روندها
هشدار بانک مرکزی به وال استریت
به گزارش رویتر از نیویورک رییس بانک مرکزی شیکاگو نظر متفاوتی درباره وضعیت اقتصادی و تورم داد، وی گفت تورم مهمترین و اصلیترین تهدید اقتصادی ایالات متحده است و به نظر میآید بانک مرکزی ایالات متحده احتیاج دارد تا برای کاستن از فشارهای تورمی نرخ بهره را افزایش دهد. وی اضافه کرد: کسادی اقتصادی نسبت به تورم تهدید بسیار کوچکتری برای اقتصاد ایالات متحده است. رییس بانک مرکزی شیکاگو گفت: بازار تمایل دارد رشد اقتصادی کم باشد تا فشارهای تورمی تخفیف پیدا کند اما رشد اقتصادی آن اندازه است که سود کمپانی قدرتمند و عالی باشد.
احتمال افزایش نرخ بهره برای مهار تورم در ماه سپتامبر نوار رونق وال استریت را قطع کرد و موجب تنزل شاخصها در روز سهشنبه شد.
به گزارش رویتر از نیویورک رییس بانک مرکزی شیکاگو نظر متفاوتی درباره وضعیت اقتصادی و تورم داد، وی گفت تورم مهمترین و اصلیترین تهدید اقتصادی ایالات متحده است و به نظر میآید بانک مرکزی ایالات متحده احتیاج دارد تا برای کاستن از فشارهای تورمی نرخ بهره را افزایش دهد. وی اضافه کرد: کسادی اقتصادی نسبت به تورم تهدید بسیار کوچکتری برای اقتصاد ایالات متحده است. رییس بانک مرکزی شیکاگو گفت: بازار تمایل دارد رشد اقتصادی کم باشد تا فشارهای تورمی تخفیف پیدا کند اما رشد اقتصادی آن اندازه است که سود کمپانی قدرتمند و عالی باشد. این اظهارات سرمایهگذاران وال استریت را درباره افزایش نرخ بهره در جلسه ماه سپتامبر بانک مرکزی مشوش و نگران کرد و شاخصهای وال استریت را که در صبح به دلیل پاسخ ایران به بسته پیشنهادی ایران سیر صعودی در پیش گرفته بود، تنزل داد. تحلیلگران بازار در این باره میگویند، بازار احتمال کمی برای افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر گذاشته و همین محاسبههای غلط، باعث آشفتگی بازار شده است. منطقیتر بود که سرمایهگذاران وال استریت احتمال ۵۰درصدی برای افزایش نرخ بهره در نظر میگرفتند تا حرکت بازار متعادل و متوازن و در نتیجه انعطافپذیر میشد.
در نتیجه، شاخص سهام داوجونز ۰۵/۰درصد از دست داد، در ساعات اولیه صبح بازار بیش از ۳۸واحد افزایش پیدا کرده بود. استاندارد اندپورز ۱۰/۰درصد کاهش پیدا کرد و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۱۱/۰درصد تنزل یافت. در توکیو، سرمایهگذاران در نبود انگیزه کافی، تحرک چندانی نشان ندادند و شاخص سهام نیکی تغییر اندکی پیدا کرد. شاخص سهام نیکی در صبح روز چهارشنبه ۲۴/۰درصد افزایش پیدا کرد.
تحلیلگران معتقدند، ترقی بیسابقه شاخص نیکی در روز سهشنبه (۳۳/۱درصد) که از ۱۷ ماه مه تاکنون بیسابقه بود، موجب احتیاط سرمایهگذاران در فردای روز پررونق توکیو شد.
در اروپا هم بازارها روز متفاوتی داشتند. شاخص سهام FTSE لندن، ۲۱/۰درصد تنزل پیدا کرد اما داکس آلمان و CAC-۴۰ فرانسه به ترتیب ۴۱/۰درصد و ۴۶/۰درصد به دست آوردند.
در بازار معاملات ارزی ارزش یورو در مقابل دلار کاهش پیدا کرد. تنزل شاخص اعتماد در آلمان، بزرگترین اقتصاد منطقه یورو، موجب تنزل ارزش یورو در بازارهای جهانی شد.
در صبح روز سهشنبه در اروپا هر یورو به ازای ۲۸۵۶/۱دلار معامله شد که نسبت به آخرین ساعات روز دوشنبه در نیویورک که هر یورو به ازای ۲۸۹۲/۱دلار معامله شده بود، ارزش دلار در مقابل یورو افزایش محسوسی نشان میداد. نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۲۶/۱۱۶ین بود که نسبت به روز دوشنبه افزایش داشت.
قیمت نفت در روز چهارشنبه در آسیا تنزل پیدا کرد. هر بشکه نفت تحویلی برای ماه اکتبر با ۱۸سنت کاهش به ۰۷/۷۳ دلار رسید.
ارسال نظر