رئیس کمیته ملی حزب هیلاری کلینتون استعفا کرد
واترگیت دموکراتها
گروه جهان: در آستانه برگزاری کنوانسیون حزب دموکرات در ایالاتمتحده، رئیس این حزب بهخاطر آنچه درز ایمیلهای شرمآور میخواد، استعفا کرد. به گزارش رویترز، رئیس کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در پی اوجگیری درگیریها بر سر حمایت این کمیته از یکی از کاندیداهای ریاستجمهوری این حزب استعفا کرد.
دبی واسرمن شولتز، رئیس کمیته ملی دموکراتیک حزب دموکرات آمریکا پس از آن اعلام کنارهگیری کرد که ایمیلهای هکشده این نهاد نشان میداد این کمیته هیلاری کلینتون، یکی از کاندیداهای این حزب را به دیگری یعنی برنی سندرز ترجیح میدهد.
گروه جهان: در آستانه برگزاری کنوانسیون حزب دموکرات در ایالاتمتحده، رئیس این حزب بهخاطر آنچه درز ایمیلهای شرمآور میخواد، استعفا کرد. به گزارش رویترز، رئیس کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در پی اوجگیری درگیریها بر سر حمایت این کمیته از یکی از کاندیداهای ریاستجمهوری این حزب استعفا کرد.
دبی واسرمن شولتز، رئیس کمیته ملی دموکراتیک حزب دموکرات آمریکا پس از آن اعلام کنارهگیری کرد که ایمیلهای هکشده این نهاد نشان میداد این کمیته هیلاری کلینتون، یکی از کاندیداهای این حزب را به دیگری یعنی برنی سندرز ترجیح میدهد. این در حالی است که این کمیته حزبی باید بیطرفی خود را رعایت میکرد. این اتفاق در حالی رخ داد که اعضای حزب دموکرات به منظور اعلام رسمی کاندیداتوری کلینتون در فیلادلفیا گردهم آمدهاند. واسرمن شولتز در بیانیهای گفت که وی در پایان کنگره سراسری چهار روزه حزب کنارهگیری خود را بهطور رسمی اعلام خواهد کرد. پیش از افشای این ایمیلها، سندرز بارها کمیته ملی دموکراتیک این حزب را به حمایت از کلینتون متهم میکرد.سناتور ورمونت گفته است: این ۱۹ هزار ایمیل که از سوی ویکیلیکس منتشر شده، ظنهای وی را تایید کرده است. سندرز گفت: این برای من و حامیانم اتفاق عجیبی نبود. هیچ شکی وجود نداشت که کمیته ملی از روز اول در کمپین کلینتون بود. با این حال رئیس حزب دموکرات، با توجه به برگزاری کنوانسیون این حزب در بیانیهای اعلام کرده است که حزب بهتر است هدف خود را که همانا ورود هیلاری کلینتون به کاخ سفید است دنبال کند. اما با رسوایی افشای این ایمیلها حزب دموکرات در آستانه برگزاری کنوانسیون خود دچار تزلزل شده است. حامیان برنی سندرز بهشدت از این موضوع به خشم آمدهاند. این در شرایطی است که هفته گذشته دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان توانست خود را بهعنوان نامزد این حزب معرفی کند. با ایجاد شرایط بحرانی حالا مراسم معرفی هیلاری کلینتون بهعنوان نامزد دموکراتها تحت تاثیر قرار گرفته است. کنوانسیون ۴ روزه دموکراتها از روز گذشته بهطور رسمی آغاز شد. خبر خوب برای هیلاری کلینتون در میان این همه جنجال، حمایت رسمی مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک و عضو حزب جمهوریخواه است. در روز اول این کنوانسیون قرار است او در حمایت از هیلاری سخنرانی کند. او پیش از این گفته بود برای میانهروها در سال ۲۰۱۶، بهترین گزینه هیلاری کلینتون خواهد بود. جنجال ایمیلها این شائبه را مطرح کرده است که حزب دموکرات ترس از مذهب برنی سندرز داشته است. کسی که اصالتا یهودی اما خداناباور است. بهرغم انتقادهایی که وجود دارد اما سندرز گفته است که خانم شولتز تصمیم درستی گرفته است و فرآیند کنوانسیون حزب دموکرات که بهعنوان یک حزب عمده در انتخابات حضور دارد، نباید به تاخیر بیفتد.
ارتباط روسی؟
با افشای این اطلاعات پرسش مهمی مطرح شده است؛ اینکه چه کسانی و با چه هدفی دست به افشای این ایمیلها زدهاند. کارزار کلینتون بر این باور است که دستهای روسی در کار بوده است زیرا رئیسجمهوری روسیه مایل است تا شخصی مانند ترامپ رئیسجمهوری این کشور شود. ترامپ بارها از پوتین بهعنوان یک رهبر مقتدر ستایش کرده است و برخی دیگر هم میگویند حضور ترامپ در کاخ سفید موجب تقویت رئیسجمهوری روسیه در اروپا خواهد شد زیرا ترامپ گفته است دخالتهای ایالاتمتحده را در قاره سبز کاهش خواهد داد و حتی اذعان کرده است، در دوره وی، ایالاتمتحده به ناتو بهصورت مشروط کمک خواهد کرد. با رویکردهای ترامپ این پرسش مطرح شده است که آیا روسیه پشت این هک قرار داشته است یا نه؟ رابی موک، رئیس کارزار حزب دموکرات به سیانان میگوید: «چیزی که موجب رنجش ما شده این است که کارشناسان به ما میگویند که دولت روسیه بازیگر اصلی شکسته شدن ایمیل حزب دموکرات است. آنها قفل ایمیلها را شکسته و سپس آنها را به سرقت بردهاند.» موک ادعا میکند که دولت روسیه قصد دارد تا با حمایت از ترامپ، وی راهی کاخ سفید شود. این در حالی است که مانافورت، رئیس کارزار ترامپ میگوید که حزب دموکرات فرافکنی میکند تا اذهان مردم آمریکا را از این رسوایی منحرف کند.
