ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا پس از دیدار با اپوزیسیون بشار اسد در لندن:
در مرحله به رسمیت شناختن مخالفان سوریه نیستیم
به گزارش یورونیوز، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از این دیدار با بیان اینکه بهترین اتفاقی که میتواند در حال حاضر برای مردم سوریه بیفتد، کنارهگیری بشار اسد از قدرت است، گفت: «از شروع این اعتراضات در سوریه همواره گفتهام که بشار اسد باید از قدرت کنار برود، این بهترین اتفاق برای آینده سوریه است.
گروه بینالملل- ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز دوشنبه در لندن با نمایندگان مخالفان دولت سوریه دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش یورونیوز، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از این دیدار با بیان اینکه بهترین اتفاقی که میتواند در حال حاضر برای مردم سوریه بیفتد، کنارهگیری بشار اسد از قدرت است، گفت: «از شروع این اعتراضات در سوریه همواره گفتهام که بشار اسد باید از قدرت کنار برود، این بهترین اتفاق برای آینده سوریه است. با این وجود تاکید میکنم دستیابی به یک اتحاد میان مخالفان و تشکیل یک پیکر واحد برای ادامه کار توسط اپوزیسیون امر بسیار مهمی است.» او همچنین با اشاره به افزایش تحریمها علیه سوریه افزود: «ما، اتحادیه اروپا، این هفته نیز در مورد تحریمهای جدید برای فشار بر سوریه با هدف توقف خشونتها جلساتی خواهیم داشت و امیدوارم تا آغاز هفته آینده موافقتهایی در این مورد به دست بیاوریم.» هیگ در عین حال گفت که انگلیس هنوز آمادگی به رسمیت شناختن اپوزیسیون سوریه به عنوان دولتی مشروع را ندارد.
او در اینباره تاکید کرد: «در مرحلهای نیستیم که آمادگی به رسمیت شناختن اپوزیسیون سوریه را داشته باشیم؛ بخشی از آن به این دلیل است که شورایی واحد مانند آنچه در لیبی وجود داشت، در سوریه وجود ندارد. جامعه بینالملل هنوز به این مرحله نرسیده است.»
سخنان هیگ در شرایطی بیان میشود که «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه پیش از این گفته بود که درخواست کشورهای غربی برای کنارهگیری اسد نوعی فتنهانگیزی بوده و به پیچیده شدن شرایط منجر میشود. همزمان، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه نیز بار دیگر از بشار اسد خواست از قدرت کنارهگیری کند. او خطاب به اسد گفت: «اگر به خودتان به عنوان یک رهبر باور دارید، یک انتخابات آزاد در کشور برگزار کنید که طی آن همه افراد قادر باشند آزادانه رایشان را به صندوق بیندازند. این آرا باز هم قدرت را به شما خواهد داد در آن صورت با مشروعیت میتوانید به ادامه اداره کشور بپردازید، اما با تانک و گلوله نمیتوان بر مردم حکومت کرد.» در برابر چنین اظهاراتی، حملات نسبت به سفارت و اتباع کشور ترکیه طی روزهای اخیر افزایش یافته است. روز دوشنبه، چندین اتوبوس حامل زائرین این کشور توسط افراد مسلح مورد حمله قرار گرفت. برخی شاهدان ادعا میکنند حملهکنندگان اعضای ارتش سوریه بودهاند.
در همین حال، «بشار جعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل متحد، ارائه پیشنویس محکومیت سوریه در کمیته حقوقبشر این سازمان را اعلان جنگ به کشورش دانست. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، جعفری به کمیته حقوقبشر سازمان ملل درباره پیشنویسی که آلمان به این کمیته در مجمع عمومی ارائه کرده است، گفت: «این پیشنویس در چارچوب اعلان جنگ سیاسی، رسانهای و دیپلماتیک علیه کشورم ارائه شده است.»
او افزود: «اعلان این جنگ در راستای تاثیرگذاری بر استقلال ما در تصمیمگیریهای سیاسی و جلوگیری از رفتنمان به سمت برنامههای سیاسی ملی است.»
در پیشنویسی که آلمان، فرانسه و انگلیس با کمک ۶۱ کشور از جمله پنج کشور عربی تهیه کردهاند، نقض حقوقبشر در سوریه توسط نظام حاکم محکوم و خواستار توقف فوری آن شدهاست. اگر این پیشنویس به تصویب برسد، از سوریه خواسته میشود که طرح کشورهای عربی برای توقف عملیات نظامی علیه غیرنظامیان به اجرا دربیاید و دولت سوریه اجازه دهد تا ناظران بینالمللی وارد این کشور شوند. دیروز قرار بود کمیته حقوقبشر سازمان ملل برای تصویب این پیشنویس رای گیری کند و در صورت تصویب به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شود تا در نشستی در این مجمع به رای گذاشته شود.از سوی دیگر، شیخ نبیل قاووق، رئیس شورایاجرایی حزبالله لبنان با انتقاد از توطئه برخی کشورهای عربی علیه سوریه تحت عنوان «دفاع از غیرنظامیان» گفت: «جبههای که در سال ۲۰۰۶ تشکیل شده بود هم اکنون برای کامل کردن طرح خود، سوریه را مورد هدف قرار داده است.»
ارسال نظر