اعتراضهای جهانی علیه «طمع بانکها» ادامه دارد
در چند شهر بزرگ دنیا از جمله تورنتو در کانادا، لندن در بریتانیا و آوکلند در نیوزیلند، صدها نفر شنبه شب را در چادرهایی در نزدیکی مراکز تجاری شهر سپری کردند.
گروه بینالملل- اعتراضهای بینالمللی نسبت به آنچه «طمع سیستم بانکی» خوانده شده است، وارد دومین روز خود شد.
در چند شهر بزرگ دنیا از جمله تورنتو در کانادا، لندن در بریتانیا و آوکلند در نیوزیلند، صدها نفر شنبه شب را در چادرهایی در نزدیکی مراکز تجاری شهر سپری کردند. شعار تظاهراتکنندگان در لندن «بورس لندن را اشغال کنید» بود و این تظاهرات در ناحیه قدیمی و اقتصادی شهر برگزار شد.
به گزارش بیبیسی، معترضان خواهان آن هستند که سیاستمداران اقدامی به عمل بیاورند.
در لندن، یک سخنگوی معترضان گفت که آنها از رویدادهای نیویورک الهام گرفتهاند و اعتراضهای خود را شروع کردهاند.
در نیویورک، هزاران نفر در اطراف منطقه تجاری شهر مستقر شدند.
جسی جکسون، سیاستمدار سابق و فعال حقوق مدنی آمریکا میگوید تعداد اندکی ثروتمند از رفاه بیش از حدی برخوردارند در حالی که بسیاری از مردم، از این رفاه بیبهرهاند.
در نیویورک، در شرایطی پلیس دست به بازداشت هفتاد نفر از معترضان زد، که اعضای جنبش «اشغال والاستریت» به میدان تایمز این شهر نقل مکان کردند.
پلیس دست به بازداشت ۴۵ نفر در میدان تایمز زد و ۲۴ نفر دیگر نیز به اتهام ورود غیرقانونی به شعبه سیتی بانک در میدان واشنگتن توسط پلیس بازداشت شدند.
گروه «اشغال والاستریت» که به طمعورزی شرکتها و بنگاههای مالی در آمریکا اعتراض دارد، میگوید که از حقوق ۹۹ درصد از مردم آمریکا در برابر یک درصد از طبقه مرفه و ثروتمند دفاع میکند.
در سایر شهرهای آمریکا نیز تظاهراتی برگزار شده است در لسآنجلس، ۵ هزار نفر در تظاهرات شرکت کردند و در پیتزبورگ نیز دو هزار نفر دست به تظاهرات زدند.
در خشونتهای روزشنبه (۱۵ اکتبر) رم، پایتخت ایتالیا هفتاد نفر زخمی شدند. تظاهرات در این شهر با حضور دهها هزار نفر در مسالمت آغاز شد اما در نهایت این تظاهرات به درگیریهای خیابانی انجامید.
افراد سیاه پوش که کلاه صورت پوش به سر داشتند، در میان جمعیت حاضر شدند و به ساختمانها حمله کردند. آنها چندین دستگاه خودرو را به آتش کشیدند و به مغازهها و بانکها حمله کردند و شیشهها را شکستند.
سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا خشونتهای رم را «نگرانکننده» خواند و گفت عاملان این خشونتها «باید مجازات شوند.»
جیانی آلمانو، شهردار رم نیز خشونتهای این شهر را به گردن «آدمهای بیسروپایی» انداخت که «از سراسر ایتالیا و شاید اروپا، به جمع معترضان رخنه کرده بودند.»
تظاهرات گستردهای هم در مادرید، پایتخت اسپانیا برگزار شد که بیشتر حال و هوای جشن را داشت.
خبرنگار بیبیسی در مادرید گفت دهها هزار نفر، عصر روز شنبه میدان پوئرتو دل سول را به اشغال خود در آوردند.
۲۰ هزار نفر در لیسبون، در پرتغال دست به تظاهرات زدند و در شهر پورتو نیز تعدادی مشابه در راهپیمایی شرکت کردند.
در آتن، پایتخت یونان و در تسالونیکی، دومین شهر بزرگ آن نیز دو هزار نفر در تظاهرات شرکت داشتند.
در فرانکفورت آلمان نیز حدود ۵ هزار نفر در مقابل ساختمان بانک مرکزی اروپا اجتماع کردند.
ارسال نظر