هشدار نیک کلگ نسبت به احتمال انزوای بریتانیا در اتحادیه اروپا

گروه بین‌الملل- نیک کلگ، معاون نخست وزیر بریتانیا و رهبر حزب لیبرال دموکرات این کشور می‌گوید تصمیم دیوید کامرون در وتوی اصلاح توافقنامه اتحادیه اروپا به ضرر بریتانیا بوده و ممکن است باعث «انزوا و به حاشیه رانده شدن» این کشور شود.

کلگ «ناسازگاری» رهبران فرانسه و آلمان و همچنین فشار سیاستمداران محافظه کار بدبین نسبت به نزدیکی با اتحادیه اروپا را عواملی خواند که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا را در «موقعیتی بسیار دشوار» قرار داده است. معاون نخست وزیر بریتانیا در واکنش اولیه خود به تصمیم کامرون گفته بود که اعضای لیبرال دموکرات و محافظه کار دولت ائتلافی بریتانیا در مورد استفاده از حق وتوی این کشور موضعی متحد دارند.

اما کلگ در مصاحبه ای به بی بی سی گفت که او به نخست وزیر بریتانیا تصریح کرده بود که برای او «توجیه‌ناپذیر» است که از این اقدام استقبال کند.

منابع نزدیک به کلگ به بی بی سی گفته‌اند هنگامی‌که او از نتیجه مذاکرات رهبران اروپایی در بروکسل مطلع شد، نمی‌توانست این موضوع را باور کند.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در نشست سران اتحادیه اروپا با استفاده از حق وتوی خود مانع اصلاح معاهده لیسبون شد و در توجیه تصمیم خود استدلال کرد که اصلاحات پیشنهادی منافع بریتانیا را تامین نمی‌کند.

پیمان لیسبون سندی است که روابط اعضای اتحادیه اروپا با اتحادیه و وظایف و مسوولیت نهادهای مختلف آن را تعریف می‌کند و هدف از اصلاحات پیشنهادی، تقویت نظارت بر سیستم های مالی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و جلوگیری از تکرار بحرانی مشابه آنچه حوزه یورو با آن مواجه است، بود.

به دنبال وتوی بریتانیا، اکنون به نظر می‌رسد تمام ۲۶ عضو دیگر اتحادیه اروپا در مورد «پیمان» جدیدی که مقررات سختگیرانه مالی در آن در نظر گرفته شده، به توافق برسند.

«احساس سرخوردگی»

نیک کلگ به عنوان رهبر حزب لیبرال دموکرات بریتانیا در مقایسه با همکاران محافظه کار خود در دولت ائتلافی، گرایش بسیار بیشتری به نزدیکی با اروپا دارد.

کلگ به بی بی سی گفت: «نتیجه نشست هفته پیش من را به شدت سرخورده کرده است، چون اکنون فکر می‌کنم خطر آن وجود دارد که بریتانیا در اتحادیه اروپا منزوی و به حاشیه رانده شود.»

معاون نخست وزیر بریتانیا افزود: «من فکر نمی‌کنم که این اقدام برای شغل‌ها در مراکز مالی لندن و یا جاهای دیگر خوب باشد یا اینکه به رشد (اقتصادی) کمکی کند یا برای خانواده‌ها در گوشه و کنار کشور مفید باشد.»

او در ادامه تاکید کرد که «نهایت تلاش خود را خواهم کرد که این عقبگرد به یک شکاف دایمی‌تبدیل نشود.»

نیک کلگ گفت که اولین بار خبر وتوی بریتانیا را ۴ بامداد در یک تماس تلفنی از زبان خود نخست وزیر شنیده است.

او در پاسخ به این سوال که واکنشش چه بوده است، گفت: «من گفتم این به ضرر بریتانیاست و تصریح کردم که برای من توجیه ناپذیر است از این اقدام استقبال کنم.»