آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان:
اتحادیه اروپا آماده واکنش به بحران اسپانیاست
گروه بینالملل- در پی کاهش سه پلهای رتبه اعتبارات اسپانیا در روز پنجشنبه، دیروز، شنبه، صدراعظم آلمان اعلام کرد اروپا برای اطمینان از ثبات حوزه یورو آماده است که واکنش نشان دهد. کاهش رتبه اسپانیا به این دلیل روی داد که انتظار میرفت این کشور خیلی زود از اتحادیه اروپا درخواست کمک کند تا بانکهای خود را که در بحران وامهای معوقه فرو رفتند، نجات دهد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان/ عکس: GETTY IMAGES
گروه بینالملل- در پی کاهش سه پلهای رتبه اعتبارات اسپانیا در روز پنجشنبه، دیروز، شنبه، صدراعظم آلمان اعلام کرد اروپا برای اطمینان از ثبات حوزه یورو آماده است که واکنش نشان دهد. کاهش رتبه اسپانیا به این دلیل روی داد که انتظار میرفت این کشور خیلی زود از اتحادیه اروپا درخواست کمک کند تا بانکهای خود را که در بحران وامهای معوقه فرو رفتند، نجات دهد. نخستوزیر اسپانیا، ماریانو راخوی اعلام کرده است که ابتدا به انتظار گزارشهای حسابرسان مستقل نظام بانکی خواهد نشست و سپس با اتحادیه اروپا در مورد تامین سرمایه وامدهندگان گرفتار خود به مذاکره مینشیند.بر اساس اطلاعاتی که منابع بخش مالی منتشر کردهاند، انتظار میرود گزارش صندوق بینالمللی پول که فردا، دوشنبه، منتشر خواهد شد، حکایت از این داشته باشد که بانکهای اسپانیایی برای مقابله با شرایط سخت فعلی به دستکم ۴۰ میلیارد یورو (۵۰ میلیارد دلار) نیازمندند. به این ترتیب میزان سرمایهای که بانکهای اسپانیا برای تثبیت نظام مالی خود نیاز دارند به ۸۰ میلیارد یورو رسیده است.این در شرایطی است که آژانس رتبهبندی «فیچ» که روز پنجشنبه ۳ درجه رتبه اعتباری اسپانیا را پایین آورد، اعلام کرده بود که میزان سرمایه مورد نیاز بانکهای اسپانیا بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیارد یورو است.اسپانیا پس از ایرلند، پرتغال و یونان به چهارمین کشور مقروض اروپا تبدیل شده است.
درخواست صندوق بینالمللی پول برای انسجام مالی بیشتر اروپا
کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول، گفته است در صورت تحکیم دوباره اوضاع اقتصادی، بازسازی سیستم بانک های اروپا امری حساس خواهد بود.
لاگارد همچنین گفته است پنج سال پس از آغاز بحران اقتصادی، اثرات آن همچنان بر سیستم مالی دیده میشود.در شرایطی که بحران اقتصادی اروپا در حال عمیقتر شدن است، رییس صندوق بینالمللی پول تاکید کرده است که اروپا برای همکاری با صندوق بینالمللی پول نیازمند انسجام مالی بیشتری است.او خواستار قوانین شفافتری در مورد سیستمهای مالی شده است.
ابراز امیدواری یونان برای ماندن در حوزه یورو
دیروز جورج پاپاندرئو نخست وزیر سابق یونان تصریح کرد، اجرای سیاستهای ریاضت اقتصادی در یونان فشار زیادی بر مردم وارد کرده است ولی میتوان طی ماههای آینده با توافق وام دهندگان بینالمللی، اصلاحاتی را در اجرای این سیاستها ایجاد کرد تا تاثیرات منفی اجرای این سیاستها بر مردم کاهش یابد.بر اساس این گزارش، انتخابات ۱۷ ژوئن آخرین فرصت مردم یونان برای تصمیمگیری در خصوص آینده این کشور در منطقه یورو است. مهمترین پیش شرط وامدهندگان بینالمللی برای اعطای کمکهای مالی بیشتر به یونان، اجرای سیاستهای ریاضتی با هدف کاهش بدهی و کسری بودجه است.وی افزود امیدوارم هر حزب سیاسی که در یونان برنده انتخابات شود بتواند کشور را از بحران مالی و بدهی خارج کند و به تعهدات بینالمللی خود پایبند بماند. بر این اساس، وی گفت دولت یونان تنها چند هفته دیگر منابع مالی مورد نیاز خود را در اختیار دارد و پس از آن مجبور به دریافت کمکهای مالی خارجی است. اگر یونان از منطقه یورو خارج شود این کشور با نرخ تورم شدید کاهش رشد اقتصادی و افت شدید دستمزدها روبرو خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان اقتصادی خروج یونان از منطقه یورو بیش از ۳۵۰ میلیارد یورو هزینه مستقیم خواهد داشت.
ارسال نظر