کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، تشکیل اتحادیه را به تعویق انداختند
به گزارش بیبیسی، سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس انتظار داشتند که این اجلاس منجر به پیوندی عمیقتر بین بحرین و عربستان سعودی شود.
گروه بینالملل- اجلاس سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بدون رسیدن به توافق برای پیوندی عمیقتر در زمینههای اقتصادی، امنیتی و نظامی، در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، به پایان رسید.
به گزارش بیبیسی، سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس انتظار داشتند که این اجلاس منجر به پیوندی عمیقتر بین بحرین و عربستان سعودی شود. عربستان سعودی بیش از یک سال پیش (در ماه مارس ۲۰۱۱ میلادی) نیروهایش را برای سرکوب اعتراضها در منامه، پایتخت بحرین به این کشور فرستاد.
پس از نشست دوساعته بین سران کشورها، شاهزاده سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان در یک کنفرانس خبری گفت که مذاکره بین این شش کشور درباره اتحاد بیشترشان به تعویق افتاده است.
به گفته او این مذاکرات در ماه دسامبر (هفت ماه دیگر) در بحرین برگزار خواهد شد.
او خبر داد که رهبران شورای همکاری خلیج فارس مقرر کردند تا کمیتهای برای بررسی بیشتر طرح پیوندهای عمیقتر کشورهای عضو تشکیل شود.
این کمیته بناست پیشنهادهای خود را تا نشست بعدی در ماه دسامبر در اختیار سران کشورهای شورای همکاری خلیجفارس قرار دهند.
وزیر خارجه عربستان گفت که اتخاذ چنین تصمیمی نیازمند زمان بیشتر است: «هدف این است که همه کشورها ملحق شوند و نه فقط دو یا سه کشور. امیدوارم هر شش کشور در جلسه بعدی حاضر شوند.»
طرحی که شاهزاده سعودی از آن سخن میگوید برای «هماهنگیهای اقتصادی، سیاسی و نظامی بیشتر» بین کشورهای عضو است. آنها همچنین میخواهند که مرکز تصمیمگیری جدیدی در ریاض تشکیل شود.
هنوز به صورت مشخص معلوم نیست که این طرح به چه شکل است و کشورها چطور عمل خواهند کرد. اما یک مقام بحرینی در این خصوص گفته است که آنها به دنبال تاسیس تشکیلاتی همچون اتحادیه اروپا هستند.
به نظر میرسد که موانعی بر سر این اتحاد وجود داشته باشد. رهبران عمان و امارات متحده عربی در این اجلاس شرکت نکردند.
این در شرایطی است که رهبران دیگر با ملک عبدالله، پادشاه عربستان دیدار کردند.
به گفته وزیر خارجه عربستان، هیچ قدمی برای برقراری رابطهای مخصوص بین بحرین و عربستان سعودی برداشته نشده است، هر چند هر دو کشور خواستار همکاری نزدیکتری هستند.
اکثریت شیعه در بحرین، از بیش از یک سال پیش برای اصلاحات دموکراتیک در این کشور اعتراضها را رهبری کردند. همین باعث ایجاد نگرانیهایی در عربستان سعودی شده بود.
عفو بینالملل میگوید که از شروع اعتراضها در بحرین ۶۰ نفر، از جمله نیروهای امنیتی، کشته شدهاند.
صدها نفر از معترضان هم دستگیر شدند، شکنجه شدند و در دادگاههای نظامی به زندان محکوم شدند.
همچنین گزارشها حاکی از این است که بیش از چهار هزار نفر از معترضان از محل کارشان اخراج شدهاند.
ارسال نظر