دنیای اقتصاد: کره‌شمالی می‌گوید آماده «جنگ» با آمریکاست و شایعاتی وجود دارد که شاید پیونگ‌یانگ در صد و پنجمین زادروز کیم ایل سونگ، بنیان‌گذار کره‌شمالی که روز شنبه است، یک آزمایش موشکی یا هسته‌ای انجام دهد. در بحبوحه نگرانی‌ها از اقدام قریب‌الوقوع کره شمالی، کره جنوبی نیروهای ویژه خود را به حالت آماده‌باش درآورد. چین نیز نسبت به افزایش تنش‌ها در شبه جزیره کره هشدار داد. ونگ یی، وزیر خارجه چین گفته است اوضاع به صورتی است که هر لحظه امکان دارد درگیری ایجاد شود. به گفته وی، بروز هرگونه مناقشه‌ای در این منطقه برنده‌ای نخواهد داشت.

پس از اعزام ناوهای آمریکایی به سوی کره‌شمالی و اعلام ترامپ مبنی بر احتمال اقدام یکجانبه علیه کره‌شمالی، رهبران پیونگ یانگ و بسیاری از کشورهای دیگر به تکاپو و تقلا افتاده‌اند. برخی خواهان ترغیب آمریکا به «عدم انجام» حمله هستند و برخی دیگر نیز «مشتاق» اینکه ضرب شستی به رهبران چموش کره‌شمالی نشان داده شود تا این کشور دست از بی‌ثبات‌سازی، مانور قدرت و آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی بردارد. با این حال، به نظر می‌رسد کفه طرف‌هایی که «نگران» جنگ هستند سنگین‌تر باشد. به همین دلیل، موضع‌گیری‌های خصمانه کره‌شمالی و آمریکا نگرانی از جنگ در شبه‌جزیره را برانگیخته است. برخی کارشناسان بر این باورند که دیدگاه‌های دو رهبر بی‌ثبات یعنی «کیم جونگ اون»، رهبر کره‌شمالی و «ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، شبح جنگ را بر فراز شبه‌جزیره کره به پرواز در آورده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «هان سونگ ریول»، معاون وزیر امور خارجه کره‌شمالی در مصاحبه‌ای در شهر پیونگ یانگ با آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ را به تقویت آنچه وی «چرخه شرورانه تنش‌ها» در شبه‌جزیره کره خواند، متهم کرده و گفت: «توییت‌های تجاوزگرانه ترامپ دردسرساز شده‌اند.» او در مصاحبه دیروز (جمعه) خود گفت، کشورش هرگز در مواجهه با حمله پیشگیرانه آمریکا دست بسته نخواهد نشست. «هان» خاطرنشان کرد: «اگر آمریکا دست به اقدام نظامی بی‌مهابا علیه کره‌شمالی بزند پس ما نیز با حمله پیشگیرانه با آن روبه‌رو خواهیم شد.» وی ادامه داد: «ما همین الان نیز یک قدرت بازدارنده هسته‌ای در اختیار داریم و مطمئنا در مواجهه با حمله پیشگیرانه آمریکا دست بسته نخواهیم بود.» این اظهارات معاون وزیر امور خارجه کره‌شمالی در حالی مطرح شده که تنش‌ها در شبه‌جزیره کره با اقدامات اخیر آمریکا از جمله با اعزام یک ناو هواپیمابر و دو ناوچه موشک‌انداز به آب‌های شبه‌جزیره کره و دست زدن به بزرگ‌ترین مانور نظامی مشترکش در این منطقه، تشدید شده است.

