گروه بین‌الملل- بن برنانک، اقتصاددان آمریکایی که در شرایطی حساس جانشین آلن گریناسپن در فدرال رزرو، بانک مرکزی آمریکا شد، در تازه‌ترین سخنرانی خود نسبت به روند جهانی‌سازی و رشد اقتصاد جهانی اظهار نگرانی کرده است. وی در بخشی از سخنانش گفت: جهان در حال سودرسانی است و موج ادغام‌ها در اقتصادی جهانی در سطحی بی‌سابقه نسبت به گذشته قرار دارد که این مساله می‌تواند افزایش سودها را به همراه داشته باشد.

اما این رشد اقتصادی در جهان را دوعامل بزرگ تهدید می‌کند که عامل اول سیاست‌های حمایتی دولتی (حمایت‌گرایی) و عامل دوم تروریسم است.به صورت ویژه چین و هند و دیگر کشورهای عضو بلوک کمونیستی قدیم بخش زیادی از جمعیت کره زمین را در خود جای داده‌اند، در این شرایط اکنون آنها آماده پیوستن و وارد شدن به اقتصاد جهانی هستند و این در حالی است که در بسیاری از این کشورها سیاست‌های حمایت‌گرایانه همچنان اعمال می‌شود.

بن‌برنانک ۵۲ساله که در اجلاس بانک مرکزی آمریکا در کانزاس‌سیتی سخن می‌گفت، افزود: پس از جنگ جهانی دوم اقتصادهای جهان به یکدیگر نزدیک شدند و این مساله بر پایه تکنولوژی و ارتباطات بنا شد.

اما اکنون مواردی در حال تاثیرگذاری بر اقتصاد جهانی است که می‌تواند روند جهانی‌سازی را آهسته کند.

تهدیدهای ژئوپولتیک و کشمکش‌های بین‌المللی اکنون روند اقتصاد را مختل کرده است.همچنین ریسک حاصل از فعالیت تروریستی در نقاط مختلف جهان نیز افزایش یافته است و این مساله صلح جهانی را تهدید می‌کند.چنانچه این تهدیدها در آینده بیشتر شود اقتصاد جهانی با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد.

برنانک با اشاره به مبادلات تجاری چین و آمریکا گفت: سیاست‌های حمایتی دولت‌ها از اقتصاد اکنون به یک چالش در عرصه جهانی شدن اقتصاد به خصوص در بخش واردات و صادرات تبدیل شده است.

از سوی دیگر سیاست‌های حمایتی باعث می‌شود تا مشاغل نتوانند با بازده‌های اصلی خود فعالیت کنند و این مساله زندگی مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

چین از کشورهایی است که سیاست‌های حمایتی گسترده‌ای را برای صادرکنندگان محصولاتش در نظر می‌گیرد.

این مساله همواره مورد اعتراض آمریکا بوده است چرا که جریان صادرات را از آمریکا به چین مختل کرده و باعث نارضایتی تولیدکنندگان و صادرکنندگان آمریکایی می‌شود.

همچنین تروریسم اکنون به عاملی اساسی برای جلوگیری از افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بسیاری از نقاط جهان تبدیل شده است.

همچنین این عامل هزینه‌های نظامی را نیز افزایش می‌دهد.

این دو مساله اکنون به چالش اصلی سیاست‌ورزان تبدیل شده‌اند که با وجود این مسائل چگونه سودها را در اقتصاد جهانی و موج ادغام شرکت‌ها بیمه‌ کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، برنانک در خلال این سخنرانی به نرخ بهره و آینده آن اشاره نکرد، اما تحلیلگر این پایگاه اینترنتی عقیده دارد هدف فدرال‌رزرو اکنون محقق شده است و بیش از این نرخ بهره آمریکا افزایش نخواهد یافت.

در مقابل این نظر برخی تحلیلگران عقیده دارند که چنانچه قیمت انرژی بالاتر برود، فدرال رزرو برای مبارزه با افزایش تورم ناگزیر است نرخ بهره را افزایش دهد.