برای دومین بار
چین و روسیه قطعنامه علیه سوریه را وتو کردند
گروه بینالملل- قطعنامه مورد حمایت آمریکا و چند کشور غربی - عربی، برضد سوریه، ظهر شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل با مخالفت همزمان دو عضو دارای حق وتو این شورا یعنی روسیه و چین مواجه و متوقف شد.
نمایندگان روسیه و سوریه در شورای امنیت / عکس: Getty Images
گروه بینالملل- قطعنامه مورد حمایت آمریکا و چند کشور غربی - عربی، برضد سوریه، ظهر شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل با مخالفت همزمان دو عضو دارای حق وتو این شورا یعنی روسیه و چین مواجه و متوقف شد. به گزارش خبرآنلاین، شورای امنیت سازمان ملل امروز جلسهای اضطراری برای بررسی قطعنامه پیشنهادی مراکش بر ضد سوریه برگزار کرد. این نشست در ادامه جلسه پنجشنبه گذشته شورای امنیت برگزار شد که در آن قرار بود غربیها نظرات مورد نظر روسیه را تامین کنند. در ۴۸ ساعت گذشته هیچ نشانهای از این اصلاح مورد نظر پدیدار نشد و لذا روسیه و چین با وجود موافقت ۱۳ عضو دیگر، این قطعنامه را وتو کردند. این قطعنامه از معدود قطعنامههای تاریخ شورای امنیت است که همزمان و از جانب دو عضو وتو دار این شورا رد میشود. بعد از رایگیری، نمایندگان مراکش، فرانسه و سوزان رایس، نماینده آمریکا علیه وتوی روسیه و چین موضعگیری کردند. اما سیزده کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل که به این پیش نویس رای دادند عبارتند از آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، پرتغال، کلمبیا، هند، پاکستان، گوآتمالا، آفریقای جنوبی و توگو. درهمین حال کشورهای بحرین، کلمبیا، فرانسه، آلمان، اردن، کویت، لیبی، مراکش، عمان، پرتغال، قطر، عربستان سعودی، توگو، ترکیه، امارات متحده عربی، انگلیس و آمریکا حمایت خود را از متن این قطعنامه اعلام کرده بودند و نماینده این کشورها در جلسه اضطراری شورا حضور داشتند. در همین حال نماینده سوریه در سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه کشورش قربانی بحران به وجود آمده از سوی برخی طرفها است، اعلام کرد که نظام حاکم سوریه حسن نیت خود را در زمینه همکاری با ناظران اتحادیه عرب ثابت کرده است. الجعفری همچنین تاکید کرد: «آیا تعجب برانگیز نیست که شورای امنیت طی ۴۵ سال تنها ۶۹۰ قطعنامه صادر کرده اما در ۲۰ سال بعدی این آمار به سه برابر افزایش یافتهاست؟ این مساله بیانگر آن است که جهان ما ناامنتر شده است.» به گزارش ایسنا الجعفری همچنین تاکید کرد: «آیا میتوان باور کرد که کشوری که به زنان اجازه ورود به ورزشگاه برای تماشای مسابقات فوتبال را نمیدهد خواهان دموکراسی در سوریه است.»
الجعفری همچنین تاکید کرد: «سوزان رایس، نماینده آمریکا در شورای امنیت از ناراحتی شدید واشنگتن نسبت به وتوی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سخن میگوید آیا او چنین سخنانی را در خصوص ۶۰ بار وتوی آمریکا برای ممانعت از تحقق صلح و پایان یافتن درگیریها میان اسرائیل و فلسطین گفته است؟».
سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل این وتو را «مایه شرم» خواند و مدعی شد که این وتو نشان میدهد که روسیه و چین چگونه «مردم سوریه را می فروشند و از یک جبار بزدل محافظت میکنند.»
رایس مدعی شد: «هر خون دیگری که ریخته شود دستان آنها آلوده خواهد بود.»
ارسال نظر