به واحد ۱۴۰۲ رسید. تنزل ارزش ین در مقابل دلار در روز دوشنبه هم از دلایل رونق توکیو بود. ین ارزان سبب سود کمپانی‌های صادرکننده ژاپنی می‌شود.

در حالی که در ایالات‌متحده، گزارش تورم ترس و نگرانی بازار را تخفیف داد و باعث شد تا وال‌استریت به جریان عادی بازگردد، در بریتانیا، بانک مرکزی کشور درباره خطر تورم هشدار داده است. بر اساس گزارش فصلی بانک مرکزی بریتانیا، خانوارهای بریتانیایی انتظار دارند که تورم در ۱۲ماه آینده باز هم افزایش یابد. در این گزارش آمده است که افزایش قیمت غذا و سوخت، آگاهی از تورم در میان مردم را افزایش داده است.

تورم سالانه در ماه آوریل به ۳درصد رسیده است که نسبت به حدنصاب بانک مرکزی که ۲درصد است، افزایش زیادی را نشان می‌دهد. هزینه تولیدکننده هم در ماه آوریل، رکورد از خود بر جای گذاشته است. اداره آمار ملی بریتانیا اعلام کرده است که قیمت برون‌دار صنعتی برای فروش ۵/۷درصد در طول سال افزایش یافته است. قیمت درون‌دار یا مواد خام ۳/۲۳درصد در طول سال افزایش نشان می‌دهد. در این گزارش آمده است که افزایش تورم و نیز محدودیت اعتبار مصرف‌کننده‌ها باعث شده تا هزینه و میزان خرج مردم تقلیل یابد. در این گزارش البته درباره سیاست‌های پولی و مالی که بانک مرکزی احتمالا برای مهار تورم باید اتخاذ کند، اشاره‌ای نشده است.

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب افزایش یافت. در طول هفته گذشته، درست پس از آنکه هنری پائولسون، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد آمریکا علاقمند به دلار قوی است، ارزش دلار روندی رو به افزایش داشته است. در روز دوشنبه در نیویورک هر دلار به ازای ۲۷/۱۰۸ین معامله شد که نسبت به روز جمعه که هر دلار به ازای ۰۶/۱۰۸ین معامله شده بود، افزایش نسبتا مناسبی را نشان می‌دهد. نرخ برابری دلار در برابر یورو به ازای هر یورو ۵۳۹۸/۱دلار رسید. روز جمعه در نیویورک هر یورو به ازای ۵۳۸۷/۱دلار معامله شده بود. نرخ برابری یورو در برابر ین به ازای هر یورو ۷۵/۱۶۶یورو بود. بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است که شاید افزایش نرخ تورم باعث شود آنها نرخ بهره را افزایش دهند. این اظهارنظر باعث تقویت ارزش یورو در اوایل هفته گذشته شد، اما پس از رای منفی ایرلندی‌ها به علت اصلاحیه قانون اساسی اتحادیه اروپا، ارزش یورو در بازارهای جهان تنزل یافت.