درخواست اوباما و پوتین برای توقف خشونتها در سوریه
گروه بینالملل- باراک اوباما، رییسجمهوری ایالاتمتحده و ولادیمیر پوتین همتای روسی او، خواهان پایان فوری خشونتها در سوریه شدند.
عکس: Getty Images
گروه بینالملل- باراک اوباما، رییسجمهوری ایالاتمتحده و ولادیمیر پوتین همتای روسی او، خواهان پایان فوری خشونتها در سوریه شدند. به گزارش بی.بی.سی، آنها در نخستین دیدارشان پس از انتخاب مجدد پوتین به ریاست جمهوری روسیه، با هم بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن آمده بود، مردم سوریه باید خودشان برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند.
آمریکا و روسیه، راههای مختلفی را برای پایان یافتن خشونتها در سوریه پیشنهاد میکنند.
روسیه و چین، دوبار با استفاده از حق وتوی خود جلوی قطعنامههای سازمان ملل را که دولت سوریه را متهم میکرد،
گرفتند.
هر دوی این کشورها مخالف مداخله خارجی برای جابهجایی قدرت در سوریه بودند.
روسیه به رغم کشتار ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه، با دخالت خارجی در این کشور مخالف است و ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، یکی از متحدان اصلی بشار اسد محسوب میشود.
از سوی دیگر خبرهای تایید نشده که از روسیه میآید حاکی از این است که دو کشتی دیگر از این کشور برای رفتن به سوریه آماده شدهاند.
این طور که گفته شدهاست این دو کشتی برای بازگرداندن شهروندان روسیه که در سوریه هستند راهی این سفر میشوند و دلیل دیگرشان هم برای بازگرداندن تجهیزاتی است که در بندر طرطوس است. این بندر، محل یکی از پایگاههای نیروی دریایی روسیه است.
تحلیلگران امور سیاسی بر این باورند که اگر این اخبار درست باشد، نشان میدهد که روسیه برای سقوط احتمالی دولت سوریه قدمهای محتاطانه بر میدارد.
اگر اعزام این کشتیها تایید شود، نشانهای از تغییر مشی مسکو نسبت به دمشق و در پیش گرفتن اقدامات احتیاطی از سوی روسیه در صورت فروپاشی رژیم سوریه خواهد بود.
یکی از فرماندهان نیروی دریایی روسیه در همینباره گفته است: «ما در شرایط اضطراری شهروندانمان را تنها نمیگذاریم و آنان را از منطقه درگیری خارج خواهیم کرد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه این دو کشتی در خشکی و دریا قادر به انجام عملیات هستند.
بندر طرطوس تنها پایگاه دریایی روسیه است که خارج از قلمرو اتحاد جماهیر شوروی سابق قرار دارد. روسیه از طریق این بندر عملیات ناوگان خود در دریای مدیترانه و عملیات ضد دزدان دریایی در خلیج عدن را به انجام میرساند.
اوضاع در سوریه هم مانند گذشته است و همچنان مخالفان از کشته شدن عدهای دیگر گزارش میدهند. این بار تعداد کشته ها ۵۲ نفر در کل کشور است.
گزارش شده که در شهرهای حمص، دیرالزور و دوما در حومه دمشق، آتشباری سنگینی در جریان بودهاست.
دیدار روسای جمهوری دو کشور در حاشیه نشست گروه بیست در مکزیک، انجام شد و این نخستین دیدار دو رییسجمهوری بعد از بازگشت پوتین به سمت ریاستجمهوری بود.
بعد از دیدار دو ساعته دو رییس جمهوری، اوباما گفت که دو کشور قرار گذاشتند تا با «بازیگران بین المللی دیگر از جمله سازمان ملل و کوفی عنان همکاری کنند» تا راهی برای حل بحران سوریه بیابند.
پوتین هم گفت که دو کشور «نقاط اشتراک زیادی» درباره سوریه دارند.
در بیانیهای مشترک، دو رییسجمهوری گفتند که «برای پایان دادن به حمام خون در سوریه، باید به سرعت آتش بس اجرا شود.»
آنها همچنین در بیانیه خود تایید کردهاند که مردم سوریه باید «بخت این را داشته باشند تا از راههای دموکراتیک و به صورت مستقل آینده خود را تعیین کنند.»
دو طرف همچنین مقرر کردند که برای حل مشکل سپر دفاع موشکی آمریکا که در اروپا است، با هم همکاری کنند.
خبرنگارانی که در محل بودند میگویند روسایجمهوری دو کشور در طول جلسه خبری خود، لبخندی به هم نزدند و رفتارهایشان سفت و سخت بود.
این در شرایطی است که رییس هیات ناظران بینالمللی در سوریه قرار بود دیروز سهشنبه گزارش خود درباره اوضاع سوریه را به شورای امنیت ارائه کند.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «رابرت مود» دیروز در شرایطی گزارش خود درباره بحران سوریه را به شورای امنیت ارائه کرد که این هیات عملیات خود را از سه روز پیش به علت نگرانیهای امنیتی به حالت تعلیق درآورد.
ارسال نظر