طی خردادماه سال جاری
زانتیا، تندر و سمند از برنامه تولید عقب ماندند
گروه خودرو- دو شرکت بزرگ خودروساز کشور طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار است تا پایان سالجاری ۹۹۶هزار و ۱۸۳دستگاه خودرو سواری تولیدکنند که نسبت به برنامه تولید سال گذشته ۳/۲درصد افزایش دارد. شرکت ایرانخودرو که نه محصول را در سبد تولیدی خود دارد تا پایان سال ۸۶ تعداد ۵۱۰هزار و ۱۸۳ دستگاه سمند، پژو روآ، پژو ۴۰۵ و ۲۰۶، پژو پارس، وانت پیکان، تندر، سوزوکی و چری تولید خواهد کرد. محصولات این گروه صنعتی تحت برند چهار شرکت پژو، رنو، چری چین و سوزوکی ژاپن در ایران تولید خواهد شد. طبق آمارهای دریافتی، ایرانخودرو تا پایان سالجاری قرار است که تعداد ۱۰۰هزار و ۴۵دستگاه سمند، ۱۰۰هزار و ۴۰دستگاه پژو روآ، ۱۲۰هزار دستگاه پژو ۴۰۵، تعداد ۸۰هزار و ۵۰دستگاه پژو ۲۰۶، ۵۴هزار و ۲۰دستگاه پژو پارس، ۷۰هزار دستگاه وانت پیکان، ۵۰هزار و ۳۵دستگاه تندر-۹۰، ۳هزار و ۴۹۸دستگاه سوزوکی و همچنین تعداد ۲هزار و ۴۹۰دستگاه از محصولات شرکت چری را به بازار عرضه کند. سه محصول تندر -۹۰، گراندویتارا سوزوکی و چری به تازگی در سبد محصولات این شرکت قرار گرفته است. آنچه از آمار و ارقام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران میتوان دریافت این است که شرکت ایرانخودرو طی سالجاری تولید برخی از محصولات خود را نسبت به سال ۸۵ کاهش داده است. خودرو سمند، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۶ و پژو پارس از جمله محصولاتی هستند که در سالجاری با کاهش تولید روبهرو بودهاند.
هر چند ممکن است ظهور سه خودروی جدید در سالجاری منجر به کاهش تولید چهار خودروی مذکور شده باشد اما تولید سه خودروی تندر-۹۰، گراندویتارا و چری روی هم نزدیک به ۶۰هزار دستگاه را تشکیل میدهد که در مقابل شمارگان دیگر خودروها از جمله پژو ۲۰۶، ۴۰۵، پژو پارس و سمند غیر قابل مقایسه است. جالب آن که در جدول «وضعیت تولید شرکتهای گروه صنایع خودروسازی» در گروه صنعتی ایرانخودرو از محصول تولیدی شرکت چری نامی برده نشده این در حالی است که منوچهر منطقی تولید خودروی ارزان با نام S۲۱ را تا پایان سالجاری وعده داده بود. شرکت چری چین قرار است دو محصول S۱۵ و A۲۱ را با همکاری ایرانخودرو تولیدکند. S۲۱ خودروی ارزانی است که قیمت آن ۶تا ۷میلیون تومان پیشبینی میشود.
طبق آمار ارائه شده طی سالجاری ۲هزار و ۴۹۰خودروی محصول شرکت چری عرضه خواهد شد که متاسفانه هنوز مشخص نیست این آمار به A۱۵، خودرو کلاس متوسط که قیمتی هم ردیف دو خودروی پژو روآ و GLX دارد، مربوط میشود و یا به خودروی S۲۱ که به خودروی ارزان در ایران معروفیت پیدا کرده است.
کاهش تولید در خرداد ماه
ایرانخودرو طبق برنامه خرداد ماه سالجاری خود میبایست ۹هزار دستگاه سمند، ۹هزار و ۳۶۰دستگاه پژو روآ، یکهزار و ۸۰۰دستگاه پژو ۴۰۵، ۷هزار و ۲۰۰دستگاه پژو ۲۰۶، ۴هزار و ۸۰۰دستگاه پژو پارس، ۶هزار و ۹۶۰دستگاه وانت پیکان، ۷۲۰دستگاه تندر، ۱۲۰دستگاه گراند ویتارا و ۲۴۰دستگاه از محصولات چری تولید میکرد.
