سازمان ملل بحران جهانی غذا را بررسی می‌کند

گروه بین‌الملل - به دنبال چالش جهانی غذا و افزایش قیمت مواد غذایی پایه همچون گندم، ذرت و برنج آژانس‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد اعلام کردند که در مقر این سازمان در ژنو گردهم خواهند آمد تا تهدیدات افزایش قیمت غذا بر برنامه‌های توسعه‌ای سازمان ملل از جمله اهداف توسعه هزاره بررسی کنند. سازمان فائو وابسته به سازمان ملل که برنامه جهانی غذا را در جهان هدایت و اجرا می‌کند به تازگی اعلام کرده است که در پی افزایش شدید قیمت مواد غذایی پایه برنامه‌های این سازمان با خطر کاهش سرعت پیشرفت روبه‌رو شده‌اند.

براساس گزارش برنامه جهانی غذا افزایش مواد غذایی بیش از یک‌صد میلیون نفر را در جهان در آستانه گرسنگی قرار داده است. افزایش قیمت‌ها موجب شده است که در چند کشور مردم توانایی پرداخت پول غذا را نداشته باشند.اجلاس مشترک سازمان‌های توسعه‌ای سازمان ملل در سوئیس به ریاست بان‌کی‌مون، دبیر کل این سازمان برپا می‌شود.به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان ملل هدف از این اجلاس پیدا کردن راهکارهایی برای کاهش تاثیر منفی افزایش قیمت غذا بر برنامه‌های توسعه ای سازمان ملل است.

چنانچه قیمت مواد غذایی با سرعت کنونی افزایش پیدا کند، امکان از دست رفتن آنچه که تاکنون در جریان این فعالیت‌ها و کمک‌ها به دست آمده است نیز از دست خواهد رفت.

بان‌کی‌مون دبیر کل سازمان ملل نیز در حاشیه یک سخنرانی با اشاره به افزایش قیمت جهانی غذا گفت: مردم بیشتری اکنون به داشتن تضمین برای دریافت غذای کافی نیاز دارند. با روند کنونی جهان تنها پذیرای گرسنگان بیشتری خواهد شد.

در اجلاس دو روزه آژانس‌های سازمان ملل که در شهر برن برگزار خواهد شد، روسای ۲۰ آژانس توسعه‌ای سازمان ملل حضور دارند. همچنین رابرت زولیک، رییس بانک جهانی و پاسکال لامی، رییس سازمان تجارت جهانی نیز به عنوان مهمان ویژه در این اجلاس شرکت خواهند کرد. رابرت زولیک، رییس بانک جهانی چندی قبل در یک سخنرانی در حالی که یک قرص نان را در دست گرفته بود در مورد موج گرسنگی که به دلیل قیمت بالای غذای جهان را فرا خواهد گرفت، هشدار داد. به عقیده زولیک تحقیقات گروه بانک جهانی نشان می‌دهد که با روند کنونی بانک جهانی ناگزیر خواهد شد وام‌های توسعه‌ای و زیرساختی خود در بخش‌های مختلف قاره آفریقا را قطع کرده و به کشورهای این منطقه برای خرید غذا وام پرداخت کند.

در آستانه این اجلاس گروه اجرایی برنامه جهانی غذا با انتشار گزارشی اعلام کرد که این برنامه برای اجرا با سرعت و قدرت کنونی به ۷۵۵میلیون دلار بودجه اضافی نیاز دارد. دلایل مختلفی برای افزایش قیمت غذا در یک‌سال اخیر ذکر شده است که مهم‌ترین آنها خشکسالی در استرالیا، سیل و برف سنگین در چین، تغییرات آب و هوایی در جهان و استفاده از ذرت برای تولید سوخت زیستی هستند.