سرپرست وزارت صنایع و معادن در مراسم تزریق ۷۳۰۰ تاکسی به ناوگان حملونقل عمومی اعلام کرد:
مهرماه ترافیک نداریم
گروه خودرو- بعدازظهر جمعه گذشته طی مراسمی قطار تاکسیهای تولیدی ایرانخودرو و سایپا در فضایی به وسعت چندین کیلومتر به نمایش درآمد. در این مراسم که متولی آن شرکت ایرانخودرو بود، هر چند مقاماتی چون علیاکبر محرابیان سرپرست وزارت صنایع و معادن، علی سعیدلو معاون اجرایی رییسجمهور، سیدحسین هاشمی رییس کمیسیون صنایع و معادن و ... شرکت داشتند، اما از مسوولان شرکت سایپا بهخصوص احمد قلعهبانی مدیرعامل این شرکت خبری نبود و در این مراسم تاکسیهای متعلق به سایپا بدون حضور مسوولان این شرکت به نمایش درآمد. همچنین جمعه گذشته ترددکنندگان در جاده مخصوص کرج شاهد قطار تاکسیهایی بودند که بر روی تریلی، به طول چندین کیلومتر به صف در انتظار بازدید مسوولان بودند. این صحنه ورود ۷هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی به ناوگان حملونقل عمومی کشور بود که با توجه به سهمیهبندی بنزین، امری واجب به نظر میرسید.
۶هزار دستگاه از این تاکسیها تولید شرکت ایرانخودرو شامل روآ، سمند و پژو ۴۰۵ بود و ۱۳۰۰ دستگاه نیز تولید پارسخودرو و سایپا شامل پراید ۱۴۱ و سایپا صبا که در راستای سیاستهای توسعه ناوگان حملونقل عمومی تبصره ۱۳ آماده عرضه به مشتریان بود.
مهرماه ترافیک نداریم
مراسم تحویل بزرگترین محموله تاکسیهای گازسوز به ناوگان حملونقل عمومی با یک ساعت تاخیر برگزار شد. علیاکبر محرابیان سرپرست وزارت صنایع و معادن به عنوان اولین سخنران مراسم به این نکته اشاره کرد که مهرماه مشکل ترافیک در حملونقل درونشهری نخواهیم داشت. پیش از این مخالفان طرح سهمیهبندی بنزین، هشدار داده بودند که با توجه به بازگشایی مدارس در اول مهرماه و کمبود وسایل حملونقل درونشهری همچون تاکسی، ترافیک و معضلات ناشی از آن، تهران را با بحران روبهرو خواهد کرد اما با توجه به تزریق ۷هزار و ۳۰۰ تاکسی به حملونقل درونشهری، محرابیان رییس ستاد تبصره ۱۳ و سرپرست وزارت صنایع و معادن در این مراسم تاکید کرد که مهرماه مشکل ترافیک نخواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: تبصره ۱۳ راهی برای مدیریت مصرف سوخت در کشور است که در مرحله اول بر روی مدیریت مصرف بنزین متمرکز شد. وی خاطرنشان کرد: سال ۸۵ کل درآمد حاصل از فروش نفت در کشور ۵۷میلیارد دلار بود و در عین حال دولت در این سال۵۰میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت.
محرابیان یک سوم این یارانه را مربوط به بنزین، یک سوم را مربوط به گازوئیل و یک سوم را مربوط به مشتقات نفت ذکر کرد و افزود: سال ۸۵ یارانههای بنزین به ۱۳میلیارد دلار رسید که معادل دو برابر بودجه عمرانی کشور بود.
وی «توسعه همه جانبه حملونقل عمومی»، «توسعه پروژه گازسوز کردن خودروها»، «خروج خودروهای پرمصرف و فرسوده» و «کاهش تقاضای سفر»، را چهار محور اساسی تبصره ۱۳ ذکر و تصریح کرد: خودروسازان طی دو سال گذشته عملکرد خوبی در جایگزینی خودروهای فرسوده داشتند و کشور را از یک بنبست جدی خارج کردند.
محرابیان با اشاره به اینکه بزرگترین کاروان تاکسی کشور وارد ناوگان حملونقل عمومی میشود، افزود: طی سالهای ۸۲، ۸۳ و ۸۴ پنجهزار و سیصد تاکسی وارد ناوگان حملونقل عمومی شده بود اما تنها امسال ۵۰هزار تاکسی وارد ناوگان حملونقل شده است.
وی گفت: علاوه بر این صدهزار تاکسی گازسوز تا پایان سال تحویل مسافربرهای شخصی خواهد شد و نیروی انتظامی مصمم است سال آینده از حملونقل مسافر توسط خودروهای سواری شخصی جلوگیری کند.
