ایرنا: در حالی در 3 ماه نخست سال 94 حدود 2 هزار دستگاه مینی‌بوس اسقاط شده که در 12 سال گذشته تنها 5 هزار دستگاه مینی‌بوس از رده خارج شده بود.

علیرضا فیض بخش با تشریح آخرین وضعیت اسقاط مینی‌بوس‌های فرسوده، اظهار کرد: کل اسقاط انجام شده مینی‌بوس‌های فرسوده ظرف 12سال گذشته، نزدیک به 5 هزار دستگاه مینی‌بوس درون شهری و برون‌شهری در کشور است که در حال حاضر با تدابیر اتخاذ‌شده و تصویب نامه معادل‌سازی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال بیش از 6 هزار دستگاه مینی‌بوس؛ یعنی بیش از مجموع تمام سال‌های قبل مینی‌بوس فرسوده از رده خارج شود.


وی طرح معادل‌سازی گواهی اسقاط کلیه خودروها را گام مثبتی در خروج خودرو‌های سنگین دانست و افزود: با توجه به اینکه هم‌اکنون براساس مصوبه اسفندماه سال ۹۳ هیات وزیران، اسقاط هر مینی‌بوس معادل اسقاط ۴ دستگاه سواری فرسوده و اسقاط هر دستگاه اتوبوس معادل ۱۲ دستگاه سواری است، واردکنندگان تمایل بیشتری برای اسقاط مینی‌بوس و اتوبوس‌های فرسوده دارند و با این مصوبه، مالکان مینی‌بوس‌های فرسوده راسا اقدام به اسقاط مینی‌بوس فرسوده خود کرده‌اند.


رئیس ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت، اظهار کرد: در این طرح براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، مالکان مینی‌بوس‌های فرسوده با مراجعه به مرکز اسقاط و توافق با وارد‌کننده خودرو، مینی‌بوس فرسوده خود را به قیمت بازار، واگذار کرده و برخلاف گذشته بدون معطلی مبلغ مربوط به ارزش گواهی اسقاط و ارزش لاشه مینی‌بوس فرسوده خود را به‌طور نقدا دریافت می‌کنند که به خواست خود می‌تواند مینی‌بوس جایگزین را با توجه به وسع مالی خود انتخاب و بخرند. فیض بخش تاکید کرد؛ در صورت تمایل و همکاری سازمان‌های مرتبط امکان جایگزینی مینی‌بوس‌های فرسوده نیز وجود دارد که باید این سازمان‌ها در این طرح همراهی کنند. به گزارش ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت کشور، وی اظهار امیدواری کرد که خروج کلیه خودروهای سنگین و سبک سرعت بیشتری در سال 94 داشته باشد و شاهد رکورد اسقاط قابل‌قبولی تا پایان سال باشیم.