ارزیابی گروه هشت از اوضاع جهان
خوشبینی به آینده رشد، نگرانی از تورم
«معمر قذافی» و «عبدالله صالح» باید بروند
عکس: AFP
خوشبینی به آینده رشد، نگرانی از تورم
«معمر قذافی» و «عبدالله صالح» باید بروند در اجلاس دو روزه گروه هشت مطرح شد
رشد خوب اقتصاد جهان؛ تهدید بحران بدهیها
شادی آذری
دیروز، جمعه، رهبران هشت اقتصاد بزرگ جهان موسوم به جی۸ بر سر این موضوع به توافق رسیدند که احیای اقتصادی جهان به ثبات بیشتری رسیده است؛ اما بحران بدهیها و افزایش قیمت کالاها رشد بیشتر را با چالش مواجه میسازد.
به گزارش رویترز، در بیانیهای که در پایان اجلاس دو روزه سران گروه هشت در شهر سیاحتی دوویل فرانسه واقع در سواحل نورماندی منتشر شد، کشورهای اروپایی، ایالات متحده و ژاپن توافق کردند که باید از ثبات در وضعیت بودجه دولتهایشان اطمینان حاصل کنند. در این بیانیه آمده است: «احیای اقتصادی در حال قدرت گرفتن است و به ثبات بیشتری رسیده است. خطرات اما همچنان باقی ماندهاند و فقدان توازن در ترازنامههای داخلی و خارجی کشورها همچنان یک نگرانی عمده به شمار میرود.» در جایی دیگر از این بیانیه آمده است: «افزایش زیاد قیمت کالاها و نوسانان شدید این قیمتها فشار مضاعفی را بر احیای اقتصادی جهان تحمیل میکند. در این زمینه ما توافق کردهایم که باید تمرکز خود را بر اقداماتی معطوف داریم که برای ایجاد ثبات در وضعیت بودجه دولتها لازماند، احیای اقتصادی را تقویت میکنند، بر اشتغالزایی میافزایند، خطرات را کاهش میدهند و رشد اقتصادی قدرتمند، باثبات و متوازن را تضمین میکنند. ایجاد اصلاحات ساختاری از جمله این اقدامات است.»
به گزارش بلومبرگ، رهبران گروه هشت همچنین اعلام کردند که اقتصاد جهانی قدرتمند میتواند راه را برای کاهش بدهیهایی که طی دوره رکود پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ پدید آمد، هموار سازد. در این اجلاس دو روزه که دیروز پایان یافت، کشورهای مختلف راهکارهای خود را برای چالشهای پیشرویشان ارائه کردند. اروپا یک بسته از راهکارها را ارائه کرد تا با کمک آن بتواند با بحران بدهیهای خارجی برخی از کشورهای خود مقابله کند و وعده داد که با «عزم» جدی با این وضعیت مقابله کند و اقدامات مالی را همزمان با اصلاحات ساختاری مورد نیاز برای حمایت از رشد اقتصادی به پیشببرد.
ایالات متحده آمریکا نیز وعده داد که یک چارچوب مالی «قابل اعتماد و شفاف» را در میان مدت برای کاهش کسری بودجه خود در پیش گیرد و در آن اشتغالزایی و رشد اقتصادی مورد توجه قرار دهد. قرار شد در ژاپن هم در عین حال که منابع مورد نیاز برای بازسازیهای پس از فاجعه سونامیو زلزله تامین میشوند، مقامات موضوع ثبات در وضعیت بودجه دولت را نیز مورد توجه قرار دهند. بزرگترین بحران اقتصادی جهان از زمان رکود بزرگ تاکنون موجب شده است بدهیهای آمریکا، ژاپن و ۱۷ کشور عضو ناحیه یورو از ۹۰ درصد تولید ناخالص داخلیشان تجاوز کند و اقتصاددانان بر این باورند که این بدهیها میتواند در دراز مدت بر رشد اقتصادی تاثیرات منفی گذارد.در این اجلاس همچنین مسائل سیاسی جهان امروز نیز مطرح شد. نیکلا سارکوزی، رییسجمهوری فرانسه که میزبانی این نشست را در فرانسه بر عهده داشت، معمر قذافی رهبر لیبی را ترغیب کرد تا کنارهگیری کند؛ زیرا در آن صورت «همه گزینهها باز» خواهد بود.
سارکوزی به خبرنگاران گفت: «ما نمیگوییم که قذافی باید به تبعید برود. او باید قدرت را ترک کند و هر چه زودتر چنین کند، انتخابهایش بیشتر خواهد بود.»
گروه هشت در پیشنویس بیانیه پایانی خود خواستار کنارهگیری صالح و قذافی شد و نسبت به حمایت مالی از کشورهای عربی تعهد داد.
هشت کشور بزرگ صنعتی جهان دیروز (جمعه) در پیش نویس بیانیه پایانی نشست خود، خواستار کنارهگیری معمر قذافی، رهبر لیبی شدند و اعلام کردند که وی مشروعیت خود را از دست داده است.
هشت کشور صنعتی جهان به همراه نهادهای مالی همچنین تعهد دادند که ۴۰ میلیارد دلار به کشورهای عربی برای ایجاد دموکراسی (روند دموکراسی خواهی در جهان عرب که به «بهار عربی» موسوم شده است) کمک کنند.
قیامهای مردمیدر کشورهای عربی، تنظیم مقررات اینترنت و آینده نیروی اتمیهمه در این اجلاس دو روزه به بحث گذاشته شدند. رهبران آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و کانادا در این نشست همچنین درباره تغییرات اقلیمیبحث کردند. برخی بر این باورند که رویدادهای اخیر مانند جنبشهای خاورمیانه و شمال آفریقا و بحران اتمیژاپن، حسی از هدفمندی به گروه ۸ بخشیده است.
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا نیز در حاشیه این اجلاس به طور جداگانه با برخی رهبران کشورها دیدار کرد.
عکس: GETTY IMAGES
ارسال نظر