نماینده ویژه رییس جمهور در ستاد تبصره ۱۳ اضافه کرد: اول مرداد برای بهبود وضعیت حملونقل در مهرماه قول دادیم و ۳۰هزار تاکسی را ظرف مدت ۲ ماه وارد ناوگان حملونقل عمومی خواهیم کرد.
محرابیان افزود: تاکنون ۲۰هزار دستگاه تاکسی وارد ناوگان شده و مابقی تعهدات نیز مهرماه اجرایی خواهد شد.
وی گفت: خودروسازان در سال ۸۳ یکهزار و پانصد دستگاه و سال ۸۴ یکهزار و ۷۴۰ دستگاه اتوبوس تولید کردند، اما این رقم طی سال گذشته ۴هزار و ۲۰۰دستگاه بوده است.
محرابیان یادآور شد: قول دادیم طی مرداد و شهریور یکهزار و ۸۰۰دستگاه اتوبوس را تحویل دهیم، ۷ کارخانه تولید این اتوبوسها را برعهده گرفتهاند و جمعه هفته آینده مراسم تحویل هزار دستگاه اتوبوس را خواهیم داشت.
وی افزایش تقاضا برای حملونقل ریلی را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: از ۲ واحد واگنسازی «تهران» و «پارس» خواستیم ۸ رام (هر رام متشکل از ۸ واگن) قطار را تحویل دهند که این ۸ رام با افزایش شیفت کاری به ده رام تبدیل شد و تاکنون ۶ رام آن تحویل شده است.
محرابیان تصریح کرد: افزودن این واگنها مدت انتظار مسافران را برای حرکت از ۴ دقیقه به ۳ دقیقه کاهش خواهد داد.
وی همچنین از افزایش واگنهای متروی خطوط تهران - کرج خبر داد و افزود: افزودن ۲ واگن به قطارهای این خطوط ازدحام این مسیر را کاهش خواهد داد.
محرابیان افزودن ۲ هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان حملونقل عمومی تا پایان شهریور ماه را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: اگر تعهدات خودروسازان عملی شود، در مهرماه مشکلی به نام ترافیک در جابهجایی نخواهیم داشت.
سرپرست وزارت صنایع سیاستگذاریهای گذشته در صنعت خودروسازی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اگر خودروسازان از ابتدا خودروهای مناسب تولید میکردند، با بحرانی به نام بحران بنزین مواجه نمیشدیم. وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۰ بنزین و گازوئیل از سبد حمایتی خارج خواهد شد و تحت این شرایط دیگر خودروهای دارای مصرف ۱۰ و ۱۲ لیتر مشتری نخواهند داشت.
محرابیان تاکید کرد: مدیریت مصرف انرژی باید از خودروسازی شروع شود. در بینابین سهمیهبندی بنزین کارهای عظیمی در حال انجام است و ما بدون تنش ریل مصرف انرژی را در کشور تغییر دادیم. وی تغییر فرهنگ تولید خودروسازان از بنزینسوز به گازسوز و الزام واردکنندگان خودروهای پرمصرف به استهلاک یک خودرو فرسوده را از جمله این اقدامات برشمرد.
نصب اولین موتور پایهگازسوز از مهرماه بر روی سمند
مدیرعامل گروه ایران خودرو نیز در این مراسم گفت: اولین موتور پایهگازسوز ایران خودرو که سوخت اصلی آن گاز و سوخت دوم آن بنزین خواهد بود، مهرماه بر روی سمند نصب میشود.
وی اظهار داشت: ایرانخودرو در سال ۸۴ فعالیت خود را در زمینه گازسوزکردن خودروها شروع کرد و نتیجه آن جایگزینی حامل انرژی گاز به جای بنزین بود.
وی هدف از پیگیری این سیاست را «توجیه اقتصادی این طرح»، «ارزشهای زیستمحیطی آن» و «مقابله با تهدیدهایی که درباره تحریم ایران در زمینه بنزین میشد»، ذکر کرد و افزود: ایرانخودرو در زمینه پروژه گازسوز خود را در مرکز تحقیقات دانشکده فنی دانشگاه تهران و دانشگاه علم و صنعت ایجاد کرد.
منطقی افزود: از سال ۸۴ تولید تاکسی دوگانهسوز را شروع کردیم و تا پایان سال۸۶ صدهزار دستگاه از این تاکسیها را تحویل ناوگان حملونقل عمومی خواهیم داد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ایرانخودرو ۱۷هزار دستگاه تاکسی دوگانهسوز را تحویل مشتریان خود داده است، افزود: ظرفیت تولید هماکنون به ۶۰۰ دستگاه در روز رسیده و در پایان شهریورماه این آمار به ۲۵هزار دستگاه تاکسی سمند، روآ و پژو ۴۰۵ خواهد رسید.
