در تازهترین گزارش بانک جهانی معرفی شدند
بهترین و بدترین کشورهای جهان برای کسبوکار
روز دوشنبه بانک جهانی جدیدترین گزارش خود از فضای کسب و کار در سال ۲۰۱۳ را منتشر کرد و در آن سنگاپور را برای هفتمین سال متوالی در صدر فهرست سالانه رقابتیترین فضاهای کسب و کار قرار داد. این گزارش همچنین حکایت از آن دارد که کشورهای در حال توسعه به اجرای اصلاحاتی که راهاندازی و فعالیت کسب و کارها را تسهیل میکند، سرعت بخشیدهاند.
شادی آذری
روز دوشنبه بانک جهانی جدیدترین گزارش خود از فضای کسب و کار در سال ۲۰۱۳ را منتشر کرد و در آن سنگاپور را برای هفتمین سال متوالی در صدر فهرست سالانه رقابتیترین فضاهای کسب و کار قرار داد. این گزارش همچنین حکایت از آن دارد که کشورهای در حال توسعه به اجرای اصلاحاتی که راهاندازی و فعالیت کسب و کارها را تسهیل میکند، سرعت بخشیدهاند. به گزارش بانک جهانی، «عملکرد قوانین مربوط به کسب و کارها به تدریج همگرا شدهاند، چون اقتصادهایی که در ابتدا عملکرد ضعیفی داشتهاند، توانستهاند فاصله خود را با اقتصادهای دارای عملکرد بهتر، کاهش دهند.»
این نهاد وامدهنده بینالمللی که مقر اصلی آن در واشنگتن واقع است، در گزارش فضای کسبوکار سال ۲۰۱۳ افزوده است: «از میان ۵۰ اقتصادی که بزرگترین اصلاحات را از سال ۲۰۰۵ تاکنون به اجرا درآوردهاند، بزرگترین سهم - سهمی به اندازه یک سوم کل - به آفریقای زیر صحرا اختصاص دارد.»
هنگکنگ دومین جایگاه را در فهرست رقابتیترین فضاهای کسبوکار به خود اختصاص داده است و پس از آن نیوزیلند، ایالات متحده، دانمارک، نروژ و انگلستان توانستهاند به ترتیب در جایگاههای بعدی قرارگیرند و رتبه سال گذشته خود را بدون تغییر حفظ کنند. این مطالعه که اکنون برای دهمین سال متوالی انجام میشود، شاخصهای خاصی از جمله مدت زمان مورد نیاز برای راهاندازی یک کسبوکار، بازپرداخت مازاد مالیاتها و صادرات و واردات کالاها را در کشورهای مورد مطالعه بررسی میکند.
بر این اساس، لهستان که رتبه ۵۵ را به خود اختصاص داده است، بیشترین میزان اصلاحات را در میان ۱۸۵ کشور مورد مطالعه نشان داده و توانسته است ثبت املاک، پرداخت مالیات، اجرای قراردادها و پرداخت دیون را تسهیل نماید. از میان دیگر کشورهایی که توانستهاند اصلاحاتی اساسی را به اجرا درآورند میتوان به سریلانکا، اوکراین، ازبکستان، بروندی و کاستاریکا اشاره کرد. بر اساس این گزارش، یونان که در بحران بدهیهای اروپا پیشگام بوده است، جایگاه خود را از رتبه ۱۰۰ به ۷۸ ارتقا داده است و جایگاه ایتالیا نیز از رتبه ۸۷ به رتبه ۷۳ بهبود یافته است.
آفریقای جنوبی که بزرگترین اقتصاد قاره آفریقا محسوب میشود، در رتبه ۳۹ جای گرفته است که ۴ پله از جایگاه سال پیش خود پایینتر رفته است. ماریتیوس با رتبه ۱۹ رقابتیترین اقتصاد آفریقا شناخته شده است.
جمهوری آفریقای مرکزی بدترین مکان جهان برای کسب و کار شناخته شد و چاد، جمهوری کنگو و اریتره پس از آن در جایگاههای بعدی قرار دارند.
ارسال نظر