دنیای اقتصاد: انتخابات ریاست‌جمهوری در کره‌جنوبی برگزار شد و طی این انتخابات مون جائه این، نامزد حزب چپ لیبرال برنده شد. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با انتخاب مون جائه این، به مقام ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی، از تنش میان این کشور و کره‌شمالی کاسته خواهد شد. «این» گفته است حتی قصد دارد برای دیدار با «اون» به کره‌شمالی هم سفر کند. «این» همچنین قول داده است که فعالیت اقتصادی در پارک صنعتی «کائه‌سونگ» را از سر گیرد. مون جائه این، نامزد حزب چپ لیبرال «دموکراتیک کره» برای احراز مقام ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی، پیش از اعلام رسمی نتیجه‌ نهایی رای‌گیری پیروزی خود را جشن گرفت. او عصر سه‌شنبه در میدان اصلی سئول خطاب به هواداران خود گفت که با کمک آنان زمینه‌ خلق ملتی جدید را فراهم خواهد ساخت. حزب دموکراتیک کره دارای پیوند گسترده و سنتی با اتحادیه‌های کارگری دراین کشور است.

مون جائه این نزدیک به ۴۱ درصد آرا را کسب کرده است. هونگ جون- پیو، دادستان پیشین کره‌جنوبی و رقیب محافظه‌کار او از حزب «آزادی کره»، نزدیک به ۸/ ۲۶ درصد آرا را به‌دست آورده و آن چئو سوو نیز اندکی بیش از ۲۱ درصد آرا را کسب کرده است. انتخابات ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی در پی برکناری پارک گون هه، رئیس‌جمهور پیشین و عدم تایید صلاحیت او از سوی پارلمان کره‌جنوبی برگزار شده است. خانم پارک گون هه به سوءاستفاده از قدرت و ارتباط با ماجرای فساد مالی در دفتر رئیس‌جمهوری متهم شده بود. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٢٠١٢ رقیب مون جائه این بود. مون جائه این اعلام کرد که برنامه سیاسی و اقتصادی دولت آینده بر پایه «همزیستی مسالمت‌آمیز» با کره‌شمالی طراحی خواهد شد. او گفت که در این رابطه در نظر دارد مناسبات این کشور با آمریکا را «متعادل» سازد و سیاست مستقلی در پیش گیرد.

این نامزد حزب لیبرال همچنین قول داد که فعالیت‌های تجاری و صنعتی این کشور در پارک صنعتی «کائه‌سونگ» را از سر گیرد. این مجتمع صنعتی که با حمایت مالی سئول در ۱۰کیلومتری مرز با کره‌شمالی ساخته شده، مدت‌ها است که منبع مالی کره‌شمالی است. گفته می‌شود که ۱۲۴ کمپانی کره‌جنوبی در این مجتمع صنعتی فعال هستند و ۵۳ هزار کارگر کره‌شمالی در آن به‌کار مشغولند. پارک صنعتی یادشده که در سال ۲۰۰۴ گشایش یافت، «نماد صلح میان دو کره» محسوب می‌شود. کره‌جنوبی چند سال پیش فعالیت‌های اقتصادی خود را به‌عنوان اعتراض به گسترش برنامه‌های اتمی ـ موشکی‌ کره‌شمالی به حالت تعلیق درآورده بود. این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها بین آمریکا و کره‌شمالی به شدت بالا گرفته است و کره‌جنوبی چندمانور مشترک نیز با آمریکا برگزار کرد. در حال حاضر نیز ناوهای جنگی ایالات‌متحده در آب‌های شبه‌جزیره مستقر شده‌اند.