وی توجه به خدمات پس از فروش مناسب و در دسترس را برای این تاکسیها مورد تاکید قرار داد و گفت: توجه به تولید تاکسی گازسوز مختص ایران نیست و ما اکنون این تاکسیها را به گرجستان و آذربایجان نیز صادر میکنیم. منطقی گفت: تاکنون ۲هزار و ۵۰۰ اتوبوس را در راستای سیاستهای تبصره ۱۳ تحویل دادهایم و ۷۰۰ دستگاه دیگر نیز تا پایان شهریورماه به این آمار افزوده خواهد شد.
مدیرعامل گروه ایرانخودرو تولید موتورهای پایه گازسوز را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: موتور پایه گازسوزی که خط تولید آن با حضور آقای احمدینژاد افتتاح شد، یکی از ۴ موتور پایه گازسوز برتر دنیا است که از مهرماه بر روی سمند نصب خواهد شد. .
وی اضافه کرد: این موتور قابلیت نصب بر روی سایر محصولات و از جمله ۲۰۶ را دارا است.
منطقی همچنین وعده داد از ابتدای سال آینده تمامی محصولات ایران خودرو به شکل پایهگاز سوز تولید و عرضه شوند.
وی همچنین از ساخت یک پلت فرم جدید برای تولید خودرو پایه گازسوز خبر داد و افزود: سمند جدیدی که طراحی خواهیم کرد بر روی پلتفرم پایه گازسوز خواهد بود.
منطقی خاطرنشان کرد: تولید ون ۷ نفره تندر- ۹۰ نیز از آبانماه آغاز و تا پایان سال ۴هزار دستگاه آن عرضه خواهد شد.
وی همچنین از تولید وانت تندر - ۹۰، ون مسقف و ایجاد سایتی برای تولید ۴۰۰ واگن مترو در سال خبر داد.
وی با اشاره به عرضه ۶هزار تاکسی گازسوز ایران خودرو و ۱۳۰۰ تاکسی سایپا در بعدازظهر امروز تاکید کرد: توسعه ناوگان تاکسیرانی کاهش مصرف انرژی، بالا رفتن کیفیت، بالا رفتن ضریب امنیت مردم و کاهش آلایندگی را به همراه خواهد داشت.
سهمیه بنزین افزایش نمییابد
میزان سهمیه بنزین هر خودرو افزایش نخواهد یافت و وضعیت بنزین آزاد نیز هنوز مشخص نیست.
علی سعیدلو، معاون اجرایی رییسجمهور، نیز در حاشیه این مراسم در پاسخ به این سوال که آیا دولت قصد افزایش سهمیه بنزین خودروها را دارد یا خیر؟ اظهار کرد: ما قصد افزایش سهمیه خودروها را نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت سهمیه بنزین سفر چه شد؟ افزود: این سهمیه هنوز مشخص نشده و به دولت نیز ارائه نشده است.
سعیدلو درباره عرضه بنزین آزاد و مشخص شدن زمان آن گفت: هنوز درباره عرضه یا عرضه نشدن بنزین آزاد تصمیمگیری نشده است.
او درباره تغییر احتمالی در کابینه نیز گفت: اخبار اخیر در مورد تغییر اعضای دولت صحت ندارد، اما موضوع تغییر وزرا همچنان قابل اجرا است.
خودروسازان خارجی اعلام آمادگی کردهاند
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی نیز در مراسم مذکور با بیان اینکه تقاضای سفر درونشهری از ابتدای مهرماه تا سه برابر افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: اکنون حدود ۲۳۰هزار دستگاه تاکسی در خیابانها وجود دارد و مکلف هستیم تا پایان شهریورماه ۳۰هزار دستگاه به ناوگان اضافه کنیم که جوابگوی سفرها باشیم.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی کشور تقاضای روزانه سفر با تاکسی را در کشور حدود ۴میلیون سفر ذکر کرد و گفت: تقاضای خودرو تاکسی نیز نسبت به سالهای قبل دو تا سه برابر شده و تا پایان امسال تعداد تاکسیهای کشور به ۵۰۰هزار دستگاه میرسد.
صادقیمجد در خصوص به کارگیری سمند تاکسی در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور گفت: برای استفاده از این خودرو در تاکسیرانی یکسری از آپشنها که موردنیاز ما نبود حذف کردیم و اصلاحاتی هم ایرانخودرو انجام داد، اما انتظار داریم یک خودرو ویژه تاکسی در کشور طراحی و تولید شود.
وی در پایان از ابراز تمایل و مکاتبات متعدد خودروسازان خارجی برای تامین نیازهای تاکسیرانی کشور خبر داد و تاکید کرد: امیدوارم خودروسازان داخلی به موضوع تامین تاکسی در کشور به طور جدی توجه کنند، زیرا خارجیها کاملا آمادهاند که خودروهای خود را به ناوگان ما ارائه کنند.
ارسال نظر