شرکتهای خودروساز بخش خصوصی کشور یا همان مونتاژکاران در حالی بستر همواری برای تولید دارند که عملکرد ضعیف آنها در تحویل خودروهای ثبتنامی، سبب اعتراض بسیاری از مشتریان شده است.
ماجرای واگذاری سهام دولتی خودروسازی، اینبار در دولت چهاردهم با مصوبه هیات عالی واگذاری مبنی بر الزام سازمان خصوصیسازی به واگذاری مابقی سهام دولت در شرکت های خودروساز در حال تکرار است. «دنیایاقتصاد» در گزارشی به چرخه معیوب خصوصیسازی صنعت خودرو طی حدودا دو دهه گذشته پرداخته و دلایل ناکامی این پروژه را برشمرده است. آنچه مشخص است مشکلات بسیاری از جمله سهامهای تودلی، مقاومت ذینفعان، زیان خودروسازی و قیمتگذاری دستوری در مسیر کنونی عرضه سهام دولت در شرکتهای بزرگ خودروساز ایجاد مانع کرده است.
شرکتهای خودروساز بخش خصوصی کشور یا همان مونتاژکاران در حالی بستر همواری برای تولید دارند که عملکرد ضعیف آنها در تحویل خودروهای ثبتنامی، سبب اعتراض بسیاری از مشتریان شده است.
رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور گفت: در ۹ ماه امسال، ۲۷۳هزار و ۶۲۰ خودرو ی فرسوده، از رده خارج شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴برابر شده است.
فروش خودروهای الکتریکی در سال میلادی گذشته ۸.۸درصد افزایش یافت و به حدود ۱.۳میلیون دستگاه رسید و رکورد ۱.۱۹ میلیون خودروی سال ۲۰۲۳ را شکست. این رشد اما کندتر از افزایش ۴۷درصدی در سال ۲۰۲۳ است.فروش خودروهای جدید در ایالاتمتحده در سال گذشته ۲.۷ درصد افزایش یافت، زیرا قیمتها و نرخهای بهره اندکی کاهش یافت و خودروهای شاسی بلند و کامیونها تا حدودی مقرون به صرفهتر شدند.
بازار خودروی آمریکا در سال ۲۰۲۴ با رشد همراه بود و در بین خودروسازان حاضر در آن، مزدا با رشد ۱۶درصدی فروش، برنده بزرگ این رقابت شناخته میشود. در مقابل، استلانتیس با کاهش ۱۵درصدی فروش، عملکرد ضعیفی از خود نشان دادهاند.
اصلاح ۳۰ درصدی قیمت خودروهای داخلی در ابتدای آذر سالجاری هرچند کمک بزرگی به خودروسازان بابت افزایش نقدینگی و حتی خروج از زیان کرد، اما تاخیر در بهروزرسانی قیمتها، حدود ۱۴۰ همت درآمد بالقوه را از دسترس خودروسازان خارج کرد.
تسنیم: سهام تسلا پس از اعلام ارقام ناامیدکننده تحویل خودرو در سهماهه چهارم ۲۰۲۴ که کاهش سالانه فروش خودروهای برقی را نیز برای اولین بار به ثبت رساند، سقوط کرد.
فروش خودروهای سواری نو در روسیه طی سال ۲۰۲۴ با رشد چشمگیر ۴۷درصدی نسبت به سال گذشته به ۱.۵۵میلیون دستگاه رسید. این آمار توسط خبرگزاریهای روسی و با استناد به دادههای وزارت صنعت و تجارت این کشور گزارش شده است.
ایسنا: فروش تویوتا در سال۲۰۲۴ در ایالاتمتحده ۳.۷درصد افزایش یافت. تویوتاموتور روز جمعه و پیش از تعطیلی بازار، افزایش ۳.۷رصدی در فروش سالانه خودرو در ایالاتمتحده را گزارش کرد که از تقاضای بالاتر برای خودروهای هیبریدی بهرهمند شد.
دنیای اقتصاد: از ابتدای سال تاکنون، گزارشهای متعددی از توقف یا اختلال در روند ثبت سفارش واردات خودرو منتشر شده که مورد تایید بسیاری از وارد کنندگان بزرگ خودرو نیز قرار گرفته است.
«دنیایاقتصاد» دلایل شکست پروژه خودروی اقتصادی را بررسی کرد؛
درحالی پروژه تولید و واردات خودروی اقتصادی بیش از یک دهه است از طرف سیاستگذار وعده داده شده که با توجه به هزینه بالای تولید و واردات خودرو و همچنین کاهش ارزش پول ملی، اکنون پروژه «خودروی اقتصادی» ناممکن به نظر میرسد. عدم تحقق این پروژه در شرایط کنونی بخش بزرگی از متقاضیان، بهخصوص اقشار کمدرآمد را از خرید خودرو محروم کرده است.
