وزرای دارایی گروه ۸ : تولید نفت را افزایش دهید
گروه بینالملل - وزرای اقتصاد ۸ کشور صنعتی جهان، پس از اینکه قول دادند با ریسکهای اقتصادی افزایش قیمت نفت و نیز غذا مبارزه کنند به کشورهای در حال توسعه در مبارزه علیه گرمشدن زمین کمک کنند، گفتوگوهای خود را در ژاپن پایان دادند. به گزارش آسوشیتدپرس، وزرای اقتصاد گروه ۸ در نشست اخیر خود، دستور کار نشست سران گروه ۸ را که قرار است در ماه آینده و در ژاپن برگزار شود را تعیین کردند. معلوم نیست که این نشست هیچ دستورالعمل روشنی را برای حل مشکلات فعلی جهان مانند تورم تدوین کرده باشد.
نوکاگا وزیر دارایی ژاپن قول داد که برای حل مشکلات فعلی، با ایالات متحده، بزرگترین شریک تجاری خود، همکاری کنند. وی همچنین درباره وضعیت اقتصاد آمریکا اظهار نگرانی کرد. نوگاگا که در حاشیه این نشست با هنری پائولسون وزیر خزانهداری ایالات متحده ملاقات کرد، چیزی درباره گفتوگوی خود با پائولسون درباره بیثباتی ارزش دلار نگفت. تحلیلگران کاهش ارزش دلار را یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت نفت میدانند، زیرا برخی از سرمایهگذاران پول خود را در این صنعت به عنوان یک ذخیره علیه تورم و کاهش دلار سرمایهگذاری میکنند.
از طرف دیگر کاهش ارزش دلار، آسیب زیادی به صادرکنندگان ژاپنی وارد میکند که شریک اصلی تجاری ایالات متحده هستند. البته پس از آن که هنری پائولسون در هفته گذشته اعلام کرد، ایالات متحده دنبال تقویت ارزش دلار است، و رییس بانک مرکزی آمریکا به احتمال افزایش نرخ بهره برای مهار تورم اشاره کرده است، ارزش دلار افزایش یافته است.
نوکاگا وزیر اقتصاد و دارایی ژاپن، هنری پائولسون وزیر خزانهداری آمریکا، آلیستر دارلینگ وزیر دارایی بریتانیا و رابرت زولیک رییس بانک جهانی در ملاقات کوتاهی با یکدیگر اعلام کردند، آنها باید به کشورهای در حال توسعه در مبارزه علیه گرم شدن زمین کمک کنند. پائولسون گفت او خوشبین است که طرح کمک ۱۰ میلیارد دلاری تکنولوژی تمیز بتواند حمایت گستردهای را در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جلب کند. دولت بوش از کنگره خواسته است با ۲ میلیارد دلار برای کمک به کشورهای در حال توسعه به ویژه چین و هند به عنوان هزینه استفاده از تکنولوژی تمیز، تصویب کند. بریتانیا قول ۵/۱ میلیارد دلار را داده است و ژاپن میخواهد ۲ میلیارد دلار از این ۱۰ میلیارد دلار را تامین کند.
رابرت زولیک رییس بانک جهانی هم گفت: کشورهای در حال توسعه بیشتر از سایر کشورها از تغییرات آب و هوایی مانند خشکسالی، سیل، فقر و گرسنگی آسیب میبینند. این کمک مالی به این کشورها فرصتی برای کم کردن آسیبها میدهد.
همچنین رییس صندوق بینالمللی پول، تورم را تهدیدی جدی دانست و از بانکهای مرکزی همه کشورها خواست با اتخاذ سیاستهای مناسب این پدیده را کنترل کنند. دومینیک استراس کان که در حاشیه نشست وزرای گروه هشت در اوزاکای ژاپن سخن میگفت، پیش بینی کرد کاهش رشد اقتصادی جهان طی ماههای آینده موجب کاهش تقاضای جهانی انرژی و در نتیجه کاهش قیمت نفت شود.
وی تصریح کرد :«وزرای دارایی گروه هشت از صندوق بین المللی پول خواستهاند تا میزان تاثیر سفته بازی و دلالی بر افزایش قیمت جهانی نفت را به صورت علمیبررسی کند». گروه ۸ از کشورهای تولید کننده نفت خواست برای کاهش قیمت نفت، عرضه و تولید آن را افزایش دهند.
ارسال نظر