۱۲ فرصت پولساز خودرویی
گروه خودرو: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی به تازگی نام ۲۱۵ اولویت و فرصت پولساز سرمایهگذاری را منتشر کرده که در این بین، ۱۲ مورد نیز به صنایع خودرو و قطعه مربوط میشود. بر این اساس، از بخش خصوصی دعوت شده تا برای سرمایهگذاری در بخشهای «کیسه هوا»، «موتور بنزینی و دیزلی»، «ون»، «مینیبوس»، «انژکتور»، «گیربکس اتومات»، «کمک فنر»، «بلبرینگ»، «سوپرشارژ خودرو»، «پلوس خودرو»، «مدلاتور سیستم ترمز ضدقفل» و «خودرو و موتورسیکلت برقی» اقدام کنند، چه آنکه صنایع خودرو و قطعه در تامین این موارد، با محدودیتهایی روبهرو یا وابستگی خارجی دارند.
گروه خودرو: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی به تازگی نام ۲۱۵ اولویت و فرصت پولساز سرمایهگذاری را منتشر کرده که در این بین، ۱۲ مورد نیز به صنایع خودرو و قطعه مربوط میشود. بر این اساس، از بخش خصوصی دعوت شده تا برای سرمایهگذاری در بخشهای «کیسه هوا»، «موتور بنزینی و دیزلی»، «ون»، «مینیبوس»، «انژکتور»، «گیربکس اتومات»، «کمک فنر»، «بلبرینگ»، «سوپرشارژ خودرو»، «پلوس خودرو»، «مدلاتور سیستم ترمز ضدقفل» و «خودرو و موتورسیکلت برقی» اقدام کنند، چه آنکه صنایع خودرو و قطعه در تامین این موارد، با محدودیتهایی روبهرو یا وابستگی خارجی دارند. به عبارت بهتر، وزارت صنعت از بخش خصوصی خواسته تا با سرمایهگذاری در نیرو محرکه، وابستگی خودروسازان به خارج را کاهش داده و شرایط تامین آنها را برای صنعت خودرو، تسهیل کند و طبعا از آن سو خود نیز از این فرصت سرمایهگذاری، بهره لازم را ببرد.
در بین برخی قطعات خودرویی که وزارت صنعت از تولید آنها به عنوان فرصتهای سرمایهگذاری یاد کرده، به نظر میرسد کیسه هوا و موتور بنزینی و دیزلی از اهمیت بالاتری برخوردار باشند. این اهمیت از آن جهت است که نصب دو کیسه هوا در خودروهای داخلی اجباری شده و طبعا نیاز به این استاندارد ایمنی افزایش یافته است و از آن سو با توجه به ضعف موجود در مورد تولید موتور، شاید بخش خصوصی بتواند با سرمایهگذاری مناسب این ضعف را برطرف و حتی به نقطه قوت تبدیل کند. اما وزارت صنعت در حالی نام ون و مینی بوس را نیز در زمره فرصتهای پولساز قرار داده که خودروسازان داخلی همین حالا ظرفیت خالی در مورد این دو محصول دارند. اگر نگاهی به آمار تولید خودروسازان کشور بیندازیم متوجه خواهیم شد که آنها از ظرفیت و زیر ساخت لازم برای تولید ون و مینیبوس برخوردارند، اما به دلایلی نمیتوانند این ظرفیت بالقوه را بالفعل کنند. با این حساب به نظر میرسد بهتر است وزارت صنعت ابتدا چارهای برای خروج خودروسازان از رکود تولید محصولاتی مانند مینی بوس و ون بیندیشد و اگر نتیجهای حاصل نشد، آنگاه خواستار حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاری در این زمینه شود.
ارسال نظر