گروه بین‌الملل - بانک توسعه آسیا در گزارشی اعلام کرد، خطر تورم بالا همچنان مهم‌ترین نگرانی درحوزه اقتصاد آسیا باقی می‌ماند و می‌تواند همه پیشرفتی را که در ۲۰ سال اخیر حاصل شده است، محو کند. به گزارش بی‌بی‌سی رییس بانک توسعه آسیا، راجات ناگ گفت: در سال ۲۰۰۸ تورم سالانه در ماه آوریل به بیش از ۱/۵درصد، پیش‌بینی اولیه افزایش یافت. افزایش قیمت غذا و انرژی دو خطر اصلی است که پشت موضوع افزایش تورم در آسیا قرار دارد که می‌تواند بر «داستان رشد خوب آسیا» تاثیر بگذارد. افزایش تورم همچنان می‌تواند بر سرمایه‌گذاری و درآمد کمپانی‌ها تاثیر بگذارد و دولت را در منطقه بی‌ثبات گرداند.

در روز جمعه، هند اعلام کرد تورم این کشور، سریع‌ترین رشد را در هفت سال اخیر داشته است. اوایل ماه ژوئن هم کره جنوبی گفت که تورم این کشور در اثر افزایش قیمت محصولات غذایی و انرژی به بالاترین سطح خود در هفت سال اخیر رسیده است. تورم در ویتنام به بیش از ۲۵درصد رسیده است و دولت اعلام کرده است که تورم بزرگترین چالشی است که دولت با آن مواجه است. همچنین کشورهای سنگاپور، تایلند، فیلیپین و اندونزی هم با نرخ‌های تورم بین ۵/۷ تا ۱۱درصد مواجه هستند.

بانک توسعه آسیا نرخ رشد ۶/۷درصدی را برای آسیا در سال ۲۰۰۸ پیش‌بینی کرد که نسبت به سال ۲۰۰۷ که این قاره نرخ رشد ۷/۸درصدی را تجربه کرده است، کاهش یک درصدی نشان می‌دهد. آقای ناگ، رییس بانک توسعه آسیا گفت: مقامات مالی و پولی آسیا باید تورم را به عنوان مهم‌ترین نگرانی شناسایی کنند که به معنای آن است که افزایش نرخ بهره به عنوان اولین راه حل باید در نظر گرفته شود.

وی گفت: تورم می‌تواند رشد آسیا را تهدید کند و افزود: بانک‌های مرکزی باید همه اقدامات لازم برای مهار خطر تورم از جمله افزایش نرخ بهره را انجام داده و هند را الگو قرار دهند. در روز چهارشنبه بانک مرکزی هند، نرخ بهره کوتاه‌مدت خود را ۲۵/۰درصد افزایش داد و به ۸درصد رساند. افزایش قیمت سوخت که باعث افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و تولید شده است، یکی از دلایل افزایش محصولات غذایی است.

کشورهای آسیایی مانند هند، مالزی و اندونزی اخیرا پس از مواجهه با افزایش قیمت جهانی نفت که می‌تواند باعث افزایش بیش از پیش تورم شود، یارانه‌های انرژی خود را قطع کردند. آقای ناگ گفت: تورم مشکل سخت‌گیرانه و شدیدی از یک سیستم مالیاتی است و به مردم فقیر بیشترین لطمه را وارد می‌آورد. وی به همین دلیل پیشنهاد کرد که دولت‌های آسیا باید حمایت مالی از فقرا برای مالیات آنها در مقابل افزایش قیمت‌ها به عمل آورند.

آسیا منزلگاه دو‌سوم فقرای جهان است. نرخ فقر در این قاره از ۳۳درصد در سال ۱۹۹۰ به ۱۹درصد در سال ۲۰۰۷کاهش یافته است. اما آقای ناگ هشدار می‌دهد که بحران کنونی می‌تواند این پیشرفت را از بین ببرد. بانک توسعه آسیا در ماه آوریل به کشورها درباره تاثیر افزایش قیمت‌ها پیشنهاد کمک داده است. این بانک اعلام کرد می‌تواند به کشورها وام‌هایی اعطا کند تا آنها بتوانند به فقرا یارانه غذایی پرداخت کنند.