دنیای اقتصاد: ترامپ روزهای خوبی را سپری نمی‌کند. او به‌رغم اینکه به طرفداران خود قول داده بود قانون اوباماکر را لغو می‌کند حتی با وجود اکثریت جمهوری‌خواهان موفق به لغو قانون اوباماکر نشد. به گزارش سی‌ان‌ان مجلس سنای آمریکا که در دستان جمهوری‌خواهان است تلاش بسیاری کرد تا لایحه اوباماکر را لغو کند اما در نهایت شکست تلخی خورد. در این راستا سناتور جان مک‌کین، لیسا مورکوفسکی و سوزان کالینز به دموکرات‌ها پیوستند و رای منفی به لغو اوباماکر دادند.

سناتور جان مک‌کین که پس از یک عمل سخت جراحی برای برداشتن تومور مغزی خود به واشنگتن بازگشته است، از پروسه رای‌گیری دو حزب که به لحظات آخر کشیده شد، به‌شدت انتقاد کرد. داستان ارائه طرح برای لغو اوباماکر هم پروسه دیگری داشت. درحالی‌که برای مذاکره در جهت لغو اوباماکر رای‌گیری ۵۰-۵۰ شده بود، مایک پنس، معاون اول ترامپ وارد کارزار می‌شود و رای مثبت برای مذاکره می‌‌دهد. در قانون ایالات‌متحده پیش‌بینی شده است در چنین شرایطی رای معاون اول می‌تواند سنا را از بن‌بست خارج کند. با این حال روز جمعه نمایندگان مجلس سنای آمریکا با ٥١ رای مخالف در برابر ٤٩ رای موافق طرح لغو قانون «خدمات درمانی قابل دسترس» موسوم به اوباماکر را رد کردند. طرح لغو اوباماکر توسط اکثریت جمهوری‌خواه سنای آمریکا تدوین و ارائه شده بود اما با پیوستن سه تن از سناتورهای این حزب به مخالفان، به تصویب نرسید. این قانون در سال ٢٠١٠ به تصویب کنگره و امضای رئیس‌جمهوری وقت رسید و شامل تعمیم خدمات درمانی به بخش‌های بیشتری از جامعه آمریکاست. نشست سنای آمریکا برای بررسی این طرح در طول ساعات شب ادامه داشت و سرانجام طرفداران لغو اوباماکر نتوانستند مخالفان آن را به حمایت از آن قانع کنند. رای سنای آمریکا به منزله شکست سیاسی عمده‌ای برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا است که در جریان مبارزات انتخاباتی، نظام خدمات درمانی دولت اوباما را پرهزینه و فاقد کارآیی توصیف کرده و وعده داده بود در صورت انتخاب به ریاست‌جمهوری، آن را لغو کند و یک نظام درمانی کارآمدتر و به‌ صرفه‌تر را به‌جای آن به اجرا بگذارد. طرح لغو اوباماکر در ماه مه سال‌جاری به تصویب مجلس نمایندگان کنگره آمریکا رسیده بود اما اجرایی شدن آن مستلزم تصویب در مجلس سنا بوده است. با رد طرح لغو اوباماکر، قرار است جناح اکثریت در سنای آمریکا طرح دیگری که شامل اصلاحاتی در طرح فعلی است، تدوین و برای بررسی و رای‌گیری مجدد در دستور کار مجلس سنا قرار دهند.

حزب جمهوری‌خواه دارای اکثریت دو کرسی در سنای آمریکا است اما برخی از سناتورهای جمهوری‌خواه ادامه این طرح را قابل‌قبول ندانسته بودند. لیزا مورکوفسکی، سناتور جمهوری‌خواه از آلاسکا، با توجه به نیاز ساکنان کم‌درآمد حوزه انتخابیه خود به خدمات درمانی، تاکید کرده بود که وظیفه اصلی او برآوردن خواست مردم این ایالت است. سوزان کالینز، یکی از دو سناتور ایالت مین و جان مک‌کین، از اعضای برجسته حزب جمهوری‌خواه در سنای آمریکا نیز در کنار سناتورهای دموکرات با لغو اوباماکر مخالفت کردند. در روزهای اخیر، دونالد ترامپ بارها و به‌خصوص با استفاده گسترده از توییتر، خواستار تصویب این طرح در مجلس سنا شده و گفته بود که اکثریت جمهوری‌خواه باید اقلیت دموکرات را هم برای لغو اوباماکر و جایگزینی یک نظام درمانی «موثر و اقتصادی» با خود همراه کنند. ساعاتی پیش از رای‌گیری در سنا، رئیس‌جمهوری آمریکا در توییتر خود نوشت: «سناتورهای جمهوری‌خواه، راه بیفتید! بعد از هفت سال انتظار به مقصد برسید. به آمریکا یک نظام حمایت درمانی بزرگ بدهید.»

پس از اعلام نتیجه رای‌گیری، وی با ابراز ناخرسندی از این رای در توییتر خود نوشت: «۳ جمهوری‌خواه و ۴۸ دموکرات مردم آمریکا را مایوس کردند. همان‌طور که از اول هم گفته بودم، بگذارید اوباماکر از درون فرو بریزد، بعد دست به‌کار خواهید شد. نگاه کنید اما چه شد.» از زمانی که دونالد ترامپ در مسند کار قرار گرفته است چندین‌بار با همکاری جمهوری‌خواهان سعی داشته است تا آن را لغو و قانون خدمات درمانی خود را جایگزین کند اما هربار این تلاش‌ها بدون ثمر بوده است. این قانون تاکنون بارها در راهروهای کنگره در رفت و آمد بوده و دراماتیک‌ترین لحظه‌ای که این قانون شاهد آن بوده است ماجرای به رای گذاشتن این قانون در جهت مذاکره برای لغو آن بوده است اما در نهایت رای پنس به داد جمهوری‌خواهان می‌رسد.

سناتور میچ مک‌کانل رهبر اکثریت در سنا پس از اعلام رای به‌شدت شوکه شده بود. او گفت: واضح است که در لحظات ناامید‌کننده‌ای به‌سر می‌بریم. موکل‌های ما آسیب فراوانی با قانون اوباماکر دیده‌اند. فکر می‌کردم که آنها سزاوار بهترین‌ها هستند. برای همین است که من و بسیاری از همکارانم خواستار لغو آن بودیم.