گزارش «دنیای اقتصاد» از بازار
نبض بازار خودروهای گران کشور در دست آلمان
نکته جالب اینکه قیمتهای اعلام شده اتحادیه صنف فروشندگان و نمایشگاهداران اتومبیل برای این نوع خودروها با قیمت نمایشگاهها اختلاف میان بسیار زیادی دارد.
علیرضا بهداد- اینکه در بین خودروهای وارداتی، گرانترین خودرو با چه قیمتی از کدام شرکت در بازار خودرو ایران عرضه میشود، سوالی است که پاسخ آن را تنها تعداد معدودی از نمایشگاهداران اتومبیل میدانند.
نکته جالب اینکه قیمتهای اعلام شده اتحادیه صنف فروشندگان و نمایشگاهداران اتومبیل برای این نوع خودروها با قیمت نمایشگاهها اختلاف میان بسیار زیادی دارد. خودرو مرسدس بنز S۳۵۰ مدل ۲۰۰۷ گرانترین خودروی بازار ایران
گرانترین خودروهای وارداتی در کشور
به عنوان مثال خودروی مرسدس بنزS۳۵۰ مدل ۲۰۰۷(متالیک فول اتاق جدید) به عنوان گرانترین خودروی حاضر در بازار خودروهای وارداتی کشور از سوی اتحادیه ۱۴۰میلیون تومان قیمتگذاری شده، این در حالی است که خبرنگار ما پس از حضور در برخی از نمایشگاههای تهران گزارش میدهد این خودرو از سوی نمایشگاهداران در نوع معمولی ۱۹۰میلیون و در نوع فول آپشن ۲۱۰میلیون تومان قیمت دارد. بنابراین دیده میشود که قیمت اعلام شده توسط اتحادیه با آنچه در بازار است ۵۰ تا ۷۰میلیون تومان اختلاف قیمت دارد.
پس از خودروی مرسدس بنز S۳۵۰، BMW۷۴۰Li مدل ۲۰۰۷ با قیمتی در حدود ۱۵۵میلیون تومان دومین خودروی گران حاضر در بازار خودروهای لوکس وارداتی پایتخت است.
مرسدس بنز CLS۳۵۰ مدل ۲۰۰۷ نیز به عنوان سومین خودروی گران با قیمت ۱۴۵میلیون تومان به فروش میرسد. در حالی که قیمت اعلام شده این خودرو توسط اتحادیه ۱۰۳میلیون تومان است. اما تویوتا کرولا با قیمتی در حدود ۲۵میلیون تومان ارزانترین خودروی وارداتی به کشور است.
از نظر نوع شرکت و کشور تابعه، شرکتهای بنز و BMW و آئودی (همگی از آلمان) به ترتیب در رتبه اول تا سوم عرضه خودروهای لوکس گران در بازار ایران هستند و پس از این شرکتها، خودروسازان ژاپنی (تویوتا، میتسوبیشی، نیسان و ایسوزو) و کرهای (هیوندای) در رتبههای بعدی عرضه این نوع خودروها در بازار کشورند.
قیمتگذاری سلیقهای بر روی خودروهای وارداتی
پس از کاهش تعرفه خودرو در سالجاری خودروهای بسیاری به کشور وارد شده است تا قشر مرفه بتوانند با توجه به توان مالیشان از این نوع خودروها استفاده کنند.نکته قابل توجه درخصوص خودروی وارداتی اینکه هیچ نوع نظارتی از سوی دولت درخصوص قیمت این نوع خودروها انجام نمیشود و برخی از واردکنندگان براساس سلیقه شخصی اقدام به قیمتگذاری این خودروها میکنند.
