مدیرکل صنایع ماشین‌سازی و نیروی محرکه وزارت صنایع و معادن گفت: حجم بالایی از نامه‌های مردمی که در سفرهای استانی رییس‌جمهور، تقدیم ایشان می‌شود مربوط به کیفیت پایین خودروهای تولید داخل است.

«حسن کابلی» در گفت و گو با ایرنا افزود: سالیان سال دغدغه دست اندرکاران صنعت خودرو افزایش تولید و پاسخگویی به تقاضای انباشته مشتریان بوده و کمتر به کیفیت خودروهای تولیدی توجه شده بنابر این مردم با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند. وی افزود: با وجود تلاش‌های صورت گرفته در جهت ارتقا کیفیت خودروهای تولیدی هنوز با وضعیت آیده‌ال فاصله داریم و مردم از کیفیت خودروهای تولیدی رضایت ندارند. وی با اشاره به تاکید دولت نهم بر ارتقا کیفیت محصولات تولید داخل و تامین حقوق مصرف‌کنندگان، اظهار داشت: از نیمه دوم سال ۸۴و از شروع کار دولت نهم، برنامه ارتقا کیفیت خودروهای داخلی و بهبود خدمات پس از فروش نیز توسط وزارت صنایع و معادن آغاز شده است و پیشرفت‌های خوبی نیز در این جهت حاصل شده اما تا رسیدن به وضعیت ایده‌آل فاصله داریم.

کابلی در مورد اقدام‌های انجام شده در این زمینه افزود: تغییر روش‌های بازرسی خودروها، اضافه کردن تست‌های عملکردی و بازرسی‌های خاص اقدام‌هایی است که در جهت ارتقا کیفیت خودروهای داخلی انجام شده است. مدیرکل صنایع ماشین‌سازی وزارت صنایع و معادن گفت: نمره کیفی خودروهای داخلی در سال جاری نسبت نیمه اول سال، ۸۴بهبود یافته است.

کابلی افزود: در نیمه اول سال ۸۴حداکثر نمره کیفی برای صدور اجازه فروش ۸۰۰- بود که امسال به ۴۸۰- رسیده و در نیمه دوم سال جاری به ۴۱۰- خواهد رسید که این به معنی تعیین شرایط سخت‌تر برای ارزیابی کیفی خودروهای تولیدی است. کابلی گفت: برخی مدیران شرکت‌های سازنده خودرو در برابر برنامه‌های ارتقا کیفیت محصولات تولیدی خود مقاومت می‌کنند و عدم همکاری آنها و دنبال نکردن سیاست‌های دولت باعث شده وضعیت کیفی خودروهای تولیدی آنها بهبود لازم را نداشته باشد و شکایات فروانی از محصولات آنها ارسال شود. وی ابراز امیدواری کرد: در این بخش مدیران شرکت‌های خودروساز تدابیر لازم را اتخاذ و با موضوع ارتقا کیفیت محصولات خود هوشمندانه برخورد کنند. مدیرکل صنایع ماشین‌سازی ضمن تایید وصول شکایات زیادی از مصرف‌کنندگان محصولات شرکت ایران خودرو و بخصوص خودروهای سنگین این شرکت، افزود: باوجود کمک‌های زیادی که دولت برای تداوم فعالیت و سرپا نگهداشتن این شرکت کرده، مدیریت شرکت اقدام عاجلی برای ارتقا کیفیت محصولات انجام نداده است.

کابلی، اقدام‌های انجام شده توسط مدیریت شرکت ایران خودرو جهت ارتقا کیفیت و خدمات را کافی ندانست و اظهار داشت: این شرکت که اگر حمایت‌ها و پشتیبانی‌های دولت نبود الان مشخص نبود وضعیت آن با وجود مشکلات متعدد به چه سرانجامی می‌رسید، تاکنون برای مرتفع کردن مشکلات محصولات خود اقدام موثری نکرده و نتوانسته آن طور که باید و شاید برنامه‌های ابلاغی را اجرا کند. وی در مورد تاخیر شرکت‌های خودروساز در تحویل خودروهای پیش فروش شده، گفت: براساس قوانین موجود اگر شرکت‌های خودروساز در تحویل محصول به مشتری تاخیر داشته باشند، علاوه بر پرداخت سود مشارکت باید مبالغی را به عنوان جریمه پرداخت کنند.