گروه بین‌الملل- دیروز، جمعه، کاهش دو هفته‌ای قیمت نفت ادامه یافت، زیرا تشدید نگرانی‌ها درباره بحران بدهی‌های اروپا چشم‌انداز اقتصادی را تیره و تار کرد.

در معاملات الکترونیکی بورس نیویورک بهای نفت‌خام برای تحویل در ماه ژوئن ۲۶ سنت افت کرد و به ۳۰/۹۲ دلار در هر بشکه رسید. در پایان معاملات روز پنج‌شنبه ارزش قراردادها با ۲۵ سنت کاهش در رقم ۵۶/۹۲ دلار بسته شد. دیروز در لندن نفت خام برنت برای تحویل در ماه جولای ۶۰ سنت کاهش یافت و بشکه‌ای ۸۹/۱۰۶ دلار معامله شد.

کاهش قیمت نفت،که نسبت به سطح ۱۰۶ دلار حدود ۱۳ درصد سقوط کرده است، با گزارش ضعیف مشاغل آمریکا در تاریخ ۴ مه آغاز شد و با نشانه‌های کندی رشد اقتصادی چین ادامه یافت.

هفته گذشته نیز آشفتگی سیاسی در یونان احتمال خروج این کشور از حوزه پولی یورو را افزایش داد. رویدادی که به موجب آن اعتماد در دیگر کشورهای بدهکار همچون اسپانیا و ایتالیا تضعیف می‌شود، رشد اقتصادی جهان کند می‌شود و تقاضا برای نفت کاهش می‌‌یابد.

این در شرایطی است که اواخر روز پنج‌شنبه موسسه رتبه‌بندی مودی رتبه اعتباری ۱۶ بانک اسپانیایی را کاهش داد. براساس گزارش یک روزنامه نیز مردم برای خارج کردن پول‌هایشان از بانک بانکیا به این بانک هجوم آورده‌اند. این بانک یک هفته پیش به مالکیت دولت درآمد.

سرمایه‌گذاران همچنین به دقت شرایط اقتصادی آمریکا را زیر نظر دارند. روز چهارشنبه دولت این کشور اعلام کرد میزان ذخایر نفت طی هفته گذشته دوباره افزایش یافته و به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۰ تاکنون رسیده است.

مرکز مشاوره انرژی ریتربوش اند آسوشیتس در گزارشی عنوان کرد: «با توجه به این که میزان ذخایر در بالاترین سطح ۲۲ ساله قرار دارد، بازار نفت به شدت نسبت به هرگونه اخبار ناخوشایند در زمینه اقتصاد کلان حساس است.»

با این وجود، کاهش مستمر قیمت نفت درنهایت به افت قیمت بنزین منجر خواهد شد و این مساله از تورم جهانی خواهد کاست و به سیاست‌گذاران اجازه خواهد داد برای تقویت رشد اقتصادی اقدامات محرک اقتصادی اتخاذ یا سیاست‌های پولی را تسهیل کنند.

در دیگر معاملات بورس نیویورک بنزین گالنی ۸۱/۲ معامله شد و قیمت گاز طبیعی به ۶۳/۲ دلار در هر ۱۰۰۰ فوت مکعب رسید.