هشت قدرت صنعتی در کمپ دیوید
عکس: AFP نشست سران گروه هشت در کمپ دیوید
گروه بینالملل - نشست دو روزه سران گروه هشت در کمپ دیوید برپا شد.
رهبران هشت قدرت اقتصادی جهان نشست دو روزه خود را شامگاه جمعه به میزبانی «باراک اوباما» رییسجمهوری آمریکا در «کمپدیوید» در حومه واشنگتن، آغاز کردند. گر چه موضوعات مطرح شده در جمعه شب عمدتا سیاسی بودند، اما روز شنبه موضوع اقتصاد جهان روی میز بود.
رادیو اروپای آزاد اعلام کرد که به گفته کاخ سفید مساله سوریه از جمله مهمترین محورهای نشست جمعه شب سران گروه هشت بوده است. در این نشست رییسجمهوری فرانسه در دیدار با همتای آمریکایی خود اعلام کرد که وی به وعدهاش برای خروج نیروهای فرانسوی از افغانستان در پایان سالجاری میلادی عمل خواهد کرد. فرانسوا اولاند رییسجمهوری فرانسه طی دیدارش با باراک اوباما رییسجمهوری آمریکا در واشنگتن خاطرنشان کرد: به رییسجمهوری آمریکا یادآوری میکنم که به مردم فرانسه قول دادهام نیروهای فرانسوی تا پایان سال ۲۰۱۲ از افغانستان خارج شوند. البته باید بگویم پس از خروج نیروهایمان به گونه دیگری از افغانستان حمایت خواهیم کرد.
این اظهارنظر اولاند نشاندهنده بخشی از چالشی است که اوباما برای حفظ نیروهای ناتو در افغانستان با آن مواجه است. پیشتر قرار بود اکثر نیروهای ناتو تا پایان سال ۲۰۱۴ از افغانستان خارج شوند.
رییسجمهوری فرانسه در ادامه خاطر نشان کرد: «خروج نیروهای فرانسه از افغانستان موضوعی غیرقابل مذاکره است. خروج نیروهای فرانسوی از افغانستان تصمیمی است که اتخاذ شده و اجرا خواهد شد.»
اما دیروز، شنبه، سران گروه هشت گفتوگوهای خود را با موضوع بحران اقتصادی در اروپا به ویژه در یونان و اسپانیا و جلوگیری از انتشار آن به اقتصاد جهانی، ادامه دادند.
کشورهای انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا به عنوان هشت قدرت بزرگ صنعتی جهان، اعضای کشورهای موسوم به گروه هشت هستند.
در نشست دیروز، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا و میزبان نشست ۸ کشور صنعتی از راهحل فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه برای کنترل بحران اقتصادی و کسری بودجه در منطقه پولی یورو حمایت کرد.
اولاند گفته است رشد اقتصادی و افزایش مالیات میتواند جایگزین تدابیر سختگیرانه اقتصادی باشد.
اما دیوید کامرون نخست وزیر محافظه کار بریتانیا بیدرنگ این اقدام را بیثمر خواند. او گفت: «نظر من در باره مالیات بر معاملات تجاری روشن است. با تعیین مالیاتهای جدید به رشد اقتصادی در اروپا یا بریتانیا نمیرسیم بلکه دراصل هم به ضرر مردم و هم نهادهای مالی است. به نظر من تدبیر مناسبی نیست و من از آن حمایت نخواهم کرد.»
در شرایطی که بحران سیاسی و اقتصادی جدی، خروج از منطقه یورو را در چشم انداز سیاسی یونان قرار داده است، خوزه مانوئل باروسو رییس کمیسیون اتحادیه اروپا خوشبینانه گفت: «یونان بخشی از خانواده اروپا و پروژه یورو است و مطمئن هستم اتحادیه اروپا هر کاری برای حفظ آن انجام خواهد داد. ما به تعهدی که نسبت به یونان داریم احترام میگذاریم. انتظار داریم مقامات یونان هم به شرایطی که مشترکا برای کمکهای مالی توافق کردیم متعهد بمانند.»
اشتفان گروبه خبرنگار اعزامی یورونیوز از محل برگزاری در کمپ دیوید در مریلند میگوید: «این نشست به دنبال تصمیمگیریهای سیاسی نخواهد بود. روز اول گفتوگوها عمدتا به آشنایی با تازه واردان گروه هشت، فرانسوا اولاند و ماریو مونتی اختصاص داشت. و اما در مساله مقابله با بحران اقتصادی آنگلا مرکل کهنهکار این نشست در انزوا قرار گرفته است.
اکنون مساله این است که مرکل تا کجا میتواند با فشار تازه واردان مقابله کند؟»
باراک اوباما و فرانسوا اولاند / عکس: AFP
ارسال نظر