گروه بین‌الملل- رشد بخش تولیدی از چین گرفته تا اروپا درحال کند شدن است. این مساله بانک‌های مرکزی را که به منظور مبارزه با تورم افزایش نرخ بهره را بررسی می‌کنند، در تنگنا قرار داده است.

به گزارش بلومبرگ، شاخص تولیدات کارخانه‌ای در چین به کمترین سطح از فوریه سال ۲۰۰۹ تاکنون رسیده و این شاخص در ۱۷ کشور منطقه یورو به کمترین سطح ۱۸ ماهه کاهش یافته است. تولیدات صنعتی آلمان با کندترین آهنگ طی ۱۷ ماه گذشته رشد کرده، درحالی که تولیدات صنعتی در ایتالیا، ایرلند، اسپانیا و یونان دچار کاهش شده است. بحران بدهی یونان و کندی رشد اقتصادی آمریکا موجب می‌شود تقاضا برای کالاها کاهش یابد و قانونگذاران را تحت فشار قرار می‌دهد حتی با وجود رشد قیمت‌ها، افزایش نرخ بهره را به تعویق بیندازند. تورم در چین با سریع‌ترین آهنگ از سال ۲۰۰۸ تاکنون رشد کرده است، ماه گذشته در ویتنام از مرز ۲۰ درصد عبور کرد و در هندوستان اعتراضاتی را به وجود آورد. تورم اروپا در ماه ژوئن به ۷/۲ درصد رسید و برای هفتمین ماه از سقف تورمی ۲ درصدی بانک مرکزی اروپا تجاوز کرد.

فدراسیون لجستیک و خرید چین اعلام کرد شاخص خرید مدیران از ۵۲ واحد در ماه مه به ۹/۵۰ واحد در ماه ژوئن رسیده است.

در کره‌جنوبی، رشد صادرات از ۴/۲۲ درصد در ماه مه به ۵/۱۴ درصد در ماه ژوئن کاهش یافته است و شاخص خرید مدیران مرکز اچ‌اس‌بی‌سی اند مارکیت اکونومیکس افت کرده است. این درحالی است که افزایش قیمت مصرف‌کننده در ماه ژوئن برای ششمین ماه از هدف بانک مرکزی فراتر رفت. اداره آمار این کشور دیروز، جمعه، اعلام کرد قیمت‌ها نسبت به افزایش ۱/۴ درصدی در ماه مه، در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته ۴/۴ درصد جهش کرده است. روز پنج‌شنبه نیز وزارت دارایی کره پیش‌بینی خود را درمورد رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۱ از ۵ درصد به ۵/۴ درصد کاهش داد.

شاخص تولیدات صنعتی هندوستان نیز از ۵/۵۷ واحد در ماه مه به ۳/۵۵ واحد در ماه ژوئن کاهش یافته است. پس از آن که دولت هفته گذشته قیمت گازوئیل و گازخانگی را افزایش داد، رشد قیمت‌ها در این دومین کشور پرجمعیت جهان تسریع خواهد شد. بانک مرکزی هندوستان از اواسط مارس سال ۲۰۱۰ تاکنون ده بار نرخ بهره را افزایش داده است.

شاخص تولیدات صنعتی منطقه یورو از ۶/۵۴ واحد در ماه مه به ۵۲ واحد در ماه ژوئن کاهش یافته است. تولیدات صنعتی آلمان،بزرگ‌ترین اقتصاد این منطقه، از ۷/۵۷ واحد به ۶/۵۴ واحد سقوط کرده است. رشد تولیدات صنعتی انگلستان به طور غیرمنتظره در ماه ژوئن کند شد، زیرا تنزل تقاضای جهانی موجب کاهش سفارشات شد. شاخص تولیدات صنعتی این کشور از ۵۲ واحد در ماه مه به ۳/۵۱ واحد کاهش یافت. این کمترین سطح از سپتامبر سال ۲۰۰۹ تاکنون بود.