اولین سفر خارجی ترامپ چه دستاوردی برای آمریکا داشت؟
ردپای ناسیونالیسم اقتصادی در اولین سفر ترامپ
دنیای اقتصاد: اگر قصد داشته باشید اولین دور از سفرهای خارجی ریاستجمهوری آمریکا را در دو کلمه خلاصه کنید باید بگویید: شادی و عتاب؛ جشن به این دلیل که وی توانست با قراردادهای سنگین درآمد خوبی برای آمریکا کسب کند و عتاب از این جهت که او در اجلاس گروه ۷ و سران ناتو به شدت از سایر رهبران کشورهای غربی و صنعتی انتقاد کرد.
به گزارش سیانان، ترامپ در حالی سفرهای خارجی خود را آغاز کرد که گام اول آن به قراردادهای کلان نظامی با عربستان ختم شد، گام دوم اما با انتقاد از کشورهای عضو ناتو مبنی بر نپرداختن سهم خود در ناتو همراه شد.
دنیای اقتصاد: اگر قصد داشته باشید اولین دور از سفرهای خارجی ریاستجمهوری آمریکا را در دو کلمه خلاصه کنید باید بگویید: شادی و عتاب؛ جشن به این دلیل که وی توانست با قراردادهای سنگین درآمد خوبی برای آمریکا کسب کند و عتاب از این جهت که او در اجلاس گروه ۷ و سران ناتو به شدت از سایر رهبران کشورهای غربی و صنعتی انتقاد کرد.
به گزارش سیانان، ترامپ در حالی سفرهای خارجی خود را آغاز کرد که گام اول آن به قراردادهای کلان نظامی با عربستان ختم شد، گام دوم اما با انتقاد از کشورهای عضو ناتو مبنی بر نپرداختن سهم خود در ناتو همراه شد. برخی کارشناسان میگویند انتقادهای تند و تیز او از رهبران کشورهای عضو ناتو یک نوع سردرگمی و عدم قطعیت را برای آینده این سازمان رقم زده است. این برای اولین بار بود که ترامپ افکار دیپلماسی خارجی خود را از پشت ویترین بیرون آورد و آن را به وضوح به دیگران نشان داد. برخی میگویند سفرهای خارجی دونالد ترامپ موفقیتآمیز بوده و حتی انتقادهای وی از سران ناتو نیز بجا بوده است. دونالد رامسفلد، وزیر دفاع سابق ایالاتمتحده با بجا دانستن انتقادهای رئیسجمهوری آمریکا گفت: سزا نیست که فقط آمریکا سهم خود را برای ناتو بپردازد و دیگر کشورها از زیر آن شانه خالی کنند. همین موضوع سبب شد صدراعظم آلمان در توییتی انتقادهای ترامپ را منصفانه نداند و اولین اختلاف اساسی در اجلاس سران ناتو کلید بخورد. فاز دوم اختلافات اما به اجلاس سران گروه ۷ بازمیگردد؛ جایی که ترامپ با نپذیرفتن معاهده پاریس درخصوص تغییرات اقلیمی بین خود و سایر کشورهای گروه ۷ فاصله بیشتری انداخت.
ترامپ بر این باور است که سفرهای خارجیاش بسیار موفقیتآمیز بوده است این در حالی است که در داخل خود و خانوادهاش اصلا در موقعیت خوبی قرار ندارند و سایه پرونده «روسگیت» بالای سر او، کابینه و خانوادهاش است. در این شرایط اما دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در پایان سفر ۹ روزهاش به خاورمیانه و اروپا، این سفر را «موفقیتی تمامعیار» ارزیابی کرد و گفت که «هفتهای تاریخی» را تجربه کرده است.
ترامپ که بعد از ظهر شنبه پیش از بازگشت به واشنگتن با نظامیان آمریکا در پایگاهی در جزیره سیسیل دیدار کرد، در سخنانی در جمع آنها، نشست سران گروه ۷ را نیز «بسیار مفید» خواند و در عین حال گفت که در جلسه با سران ناتو تاکید کرده اعضای این سازمان باید سهم خود را بپردازند. ترامپ در این سخنان تروریسم را «تهدیدی بد برای تمام بشریت» توصیف کرد و افزود که «همه در کنار هم بر این تهدید فائق میآییم و پیروز میشویم.» او همچنین تاکید کرد حملات اخیر تروریستی در بریتانیا و مصر یادآور آن بود که آمریکا باید «تروریسم را شکست دهد و از غیرنظامیان محافظت کند.» در مورد نشست سران گروه ۷ که ساعتی پیش از سخنان رئیسجمهوری آمریکا به کار خود پایان داد، ترامپ تاکید کرد که این نشست «فوقالعاده سازنده» بوده و او موفق شده روابط آمریکا را استحکام بخشد. نشست دو روزه رهبران هفت قدرت اقتصادی جهان روز شنبه با انتشار بیانیهای در جزیره سیسیل ایتالیا به کار خود پایان داد، در این بیانیه بر همفکری این رهبران در دو موضوع «اقتصاد جهانی» و «ادامه تحریمها علیه روسیه» تاکید شده است. با این حال این بیانیه یادآوری کرده که طرفها در موضوع «تغییرات اقلیمی» نتوانستند به نقطهای مشترک دست یابند.
پس از پایان نشست گروه ۷ آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفت مذاکرات درباره تغییرات اقلیمی بسیار دشوار بود و هنوز مشخص نیست که آمریکا به پیمان پاریس پایبند میماند یا خیر. در این زمینه ترامپ هم در پیامی توییتری نوشت: هفته آینده درباره پایبندی به پیمان پاریس تصمیم نهایی را خواهد گرفت. در مورد نشست ناتو در بروکسل نیز رئیسجمهوری آمریکا بر حمایت همهجانبه کشورش از ناتو تاکید کرد و افزود: کشورهایی که پیش از انتخاب او از پرداخت سهمشان خودداری میکردند، اکنون به این کار مبادرت میکنند و «پول در حال سرازیر شدن به ناتو است.»
ارسال نظر