این مقام کره‌شمالی، ترامپ و آمریکا را متهم به افزایش این تنش‌ها کرد و گفت: «نه‌تنها رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی و اعزام ناو هواپیمابر از سوی آمریکا بلکه توییت ترامپ در روز سه‌شنبه مبنی بر اینکه «کره‌شمالی به‌دنبال دردسر است» از جمله عوامل تشدید این تنش‌ها بوده‌اند.» هان خاطرنشان کرد: «ترامپ همواره با سخنان تجاوزگرانه‌اش اقدامات تحریک‌آمیز انجام داده، دلیل مشکلات نیز همین است. این نه جمهوری دموکراتیک خلق کره بلکه آمریکا و ترامپ هستند که دردسر درست می‌کنند.» معاون وزیر امور خارجه کره‌شمالی افزود: «اکنون که دولت ترامپ به فکر گزینه‌هایش در قبال جمهوری دموکراتیک خلق کره است این گزینه‌ها شامل اقدامات بی‌مهابایی مثل حملات پیشگیرانه و از بین بردن مقر رهبران بوده‌اند. هر کاری که آمریکا انجام دهد ما نیز مطابق آن اقدام می‌کنیم. ما کاملا آماده مدیریت وضعیت هستیم.» همزمان با افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ بر سر برنامه اتمی، رهبر کره‌شمالی بر یک عملیات ویژه نیروهای کماندو نظارت کرد. خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی روز پنج‌شنبه اعلام کرد، کیم جونگ اون از برج مراقبت بر عملیات کماندوها نظارت کرد و هواپیماهای ترابری نیروهای ویژه را «مثل تگرگ» پرتاب کرده و «بی‌رحمانه اهداف دشمن را نابود کردند». این خبرگزاری به زمان انجام این عملیات اشاره‌ای نکرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس‌جمهوری آمریکا ناوگان دریایی «آرمادا» را راهی شبه‌جزیره کره کرده تا قدرت‌نمایی کند. کره‌شمالی می‌گوید آماده «جنگ» با آمریکاست و شایعاتی وجود دارد که شاید پیونگ‌یانگ در صد و پنجمین زادروز کیم ایل سونگ، بنیانگذار کره‌شمالی که روز شنبه (امروز) است، یک آزمایش موشکی یا هسته‌ای انجام دهد. این روز که به «روز خورشید» معروف است بزرگ‌ترین روز ملی کره‌شمالی به شمار می‌رود و رهبران این کشور در گذشته همواره از این تاریخ برای انجام آزمایش‌های تسلیحاتی استفاده کرده‌اند. کره‌شمالی تاکنون پنج آزمایش اتمی انجام داده که دو مورد آن در سال گذشته بود.

هشدار همسایگان

در بحبوحه نگرانی‌ها از اقدام قریب‌الوقوع کره‌شمالی برای انجام ششمین آزمایش هسته‌ای یا آزمایش‌های موشکی بیشتر، شینزو آبه روز پنج‌شنبه با شرکت در نشستی در پارلمان ژاپن اعلام کرد: «این احتمال وجود دارد که کره‌شمالی تاکنون به توانمندی تجهیز موشک‌های خود به کلاهک‌های حامل گاز سارین دست پیدا کرده باشد.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، شینزو آبه گفت: «احتمال اینکه کره‌شمالی بتواند کلاهک‌های موشک‌های خود را با گاز سارین پر‌کند و یک حمله انجام دهد وجود دارد البته بحث اقدامات بازدارنده به شرایط واقعی بستگی دارد. فکر می‌کنم ما باید گزینه‌های متفاوت را برای تصمیم‌گیری درباره اقدامات لازم در نظر بگیریم.»

از سوی دیگر، وزیر خارجه کره‌جنوبی نیز به پارلمان این کشور اعلام کرد که وی فکر می‌کند واشنگتن قبل از اقدام نظامی با کره‌جنوبی مشورت خواهد کرد. در پی این رویدادها، کره‌جنوبی نیروهای ویژه خود را به حالت آماده باش در آورد. کره‌شمالی همزمان با آماده‌باش نیروهای آمریکایی از احتمال جنگ با آمریکا خبر داد. دولت کره‌شمالی به خبرنگاران خارجی حاضر در این کشور گفته است که منتظر یک خبر مهم باشند. ترامپ موضوع کره‌شمالی را در سفر رئیس‌جمهوری چین به فلوریدا مطرح کرده بود و پس از این دیدار اعلام کرد: اگر چین تصمیم به همکاری بگیرد، عالی است، اما اگر نخواهد همکاری کند ما بدون چین اقدام خواهیم کرد. در همین حال چین نسبت به افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره هشدار داد. وانگ‌یی، وزیر خارجه چین گفته است اوضاع به صورتی است که هر لحظه امکان دارد درگیری ایجاد شود. به گفته وزیرخارجه بروز هرگونه مناقشه در این منطقه برنده‌ای نخواهد داشت. وزیرخارجه چین تاکید کرده که تنها راه‌حل تنش‌ها انجام گفت‌وگو است.