مانافورت با انتقاد از حزب دموکرات افزود: «چیزی که مشخص است سیستم حزب مقابل فاسد است و هرگز شخصی مانند برنی سندرز شانس حضور در انتخابات نداشته است.»
کلینتون ۶۸ ساله و برنی سندرز ۷۴ ساله که سناتوری مستقل از ورمونت است، نزدیک به یک سال با هم جنگیدند و در نهایت نیز این مبارزه با کنارهگیری پیرمرد ورمونتی تمام شد. او که خود را یک سوسیالیست نشان داده، توانسته بود در دوران مبارزه خود رای زنان و مردان جوان را به سبد خود اضافه کند. او توانسته بود با شعارهای ضدوالاستریتیاش دل طبقه متوسط را در آمریکا برباید. او بر این باور بود بخشی از افراد حزب دموکرات در این سیستم فاسد نقش داشتهاند. او بارها هیلاری کلینتون، نامزد مفروض دموکراتها را به باد انتقاد گرفته و گفته بود با بانکهای بزرگ والاستریت در ارتباط بوده است. حالا این احتمال مطرح شده است که با افشای فساد در داخل حزب دموکرات، طرفداران برنی سندرز کنوانسیون ۴ روزه دموکراتها را با اختلال روبهرو کنند. سندرز با افشای این اطلاعات گفت: «من شوکه نشدم اما ناامید چرا.» ایمیلها نشان میدهد اعضای مرکزی حزب دموکرات به انحای مختلف سعی داشتهاند تا دست برنی سندرز را پیش از برگزاری کنوانسیون کوتاه کنند. با استعفای شولتز، دومینووار کسانی که در این فساد نقش داشتهاند دست به عذرخواهی از هواداران دموکرات زدهاند. «برَد مارشال»، رئیس امور مالی اعضای مرکزی حزب دموکرات روز یکشنبه بهطور رسمی در صفحه فیسبوک خود به دلیل ماجرای پیش آمده عذرخواهی کرد. او گفته است که اعضای مرکزی حزب دموکرات در بررسیهای خود متوجه شدهاند که در جدال نامزدها در کنتاکی و ویرجینیای غربی، مردم از یک خداناباور حمایت نمیکنند.
انتقاد سندرز از معاون اول هیلاری
در حالی که بسیاری گمان میکردند هیلاری کلینتون برای مبارزه با ترامپ یک معاون اول زن را انتخاب میکند اما با انتخاب سناتور تیم کین، معادلات بههم ریخته است. البته انتخاب شخصی مانند کین بیسر و صدا نبوده است. جمهوریخواهان به دلیل اینکه وی حامی اجرای برجام بین ایران و کشورهای غربی است به وی انتقاد دارند. البته این انتقادها محدود به جمهوریخواهان نیست و برنی سندرز هم به جمع این منتقدان پیوسته است. او در گفتوگو با شبکه «NBC» گفته است: من فکر میکردم هیلاری کلینتون شخصی مانند سناتور الیزابت وارن را انتخاب کند اما وی به سمت تیم کین رفته است. او به این شبکه خبری میگوید: تیم خیلی باهوش است. برای سالیان سال است او را میشناسم. او مرد خوبی است. با این حال وی در ادامه اضافه میکند: «تیم از من محافظهکارتر است. اگر از من بپرسید که آیا دوست داشتید شخصی مانند الیزابت وارن معاون اول میشد، در جواب قطعا میگفتم بله.
ترامپ از هیلاری پیشی گرفت
دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان توانسته است پس از کنوانسیون جمهوریخواهان، در نظرسنجیها از هیلاری کلینتون پیشی بگیرد. به گزارش سیانان وی در تازهترین نظرسنجیها توانسته است از هیلاری کلینتون با آرای ۴۴ در برابر ۳۹ درصد پیشی بگیرد. این مهمترین جهش ترامپ پس از برگزاری کنوانسیون است. احتمال میرود که رسوایی دموکراتها در حمایت از هیلاری کلینتون مزید بر علت شود و آرای ترامپ را در نظرسنجیها بیش از پیش افزایش دهد. این نظرسنجی توسط سیانان و «ORC Poll » صورت گرفته و برای اولین بار است که دونالد ترامپ توانسته است در نظرسنجی این شبکه خبری از سال ۲۰۱۵ به این سو از هیلاری کلینتون پیش بیفتد.
ارسال نظر