جلال ریختهگر قدیمی، رییس اتحادیه صنف فروشندگان و دارندگان اتومبیل کشور در پاسخ به این سوال که چرا قیمت خودروی وارداتی لوکس حاضر در نمایشگاهها با قیمتهای اعلام شده از سوی اتحادیه تفاوت زیادی دارد میگوید، شرکتهای سازنده این نوع خودروها هیچگاه قیمت پایهای را برای خودروی وارداتی خود به ایران اعلام نمیکند تا واردکنندگان بتوانند این خودروها را در بازار کشور با قیمتهای غیرکارشناسانه و نادرست به فروش برسانند و از طرفی هم شرکت سازنده سود بیشتری را عاید خود کند.وی میافزاید، اتحادیه با انجام کارهای کارشناسی و بررسیهای دقیق قیمت یک خودروی وارداتی به کشور را تعیین کرده و به سراسر کشور ابلاغ میکند.
ریختهگر قدیمی، در پاسخ به این سوال که چرا قیمتهای اعلام شده خودروهای وارداتی از سوی اتحادیه با قیمت فعلی بازار اختلاف قیمت زیادی دارد، میگوید: قیمتهای اتحادیه قیمت کف بازار است، اما به دلیل نبود فعالیتهای کارشناسانه در این خصوص این اختلاف قیمتها به وجود آمده است به طوری که قیمت خودروهای وارداتی در نمایشگاهها قیمتی ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت اتحادیه دارد.
کاهش قیمت خودروهای لوکس
ریختهگر قدیمی با اشاره به کاهش قیمت خودروهای لوکس میگوید، از سال ۲۰۰۵ به بعد سازندگان بزرگ خودرو به طور چشمگیری قیمت محصولات خود را کاهش دادهاند به طوری که شرکت مرسدس بنز در این مدت ۵۰درصد، شرکت BMW ۳۵درصد، شرکتهای ژاپنی ۲۰ تا ۲۵درصد و سایر کشورها ۱۰درصد قیمت محصولات خود را کاهش دادهاند، اما این کاهش قیمت هیچگاه بر بازار خودروهای وارداتی کشور تاثیری نداشته است و محصولات با همان قیمتهای بالا بدون در نظر گرفتن کاهش قیمت توسط کارخانه سازنده همواره در ایران عرضه شده است.
مراقب خودروهای تقلبی باشید
اما در بازار خودروهای وارداتی لوکس دیده شده که برخی از خودروها قدیمیتر به عنوان خودروی سال به مشتریان تحویل داده میشود.
ریختهگر قدیمی در این خصوص به خبرنگار ما میگوید، اتاق خودروها معمولا هر ۱۰ سال یک بار تغییر شکل پیدا میکند و در واقع این آپشنها هستند که سال به سال تغییر پیدا کرده و مدل خودرو را تعیین میکنند.
وی میافزاید، برخی از واردکنندگان با استفاده از این موضوع خودروهای مدل قدیمی را با تغییر آپشن به عنوان مدل جدید به مشتریان ارائه میکنند که این موضوع توسط اتحادیه ثابت شده است.وی در اثبات ادعای خود میگوید، شماره درج شده در بین درهای خودرو، روی کمربند و داخل اتاق زیرصندلی عقب و داخل موتور سیمی زیر داشبورد و شمارهشاسی را میتوان به آدرس پستالکترونیکی کارخانههای سازنده فرستاد که کارخانه سازنده پس از بررسی این شمارهها مدل خودرو را تعیین میکند.
مشتریان اصلی خودروهای لوکس
فوتبالیستهای پردرآمد و پزشکان، مشتریان اصلی خودروهای گران هستند که همواره تمایل زیادی به استفاده از این نوع خودروها دارند از طرفی هم در بین خودروهای وارداتی خودروهای آلمانی همچنان نبض بازار کشور را در دست خود دارند، این در حالی است که شرکتهای آمریکایی در این میان هیچ نقشی ندارند. جالبتر اینکه شرکت پژو که محصولات ارزان خود را در کشور به تولید میرساند درخصوص واردات خودروهای گران خود به ایران فعالیت زیادی نشان نداده است و واردکنندگان نیز تمایلی برای واردات محصولات این شرکت نداشتهاند.
ارسال نظر