گروه بین‌الملل- نیروهای امنیتی بحرین به سوی معترضانی که در آستانه سالگرد اعتراض‌های آزادی‌خواهانه، به طرف میدان مروارید منامه در حرکت بودند، گاز اشک‌آور شلیک کردند. به گزارش منابع خبری، معترضان می‌خواستند در میدان مروارید منامه، پایتخت بحرین تجمع کنند، جایی که مرکز تجمع‌های سال گذشته آنها بود. هزاران نیروی ضد شورش و نیروهای امنیتی دیگر بحرین، در سراسر این کشور پخش شده‌اند. از یک سال پیش تا‌کنون، اعتراض‌ها در بحرین دست کم ۶۰ کشته به جا گذاشته‌است. رویترز از بحرین گزارش می‌دهد که در روز دوشنبه معترضان تا دو کیلومتر به سوی میدان مروارید رفتند که با شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌های لاستیکی پلیس متوقف شدند. بعد از شلیک گاز اشک آور، یکی از معترضان به نام نادر عبدالامام که با عده‌ای دیگر از دوستانش پناه گرفته بودند، گفت: «ما از پا نمی‌نشینیم.» او اضافه کرد که اعتراض‌های مردم بحرین یک ساله شده است و شاید یک سال دیگر یا بیشتر این اعتراض‌ها ادامه داشته باشد. معترضان در بحرین از اکثریت شیعه مذهب این کشور هستند. آنها خواهان نظام پادشاهی مشروطه هستند. خانواده سلطنتی بحرین، سنی هستند. هرچند حکومت بحرین می‌گوید که تغییراتی در سیستم کشور داده شده‌است اما مخالفان این تغییرات را کافی نمی‌دانند. با بالاگرفتن اعتراض‌های جهانی نسبت به اعمال خشونت در بحرین، پادشاه این کشور یک گروه مستقل را مامور پی‌گیری مسائل کرد که نتیجه تحقیق آن گروه این بود که در سرکوب مخالفت‌ها، نیروهای دولتی خشونت به خرج داده‌اند و زندانیان در آن کشور شکنجه شده‌اند. سال گذشته معترضان در میدان مروارید بحرین دست به اعتراض زدند و در آخر، این نیروهای عربستان سعودی و دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بودند که توانستند معترضان را از آنجا بیرون کنند.

در همین شرایط پادشاه بحرین در گفت‌گویی با هفته نامه آلمانی اشپیگل مدعی شد: «به نوعی (می‌توان گفت) هیچ اپوزیسیونی در بحرین وجود ندارد، زیرا این عبارت توصیفی است از یک نوع بلوک واحد با عقاید همگرا. چنین عبارتی در قانون اساسی ما وجود ندارد، برخلاف آنچه مثلا در بریتانیا وجود دارد.» پادشاه بحرین تاکید کرد: «ما فقط افرادی با عقاید متفاوت در کشور داریم که چیزی معمول است.»

اظهارات پادشاه بحرین در حالی عنوان شده‌است که دولت بحرین هنوز درگیر سرکوب اعتراضات آزادی‌‌خواهانه‌ای است که از ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ آغاز شده است. به گفته سازمان‌های مدافع حقوق بشر، حداقل ۶۰ غیر نظامی و چهار مامور پلیس در طی یک سال اخیر شده‌اند. اکثر قربانیان، مجروحان و زندانیان وقایع اخیر، از شیعیان بحرینی هستند که اکثریت جمعیت این جزیره را تشکیل می‌دهند. شیعیان که اکثریت مردم بحرین را تشکیل می‌دهند سال‌هاست که نسبت به تبعیض علیه خود توسط خاندان سنی مذهب حاکم معترض هستند.