گروه بین‌الملل - بانک جهانی اعلام کرد به کشورهایی که افزایش قیمت غذا آسیب زیادی به آنها وارد کرده است، ۲/۱میلیارد دلار کمک خواهد کرد. به گزارش بی‌بی‌سی رابرت زولیک رییس بانک جهانی گفت: این پول به سرعت در اختیار کشورها قرار خواهد گرفت. حدود ۲۰۰میلیون دلار از این پول برای کشورهایی کنار گذاشته شده است که در معرض گرسنگی شدید قرار دارند و از این رو اولویت دارند. هائیتی و لیبریا هریک ۱۰میلیون دلار دریافت خواهند کرد تا به اقشار آسیب‌پذیر خود کمک کنند. جیبوتی نیز ۵میلیون دلار دریافت خواهد کرد. بانک جهانی معتقد است حدود ۱۰۰میلیون نفر می‌توانند از کمبود محصولات غذایی و گرانی آنها آسیب ببینند. در گزارش بانک جهانی آمده است، کشورهای تاجیکستان، یمن و توگو به کمک فوری نیاز دارند. رابرت زولیک رییس بانک جهانی گفت: بسیار اهمیت دارد که روی اقدامات خاص متمرکز شویم. این اقدامات کمک می‌کند که بتوانیم با خطر گرسنگی و سوءتغذیه که ۲میلیارد نفر از جمعیت زمین را تهدید می‌کند، مقابله کنیم. با این طرح کمک، کشورهای فقیر پول لازم را برای کمک به غذای دانش‌آموزان و نیز بذر لازم برای کشاورزی را در اختیار داشته باشند.

این پول بخشی از برنامه برای مقابله با بحران تورم محصولات غذایی در سطح جهان است. بخشی از این پول صرف اقدامات انسان‌دوستانه برای مثال کمک به زنان باردار و نوجوانان خواهد شد. بانک جهانی در نظر دارد ۲میلیارد دلار دیگر در سال آینده صرف پروژه‌های کشاورزی مانند بیمه غلات نماید.

زولیک گفت: این مورد با مواردی مانند ایدز تفاوت دارد که قبل از صرف هر پولی باید شما ابتدا تحقیقات را شروع کنید. مردم می‌دانند چه باید بکنند. ما فقط در این باره از منابع اطمینان حاصل و اقدامات خود را در سراسر جهان هماهنگ می‌کنیم.

سازمان ملل در گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر کرد، هشدار داد که قیمت محصولات اصلی مانند گندم و گوشت می‌تواند تا سال‌ها همین روند افزایش را حفظ کند. این گزارش که توسط سازمان جهانی خواروبار تهیه شده بود، یادآور شده است که قیمت‌ها ممکن است کاهش یابد، اما جریان آن آهسته و تدریجی خواهد بود. در این گزارش آمده است که جهش کنونی در قیمت محصولات غذایی که نسبت به گذشته رکورد به حساب می‌آید، اساسا ناشی از هوای بد و در نتیجه از بین رفتن محصولات بوده است، اما در عین حال با برطرف شدن این مشکلات، موضوع سوخت‌های زیستی که برای مقابله با افزایش فزاینده قیمت نفت باب شده است، همچنان دلیلی بر بالا ماندن قیمت‌ محصولات غذایی ارائه می‌دهد. فائو در گزارش سالانه خود پیش‌بینی کرده است که قیمت گوشت تا سال ۲۰۱۷، تقریبا ۲۰ برابر و قیمت گندم ۶۰ برابر شود. بنابراین هر اندازه قیمت گندم و دانه‌های روغنی افزایش یابد، بر قیمت روغن‌های گیاهی تاثیر خواهد گذاشت.