گروه بین‌الملل- سازمان خواروبار جهانی وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد در سال ۲۰۰۸ میزان پولی که در سطح جهان صرف واردات غذا می‌شود از یک‌تریلیون دلار خواهد گذشت. به گزارش بی‌بی‌سی افزایش قیمت غذا در سال ۲۰۰۸ یکی از دلایل اصلی افزایش هزینه‌ای است که در سطح جهان برای غذا صرف می‌شود که افزایشی ۲۶درصدی را نسبت به سال ۲۰۰۷ نشان می‌دهد. در این گزارش آمده است که کشورهایی که به لحاظ اقتصادی آسیب‌پذیرتر هستند، از این افزایش قیمت، رنج و دشواری بیشتری را متحمل می‌شوند زیرا باعث افزایش ۴۰درصدی هزینه‌ها می‌شود.

البته در گزارش فائو آمده است که علائم و نشانه‌هایی وجود دارند که قیمت غذا کاهش را آغاز کرده است. با این همه در این گزارش آمده است، قیمت‌ها بعید است به سطح قبل از آغاز گرانی یعنی سال‌های قبل برسد، به این دلیل که هزینه‌های تولید موادغذایی افزایش یافته است. احتیاج برای ذخیره برخی از موادغذایی و پر کردن انبارها و همچنین افزایش مصرف غلات به این معنا است که تقاضا همچنان احتمال دارد بالا رود.

مهم‌ترین عامل در افزایش قیمت‌های بین‌المللی مواد اساسی غذایی، کاهش میزان صدور آنها بود، به این منظور که خود کشورهای صادرکننده از تولید محصول در داخل استفاده کنند. این سیاستی بود که توسط بسیاری از کشورهای صادرکننده اتفاق افتاد. در این تحلیل سازمان خواروبار جهانی، فائو گفت که کشورهای در حال توسعه احساس می‌کنند که هزینه غذا خیلی بیشتر از کشورهای ثروتمند است.

این گزارش اشاره می‌کند که در ماه‌ها و هفته‌های اخیر این قیمت برنج است که توجه همگان را برانگیخته است، اما از گندم و سویا گرفته تا شکر قیمت‌ها هر روز بیش از انتظار افزایش داشته است.

در این تحلیل آمده است که افزایش هزینه‌های غذا مشکلات فراوانی را به ویژه برای اقشار آسیب پذیر به وجود آورده است که بخش قابل توجهی از درآمد خود را صرف غذا می‌کند.

عوامل زیادی در افزایش هزینه غذا موثر بودند هر چند هم شانس‌هایی برای کاهش قیمت غذا در ماه‌های آینده وجود که می‌تواند اندکی بازار را متعادل کند. افزایش کشت و درنتیجه تولید گندم به دلیل سود بالا به معنای این است که در سال ۲۰۰۸ محصول زیادی درو خواهد شد و این موضوع به کاهش قیمت کمک می‌کند.

البته فائو هشدار می‌دهد که کاهش غیرمنتظره تولید می‌تواند یک «وضعیت بحرانی» را در بازار به وجود آورد. این گزارش پیش‌بینی می‌کند که قیمت برنج ممکن است کاهش یابد، مخصوصا اگر دولت‌ها تشویق شوند که محدودیت‌های تجاری را به دلیل فراوانی محصولات اعمال کنند، قیمت برنج از اوایل سال ۲۰۰۸ تاکنون سه برابر شده است.