روندها
رشد والاستریت کند میشود اما زنگ خطر هنوز به صدا درنیامده است
با توجه به این که سرمایهگذاران با رشد ضعیف مشاغل و پایان برنامه محرک اقتصادی فدرال رزرو روبرو هستند و با کاهش ۵ درصدی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ نسبت به بالاترین سطح ماه گذشته، این شاخص نیمی از راه خود را به سمت تعریف بازار از «اصلاح» پیموده است. «اصلاح» به کاهش ۱۰ درصدی شاخصها نسبت به بالاترین سطحشان گفته میشود.
گروه بینالملل- در هفتههای آینده روزهای ناخوشایند بیشتری پیشروی والاستریت خواهد بود، اما سرمایهگذاران هنوز نگران نیستند.
با توجه به این که سرمایهگذاران با رشد ضعیف مشاغل و پایان برنامه محرک اقتصادی فدرال رزرو روبرو هستند و با کاهش ۵ درصدی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ نسبت به بالاترین سطح ماه گذشته، این شاخص نیمی از راه خود را به سمت تعریف بازار از «اصلاح» پیموده است. «اصلاح» به کاهش ۱۰ درصدی شاخصها نسبت به بالاترین سطحشان گفته میشود. شاخص استاندارد اند پورز روز جمعه بدترین هفته خود را از اواسط ماه اوت تاکنون و پنجمین هفته متوالی کاهش را ثبت کرد.
اما مدیران صندوقهای مالی بیش از آن که نگران باشند، محتاط هستند. پس از آنکه دولت آمریکا اعلام کرد اقتصاد این کشور در ماه مه تنها ۵۴ هزار شغل ایجاد کرده است، آنان این آمار را به عنوان تاییدی بر کندی رشد اقتصادی درنظر گرفتند. این درحالی است که دیگران براین باورند که اقتصاد به سمت رکودی عمیق پیش میرود.
سرمایهگذاران میگویند کاهش شدید قیمت اوراق قرضه نیز از همین نگرانی حکایت دارد، اما هنوز هیچ یک کاهش تمامعیاری در بازارسهام پیشبینی نمیشود. شاخصها همچنان در محدوده مثبت قرار دارند به طوری که شاخص میانگین صنعتی داوجونز از ابتدای سال تاکنون ۵ درصد و شاخصهای استاندارد اند پورز ۵۰۰ و نسدک کامپوزیت هرکدام حدود ۳ درصد رشد داشتهاند.
این درحالی است که برخی از تحلیلگران معتقدند والاستریت به دلیل بحران بدهی اروپا یا گسترش درگیریهای یمن به عربستان، که منجر به افزایش قیمت نفت میشود، دچار کاهش بیشتر خواهد شد.
فقدان آمار اقتصادی تاثیرگذار و گزارش درآمدی شرکتها در هفته جاری نیز احتمالا باعث میشود سرمایهگذاران نگران به فروش سهام روی بیاورند.
ناتالی ترنو، کارشناس ارشد سرمایهگذاری از مرکز مدیریت سرمایه کالورت میگوید:« آیا احتمال کاهش ۵ درصدی دیگری در بازارسهام وجود دارد؟ با توجه به خطر سرایت بحران بدهی در اروپا، دلیلی نمیبینم که این اتفاق رخ ندهد.»
این درحالی است که روز جمعه دولت آمریکا گزارش داد در ماه مه ۵۴ هزار شغل ایجاد شده و نرخ بیکاری از ۹ درصد در ماه آوریل به ۱/۹ درصد افزایش یافته است. در نتیجه شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲۹/۹۷ واحد یا ۷۹/۰ درصد افت کرد و به ۲۶/۱۲۱۵۱ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۷۸/۱۲ واحد یا ۹۷/۰ درصد تنزل کرد و به ۱۶/۱۳۰۰ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۵۳/۴۰ واحد یا ۴۶/۱ درصد کاهش یافت و به ۷۸/۲۷۳۲ واحد رسید.
در هفته منتهی به ۳ ژوئن این سه شاخص ۳/۲ درصد سقوط کردند. این بدترین کاهش شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ از اواسط ماه اوت تاکنون بود.
ارسال نظر