با توجه به حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز توافقی تجاری، فروش خودرو برای مونتاژکاران و واردکنندگان با ریسک زیادی همراه شده است. آنچه مشخص است خودروسازان بخش خصوصی و واردکنندگان برای تولید محصولات خودرویی وابستگی زیادی به ارز دارند این در شرایطی است که فعالان این دو حوزه با دریافت ارز نیمایی در فروش فوقالعاده قیمتهای ثابتی را به متقاضیان اعلام میکردند و در پیشفروش نیز هزینه اولیه مشخص بود.
ایسنا: شرکت خودروسازی چینی نیو، ۲۲۱هزار و ۹۷۰ دستگاه خودرو در سال ۲۰۲۴ تحویل داده و در دسامبر نیز به رکورد قابلتوجهی دست یافته است. سازنده خودروهای برقی چینی نیو در سهماه چهارم سال ۲۰۲۴ ۷۲هزار و ۶۸۹ خودرو تحویل داده که ۴۵.۲درصد بیشتر از سال قبل است. نیو روز چهارشنبه (اول ژانویه) اعلام کرد که طی سال ۲۰۲۴، معادل۲۲۱هزار و ۹۷۰ وسیله نقلیه تحویل داده است که نسبت به سال گذشته ۳۸.۷درصد افزایش داشته است. این میزان تحویل در ۳۱ دسامبر به ۶۷۱هزار و ۵۶۴ خودرو رسید.
دنیایاقتصاد: درحالی که پروژه تولید و واردات خودروی اقتصادی بیش از یک دهه است از طرف سیاستگذار وعده داده شده، اما با توجه به هزینه بالای تولید و واردات خودرو و همچنین کاهش روزافزون ارزش پول ملی، اکنون به سامان رسیدن پروژه «خودروی اقتصادی» ناممکن به نظر میرسد.
بازار ۱۰۰روزه خودروهای وارداتی رصد شد. بررسی «دنیایاقتصاد» نشان میدهد بازار خودروهای خارجی تحت تاثیر افزایش عرضه در سال جاری نسبت به ۱۴۰۲، کاهش هیجان اولیه واردات و همچنین رکود اقتصادی روند نزولی را در قیمتها طی کرده است. پیش از این بازار وارداتیها متاثر از نوسانات نرخ ارز بود. این در حالی است که حالا تبعیتی در این زمینه دیده نمیشود. رکود بازار و قدرت خرید، مانع از آن شده که قیمت خودروها با صعود نرخ ارز افزایشی شود.
چین در آستانه یک تحول عظیم در صنعت خودرو قرار دارد. پیشبینی میشود که سال آینده، برای اولین بار، فروش خودروهای برقی در این کشور از خودروهای بنزینی پیشی بگیرد. این اتفاق تاریخی، بازار بزرگترین خودروی جهان را سالها جلوتر از کشورهای غربی خواهد برد.
ایسنا: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد طرح پیشروی عرضه خودروهای وارداتی اعلام کرد که قرار است در این طرح ۸هزار خودروی وارداتی عرضه شود؛ بر این اساس متقاضیان از روز گذشته (سهشنبه ۱۱ دی ماه) به مدت هفت روز، مهلت تعریف حساب وکالتی و مسدود کردن وجه مورد نظر خود را دارند.
سهام تسلا در آخرین روز سال کاهش یافت و به روند نزولی خود که پیش از انتشار گزارش تحویل سهماه چهارم آغاز شده بود، ادامه داد.به گزارش «ایسنا»، تحلیلگران پیشبینی میکنند تسلا در روز پنجشنبه رکورد جدیدی در تحویل خودروهای سهماه چهارم ثبت کند. با این حال، به نظر میرسد مجموع تحویل سالانه این شرکت به هدف تعیینشده نرسد.
دنیایاقتصاد: اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا (NHTSA) اعلام کرد که شرکت فورد قصد دارد ۲۰هزار و ۴۸۴ خودروی شاسیبلند هیبریدی را به دلیل مشکلات احتمالی در باتری فراخوان کند. به گزارش رویترز این فراخوان شامل مدلهایی از فورد اسکیپ و لینکلن کورسیر است که بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تولید شدهاند. به گفته NHTSA، «وجود یک نقص تولیدی در یکی از سلولهای باتری ولتاژ بالا میتواند منجر به اتصال کوتاه داخلی و در نهایت خرابی باتری شود.» این سازمان همچنین اعلام کرد که نمایندگیهای فورد نرمافزار ماژول کنترل باتری را بهروزرسانی کرده و در صورت نیاز، باتری ولتاژ بالا را بهصورت رایگان تعویض خواهند کرد.