اما تولید ۹هزار دستگاه سمند در خرداد ماه به ۶هزار و ۹۷۷دستگاه و تولید ۱۰هزار و ۸۰۰دستگاه پژو ۴۰۵ به ۱۰هزار و ۳۹۵دستگاه و ۷۲۰دستگاه تندر به ۱۸۱دستگاه و ۲۴۰دستگاه چری نیز به ۳دستگاه تقلیل یافته است.
هر چند ایرانخودرو در برخی از محصولات دیگر همچون پژو روآ، پژو ۲۰۶ و پارس و همچنین وانت پیکان با صعود تولید مواجه بوده. اما در برخی دیگر از محصولات نیز از برنامه پیشبینی شده عقب مانده است.
این شرکت همچنین برنامه ۱۲۰ دستگاه گراندویتارا سوزوکی را نیز در برنامه خرداد ماه خود داشته که حتی یک دستگاه نیز تولید نکرده است.
کاهش تولید در سایپا
اما شرکت سایپا نیز در برخی از محصولات خود با کاهش تولید روبهرو بوده است. به طوری که سال گذشته این شرکت تولید ۲۰هزار دستگاه ریو را در برنامه داشته اما در سال ۸۶ این تعداد به ۱۴هزار دستگاه تقلیل یافته است.
پراید ۱۴۱، GTX و DM نیز طی سال گذشته قرار بر تولید ۲۶۳هزار و ۵۰۰ دستگاه آنها بوده که سال ۸۶ به ۲۵۵هزار دستگاه کاهش پیدا کرده است. حال آن که تولید زانتیا طی دو سال هیچ تغییری نیافته است.
طی سال جاری و همراه با تشدید بحران تحریم برخی از کارشناسان صنعت خودرو پیشبینی قطع صدور برخی از قطعات خودروهای مونتاژی را کرده بودند حال آنکه زانتیا و ریو دو خودروی مونتاژی سایپا نیز از تیر تحریم در امان نبودند.
طی خرداد ماه سال جاری طبق برنامهریزی صورت گرفته شرکت سایپا میبایست یک هزار و ۱۹۶ دستگاه زانتیا تولید کند که این تعداد به ۵۵۰ دستگاه تقلیل پیدا کرده است.
این در حالی است که در این ماه همچنین سایپا برنامه تولید یک هزار و ۱۹۶ دستگاه ریو را داشته که تعداد آن به یک هزار و ۹۴۳ دستگاه رسیده است.
ون کاروان نیز از دیگر محصولات تولیدی این شرکت از اسفند ماه سال گذشته با قطع تولید همراه بوده اما طی سال جاری ۵۰۰ دستگاه از این خودروی سواری طبق برنامه تولید خواهد شد در خرداد ماه سال جاری تولید ۴۶ دستگاه از خودروی یاد شده پیشبینی شده بود که طبق آمار ارائه شده حتی یک دستگاه نیز تولید نشده است. شرکت سایپا طی سالجاری تولید ۲۸۳هزار و ۵۰۰دستگاه خودرو را در برنامه خود دارد.
پارس خودرو میتازد
شرکت پارس خودرو نیز طی سالجاری تولید ۲۰۲هزار و ۵۰۰ دستگاه خودروی سواری را در برنامه خود دارد. خودروهای دودیفرانسیل، پیکاپ، PK ، ماکسیما، مگان، تندر و انواع پراید از جمله محصولات تولیدی این شرکت است. سال گذشته پارس خودرو برنامه تولید ۱۷۵هزار و ۶۱۶ دستگاه خودروی سواری را در برنامه داشت و امسال این رقم به ۲۰۲هزار و ۵۰۰ دستگاه رسیده است. این شرکت تولید انبوه مگان و تندر را طی سالجاری در برنامه خود دارد. تولید ۳هزار دستگاه پیکاپ، ۲۵۰۰ دستگاه PK،ه۲هزار دستگاه ماکسیما، ۴هزار دستگاه مگان، ۷۵هزار دستگاه تندرو ۱۱۵هزار دستگاه انواع پراید در برنامه تولیدی این شرکت قرار دارد. طی خرداد ماه سالجاری این شرکت از برنامه پیشبینی شده تولید در برخی از خودروها پیش رفته اما در برخی دیگر همچون تندر عقب مانده است.
در خرداد ماه سالجاری قرار بر تولید ۴هزار و ۳۳۴ دستگاه تندر بوده که این تعداد به ۲۸۲ دستگاه رسیده است. در برنامه پیشبینی شده همچنین تولید ۲۵۰۰ دستگاه PK که از سال گذشته خبر قطع تولید آن در رسانهها منتشر شد، در سال ۸۶ پیشبینی شده که در خرداد ماه این خودرو تولید نشده است.
ارسال نظر