شهرداری لندن به دست محافظه‌کاران افتاد

گروه بین‌الملل - بوریس جانسون رقابت بر سر تصاحب صندلی شهرداری لندن را از رقیب کهنه‌کار خود کن لوینگستون برد و به حکومت هشت ساله وی در سیتی‌هال پایان داد. به گزارش بی‌بی‌سی، بوریس جانسون کاندیدای محافظه‌کاران با ۱۶۸۷۳۸ را رای و به دست آوردن حداقل ۴۵درصد آرا به مقام شهردار انتخاب شد. کن لوینگستون ۱۴۸ هزار رای به دست آورد. بوریس جانسون پس از پیروزی از رقیب خود تجلیل کرد و گفت: علاقه‌مند است از وی در اداره‌شهر استفاده کند. برایان پدیک کاندیدای لیبرال دموکرات‌ها در مرتبه سوم قرار گرفت و شن بری کاندیدای سبزها چهار‌مین نفر این رقابت سخت شد. سبزها در سال‌های اخیر در صحنه سیاست بریتانیا به حزبی مهم تبدیل شدند و انتظار می‌رود با افزایش فعالیت گروه‌های طرفدار حفظ محیط زیست و انتقاد از نحوه اداره شهر لندن و نیز از ساخت‌و‌سازهای بی‌رویه به‌تدریج با ائتلاف با احزاب دیگر به مجاری قدرت هم راه پیدا کنند.

بوریس جانسون در سخنرانی پس از اعلام پیروزی‌اش، رقیب خود کن لوینگستون را یک «مدیر مخلص و زحمتکش برای مردم» توصیف کرد. وی گفت: وی «دفتر شهرداری» را شکل داد و به لندن، جایگاه ملی اعطا کرد و او زمانی که لندن در سال ۲۰۰۵ مورد حمله تروریستی قرار گرفت، برای مردم صحبت و با آنان همدلی کرد. وی همچنین شجاعت کن لوینگستون در مواجهه با مخالفان به‌ویژه در حزب کارگر جدید را تحسین کرد. جانسون گفت، من امیدوارم که بتوانم از تجربه و عشق آقای لوینگستون به این شهر در اداره لندن استفاده کنم.

برنده شدن بوریس جانسون که به نظر می‌رسید از موقعیت مناسبی در این انتخابات برخوردار نبود و حتی برخی مخالفان از او چهره‌ای لوده و مضحک ارائه داده بودند، بیش از آنکه به بزرگی شخصیت او مربوط باشد بخشی از پیروزی بزرگ محافظه‌کاران در برابر حزب حاکم کارگر است که فعلا به دلیل بحران اقتصادی که کشور دچار آن نشده است، وجهه خود را در کشور از دست داده است. دنباله‌روی حزب کارگر و نخست‌وزیر تونی‌بلر از سیاست ایالات‌متحده یکی از دلایل رنجش مردم از حزب کارگر است که بحران اقتصادی اخیر آن را تشدید کرده است و سرانجام باعث شد که حزب کارگر در انتخابات اولین روز ماه مه که روز جهانی کارگر است، انتخابات شوراهای محلی را به رقیب محافظه‌کار خود در بریتانیا و ولز واگذار کند. بوریس جانسون در سخنران خود گفت، در اداره شهرداری سعی می‌کند از دستاوردها استفاده کند و آن را گسترش دهد و جایی که فرصت‌های از دست رفته وجود دارند، احیا کند.

در سال‌های زمامداری لوینسگتون در شهرداری، شهر لندن از لحاظ امور شهری پیشرفت چشمگیری کرده بود، اما افزایش هزینه خدمات شهری مانند حمل‌و‌نقل از جمله مسائل مهمی بود که نارضایتی در شهروندان ایجاد کرده بود و سبب رویگردانی مردم از وی شد. به نظر می‌رسد شکست حزب کارگر در انتخابات شهرداری، یک پرده از شکست بزرگ آنها در انتخابات شوراهای محلی باشد که زنگ‌های خطر را برای براون از هم‌اکنون به صدا درآورده است.