گروه بین‌الملل- در شرایطی که ناآرامی در سوریه ادامه دارد، دولت این کشور از آغاز رای‌گیری در انتخابات شوراهای محلی خبر داده‌است.

به گزارش بی.‌بی.‌سی، از صبح دیروز، رای‌گیری در انتخابات شوراهای محلی در سوریه آغاز شده و دولت این کشور گفته‌است که در مقایسه با دوره‌های قبل، در این دوره نامزدهای انتخاباتی و رای‌دهندگان از آزادی بیشتری برخوردارند. با این‌همه، گروه‌ها و فعالان مخالف دولت، شرکت در این انتخابات را تحریم کرده‌اند و گفته‌اند که شرایط مناسب برای مشارکت آزادانه مردم در این انتخابات فراهم نیست.

به گفته آنان، حضور در چنین انتخاباتی بدون آنکه بشار اسد، رییس‌جمهوری، اصلاحات اساسی مورد نظر معترضان را در کل تشکیلات حکومتی به اجرا گذاشته باشد به منزله تایید این حکومت است.

با وجود اینکه دولت سوریه از «آزادانه‌تر» بودن این انتخابات سخن گفته، اما به ناظران خارجی اجازه نداده‌است تا برای نظارت بر نحوه رای گیری به آن کشور سفر کنند.

مقامات سوری گفته‌اند که نهادهای حکومتی قادر به نظارت و تضمین آزادی انتخابات هستند و افزوده‌اند که دعوت از ناظران خارجی «حق حاکمیت» دولت را نقض می‌کند.

ناظران خارجی این ادعا را رد کرده‌اند و گفته‌اند که در کشورهای برخوردار از آزادی‌های سیاسی، علاوه بر نظارت سازمان‌های رسمی مستقل و نهادهای جامعه مدنی بر برگزاری انتخابات، معمولا دولت‌ها از حضور ناظران خارجی نیز استقبال می‌کنند. قرار است روز شنبه آینده، کشورهای عضو اتحادیه عرب برای مذاکره پیرامون ابتکار جدید این سازمان به منظور خاتمه‌دادن به خشونت در سوریه تشکیل جلسه دهند. اتحادیه عرب از سوریه خواسته‌است به آنچه برخورد خشونت‌آمیز با معترضان می‌خواند خاتمه دهد و برای حصول اطمینان از این موضوع، به ناظران اتحادیه عرب اجازه دهد در نقاط مختلف سوریه مستقر شوند. دولت سوریه این پیشنهاد را به طور مشروط پذیرفته و قرار است اتحادیه عرب این شروط را در اجلاس شنبه آینده مورد بررسی قرار دهد.

همزمان خبرگزاری دولتی سوریه - سانا - گزارش داد که روز یکشنبه، «تجمع‌های کوچک و آرامی» در چند نقطه از کشور از جمله در بعضی محله‌های پایتخت برگزار شد و بدون حادثه خاتمه یافت اما در برخی نقاط، از جمله شهر بصرالحریر افراد مسلح به سوی مردم تیراندازی کردند و چند نفر را کشتند.

این خبرگزاری همچنین از حمله افراد مسلح به پایگاه‌های امنیتی خبر داده و اعلام کرده‌است که در این حملات، تعدادی نظامی و غیرنظامی جان خود را از دست دادند.

دولت و رسانه‌های دولتی سوریه تظاهرات اعتراضی را ناشی از تحریک دشمنان داخلی و خارجی توصیف کرده و گفته‌اند که نیروهای ارتش صرفا برای مقابله با مخالفان مسلح وارد عملیات می‌شوند و تا‌کنون نیز تلفات سنگینی به ارتش وارد شده‌است.

مقامات سوری همچنین گزارش‌های مربوط به فرار نظامیان از خدمت و عملیات آنان علیه نیروهای دولتی را تکذیب کرده و رسانه‌های خارجی را متهم کرده‌اند برای تحریک نفرات ارتش به ترک خدمت و تفرقه افکنی، این گزارش‌ها را ساخته و پرداخته‌اند.

اعتراضات سیاسی در سوریه حدود ۹ ماه پیش و با درخواست از بشار اسد، رییس‌جمهوری، برای اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد در تشکیلات حکومتی آغاز شد.

طی ماه‌های بعد، مطالبات معترضان به کناره‌گیری بشار اسد، سرنگونی حکومت چهل و چند ساله حزب بعث و استقرار نظام دموکراتیک در سوریه تبدیل شده در حالی که تشدید برخورد مسلحانه بین نظامیان موافق و مخالف، این کشور را گرفتار شرایطی نزدیک به جنگ داخلی کرده ‌است.

به گفته منابع سازمان ملل، در جریان اعتراضات ۹ ماهه سوریه تا‌کنون بیش از چهار هزار نفر جان خود را از دست داده و چند هزار نفر دیگر نیز بازداشت و زندانی شده‌اند اما مقامات دولتی شمار قربانیان و زندانیان را به مراتب کمتر می‌دانند و از کشته‌شدن چند صد‌تن از نیروهای امنیتی سخن گفته‌اند.

دولت سوریه به خبرنگاران خارجی اجازه ورود و گزارش‌دهی از داخل آن کشور را نمی‌دهد و تایید گزارش‌های دو طرف امکان‌پذیر نبوده است.