اقتصاد ترکیه و عربستان از نگاه نهادهای بینالمللی
دنیای اقتصاد: به تازگی دو گزارش از وضعیت اقتصاد کشورهای همسایه ایران منتشر شده است که یکی به ترکیه و دیگری به عربستان سعودی اختصاص دارد. موسسه رتبهسنجی فیچ، یکی از سه موسسه رتبهسنجی معتبر جهان اعلام کرده است که رتبه بدهیهای ترکیه همچنان در سطح «بیارزش» قرار دارد. فیچ علت این تایید رتبه را ریسکهای سیاسی و ژئوپلیتیک و همچنین محرک اقتصادی که انتظار میرود عملکرد مالی کشور را در سالجاری تضعیف کند، اعلام کرده است. در ماه ژانویه موسسه فیچ رتبه اعتباری ترکیه را از BBB- به BB+ کاهش داده بود و آن را به پایینترین درجه از رتبهبندیها برای سرمایهگذاری در یک کشور رسانده بود.
دنیای اقتصاد: به تازگی دو گزارش از وضعیت اقتصاد کشورهای همسایه ایران منتشر شده است که یکی به ترکیه و دیگری به عربستان سعودی اختصاص دارد. موسسه رتبهسنجی فیچ، یکی از سه موسسه رتبهسنجی معتبر جهان اعلام کرده است که رتبه بدهیهای ترکیه همچنان در سطح «بیارزش» قرار دارد. فیچ علت این تایید رتبه را ریسکهای سیاسی و ژئوپلیتیک و همچنین محرک اقتصادی که انتظار میرود عملکرد مالی کشور را در سالجاری تضعیف کند، اعلام کرده است. در ماه ژانویه موسسه فیچ رتبه اعتباری ترکیه را از BBB- به BB+ کاهش داده بود و آن را به پایینترین درجه از رتبهبندیها برای سرمایهگذاری در یک کشور رسانده بود. فیچ علت این تصمیم را ناامنی سیاسی ناشی از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه اعلام کرده بود. در بیانیه جدید، چشمانداز اعتباری ترکیه «باثبات» اعلام شده است.
از سوی دیگر صندوق بینالمللی پول در گزارشی که مختص اقتصاد عربستان منتشر شده آورده است که بهدلیل افت قیمت نفت، رشد اقتصادی عربستان در سالجاری میلادی نزدیک به صفر خواهد بود. در این گزارش، پیشبینی رشد اقتصادی عربستان از ۴/ ۰ به ۱/ ۰ کاهش داده شده است. صندوق همچنین اعلام کرد پیشبینی رشد بخش غیرنفتی اقتصاد عربستان را از ۱/ ۲ درصد به ۷/ ۱ درصد کاهش میدهد. بر این اساس، اقتصاد عربستان در ۳ ماه نخست سال میلادی جاری برای نخستین بار از سال ۲۰۰۹ تاکنون رشد منفی را تجربه کرده است که نشاندهنده عمق مسائلی است که ولیعهد جدید عربستان با آن مواجه است.
ارسال نظر