گروه بین‌الملل - امید به تثبیت ارزش دلار و نیز تمایل دلالان به خرید سهام در بخش‌های مالی و نیز سهام کمپانی‌های صادر کننده، بهترین روز شاخص نیکی را در دو ماه اخیر رقم زد. به گزارش آسوشیتدپرس، اخبار درآمد کمپانی‌ها و موسسات مالی در بریتانیا فعالان بازار سهام توکیو را از جهت سلامت اقتصاد و به ویژه این بخش از اقتصاد آمریکا امیدوار ساخت و آنها را به خرید این سهام ترغیب کرد.

با این همه بسیاری از تحلیلگران همچنان ترجیح دادند تا جانب احتیاط را از دست ندهند و منتظر جلسه بانک مرکزی آمریکا و نیز گزارش‌های درآمد باقیمانده، بمانند.

بسیاری از کمپانی‌های بزرگ ژاپنی و به ویژه کمپانی‌های صادرکننده این هفته درآمد خود را در سه ماه اول سال منتشر می‌کنند.

از طرف دیگر فعالان بازار سهام ژاپن امیدوار هستند به دلیل فشارهای تورمی که متوجه اقتصاد ایالات متحده است، به ویژه افزایش اخیر در قیمت نفت بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را در جلسه این هفته خود افزایش ندهد و این خود موجب تثبیت ارزش دلار در بازارهای جهانی و در مقابل ین شود که برای سود صادرکنندگان ژاپنی بسیار اهمیت دارد.

تحلیلگران بازار سهام ژاپن هم معتقد هستند که وضعیت موسسات مالی در هفته‌های اخیر موجب آرامش بازارهای سهام در آمریکا و نیز ژاپن شده است.

در روز دوشنبه شاخص سهام نیکی ۳۱ واحد یا ۲۲/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۸۹۴ رسید.

به این ترتیب شاخص نیکی بهترین روز خود را در ۲ ماه اخیر سپری کرد. شاخص سهام توپیکس ۲۲ واحد یا ۶۳/۱درصد ترقی کرد و به واحد ۱۳۶۲ رسید.

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل یورو و ین تنزل کرد. بانک مرکزی اروپا و نیز ایالات متحده در هفته جاری هر دو جلسه دارند.

هر دو بانک در وضعیتی متناقض گرفتار آمده‌اند. کاهش نرخ بهره می‌تواند به تقویت جریان رشد اقتصاد در منطقه یورو و نیز آمریکا کمک کند، اما از سوی دیگر، مساله تورم، بانک‌ها را تاکنون واداشته است که احتیاط کنند و از کاهش نرخ بهره جلوگیری کنند.

گزارش اخیر از وضعیت فعالیت‌های اقتصادی در آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه یورو و نیز اقتصاد دیگر منطقه یورو، حکایت از سکون اقتصادی در این کشورها است. آلمان معتقد است، صادرکنندگان اروپایی به دلیل افزایش ارزش یورو در مقابل دلار دچار ضرر زیادی شده‌اند.

روز دوشنبه در اروپا هر یورو به ازای ۵۶۵۵/۱ دلار معامله شد که نسبت به روز جمعه در نیویورک که هر یورو به ازای ۵۶۳۵/۱ دلار معامله شده بود، ارزش دلار اندکی کاهش نشان می‌دهد. نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۵۷/۱۰۴ ین معامله شد که نسبت به روز جمعه که هر دلار به ازای ۲۶/۱۰۵ ین معامله شده بود، ارزش ین افزایش محسوسی در مقابل دلار نشان می‌داد. فعالان بازار‌های سهام در اروپا منتظر گزارش هزینه مصرف‌کنندگان یا تورم و نیز شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان در آلمان هستند که می‌تواند علائم روشنی از وضعیت اقتصاد در منطقه یورو و بزرگ‌ترین اقتصاد این منطقه به دست دهد. به اعتقاد تحلیل‌گران هرگونه نشانه ای از کندی رشد اقتصادی می‌تواند سبب تنزل ارزش یورو در کوتاه مدت شود.

اما وال‌استریت این هفته را در حالی آغاز می‌کند که منتظر جلسه مهم بانک‌مرکزی و تصمیم آن درباره نرخ بهره است. آنچه بازار در این هفته می‌خواهد از بن‌برنانکی، رییس بانک مرکزی بشنود، اطمینان است. وال‌استریت، شش هفته اخیر را متفاوت از جریان قبلی‌اش که حداقل ۶ ماه طول کشیده بود، به پایان برده است. آنچه این شش هفته را از قبل متمایز و متفاوت کرده است، آسودگی خیال وال‌استریت از جهت موسسات مالی و نیز بحران کمبود اعتبارات است. وال‌استریت از اخبار و آمار به این نتیجه رسیده است که این بخش در حال ترمیم و احیا است، حال دومین عاملی که می‌تواند جریان ثبات اخیر بازار را حفظ کند، اخباری که نویدبخش احیای تدریجی و آرام اقتصادی است. اعضای کمیته تصمیم‌گیری بانک‌مرکزی در مورد نرخ بهره روز سه‌شنبه و چهارشنبه جلسه دارند تا درباره نرخ بهره تصمیم بگیرند.