ادامه آتشسوزی خودروهای پژو ۴۰۵ و انتظار برای پایان یک مساله
ساعت ۹ و ۴۲ دقیقه روز سهشنبه ۲۸ آذر ماه، خبر حریق خودرو پژو ۴۰۵ مدل ۸۴ به اطلاع ۱۲۵ رسید که بلافاصله ماموران ایستگاه ۴۰ آتشنشانی به محل حادثه واقع در خیابان فخر رازی تهران گسیل شدند و در همان دقایق اولیه آتشسوزی، حریق این خودرو را اطفا کردند. در پی وقوع این حادثه راننده خودرو که برای انجام کاری به ساختمان مقابل مراجعه کرده بود، با چهرهای متعجب به سمت خودرواش که آتش گرفته بود، رفت و این در حالی بود که نیروهای ایستگاه ۴۰ سازمان آتشنشانی مستقر در میدان «انقلاب» نیز در کوتاهترین زمان در محل حاضر شده و نسبت به خاموش کردن حریق خودرو وارد عمل شدند. در آخرین حادثه نیز که صبح دیروز در خیابان شهید رجایی، میدان بهشت تهران بهوقوع پیوست یک خودروی سواری پژو ۴۰۵ طعمه شعلههای آتش شد. هنگامی که ماموران ایستگاه ۱۳ آتشنشانی در ساعت ۱۰ و ۴۳ دقیقه به محل حادثه رسیدند، شعلههای آتش از قسمت موتور آن به بیرون زبانه میکشید.
راننده خودرو با بهکارگیری دو دستگاه کپسول خاموشکننده اقدام به اطفای حریق خودرو کرده و موفق شده بود تا اندازهای آتش را مهار کند که با حضور نیروهای آتشنشانی، حریق کاملا اطفا و محل یاد شده لکه گیری و ایمنسازی شد.کارشناسان آتشنشانی با خاموش شدن این حریق کار خود را برای بررسی علت بروز این حادثه و نیز میزان خسارت وارده آغاز کردند.
به گزارش ایسنا طی یک هفته، ۵۰دستگاه خودرو که در میان آنها خودروهای پژو ۴۰۵ نیز مشاهده شده، دچار حریق شدند و نیز در روزهای گذشته برای چندمین بار متوالی انواع مدلهای پژو به ویژه مدل ۴۰۵ به دلایل تقریبا مشابه در شعلههای آتش سوختند.
وقوع این حوادث در حالی است که مدیرعامل ایران خودرو چندی پیش صراحتا اعلام کرد که امکان آتشسوزی ۲۵هزار دستگاه پژو ۴۰۵ به دلیل مراجعه نکردن مالکان برای بازبینی همچنان ادامه دارد! بر این اساس شاید باید سوختن تعداد بیشتری از شهروندان حوادث آتشسوزی این مدل از خودروهای پژو را شاهد بود، چرا که حوادث مشابه پیش از این ثابت کردهاند که نقص فنی این نوع خودرو هنگام وقوع حادثه گاهی توام با قفل شدن درب خودرو بوده و در حادثهای هم موجب شد تمامی سرنشینان زنده زنده در آتش بسوزند. همچنین تنها طی یک حادثه که در محور «مشهد - تربتجام» میان یک دستگاه تریلر اینترناش و دو خودروی سواری پیکان و پژو ۴۰۵ چندی پیش رخ داد، در حالی که به گفته کارشناسان پلیس راه خراسان رضوی تصادف میتوانست خسارتی باشد و سرنشینان پیکان زنده ماندند، درهای سواری پژو ۴۰۵ قفل و بلافاصله دچار حریق شد و تمامی چهار سرنشین آن، در جلو دیدگان مردم، زنده زنده سوخته و همگی جان باختند. کارشناسان پلیس راه خراسان رضوی، علت تصادف را منتسب به راننده تریلر به دلیل انحراف به چپ و قصور و تعلل در رعایت نظامات دولتی و ایمنی در تولید پژو ۴۰۵ از جانب مدیرعامل شرکت ایران خودرو اعلام کرده بودند. طی ۳ هفته قبل از آن نیز در اثر حریق یک دستگاه پژو ۴۰۵ در خراسان شمالی ۵ نفر، در کردستان ۶ نفر و در تصادف یاد شده در بالا، ۴ نفر جان خود را از دست دادند که بدین ترتیب در مجموع باید گفت در سه تصادف ۱۵ نفر به علت نقص فنی خودرو پژو ۴۰۵ زنده زنده سوختند.
هنوز علت دقیق حادثه مشخص نیست
فرمانده ایستگاه اعزامی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران که برای بررسی علت وقوع حادثه حریق پژو ۴۰۵ در محدوده خیابان فخر رازی اعزام شده بود، گفت: این حادثه خوشبختانه در خودرو بدون سرنشین به طور ناگهانی رخ داد. وی با بیان این که طی چند وقت اخیر این چندمین خودرو پژو ۴۰۵ است که دچار آتشسوزی میشود، تاکید کرد: این خودرو به دلیل نامعلومی دچار حریق شده و هنوز علت دقیق حادثه مشخص نیست. فرمانده ایستگاه ۴۰ سازمان آتشنشانی در عین حال با رد اتصالی در سیمکشی خودرو، گفت: به دلیل توقف دو ساعته خودرو در این محل نمیتوان با قطعیت علت را اتصالی سیمکشی داخلی موتور اعلام کرد.
خودرو حادثهدیده تولید سال ۸۴ بود
در این میان راننده خودرو پژو که در محل حضور داشت با نشان دادن کارت خودرو گفت: این خودرو تولید سال ۸۴ بوده و حدود ۶ ماه است که در اختیار من قرار داده شده است. وی با بیان این که این خودرو از حدود دو ساعت پیش در این محل متوقف شده و فاقد بیمه بدنه است، افزود: این حادثه، اولین بار است که برای این خودرو رخ میدهد. به گزارش ایسنا بر اساس اظهارات راننده خودرو، حادثه حریق به صورت خود به خودی در حالی رخ داد که به گفته مدیر عامل ایران خودرو، بیشتر آتشسوزیهای خودروهای پژو ۴۰۵ به علت ضربه شدید ناشی از تصادفات جادهای رخ میدهند! حدود یک هفته پیش نیز یک دستگاه خودرو پژو ۴۰۵ در منطقه عبدلآباد دچار حریق شد که سازمان آتشنشانی تهران علت وقوع آن را اتصالی در سیمکشی داخلی موتور عنوان کرد. در این حال، پس از انتشار این خبر، محمدرضا عرب، مدیر ارتباطات ایران خودرو، نظر کارشناسی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران در خصوص علت حادثه را رد کرد. وی طی توضیحاتی در این خصوص تاکید کرد: پس از بررسیهای کارشناسی مشخص شد که خودرو پژو آتشگرفته در منطقه عبدلآباد، تولید سال ۱۳۷۶ بوده و بیش از ۱۰۰هزار کیلومتر کارکرد داشته است و بنابراین حریق خودرو از ناحیه سیمکشی و به علت تعمیرات متعدد در ناحیه موتور در نمایندگیهای غیرمجاز به وقوع پیوسته است. عرب تصریح کرد: از آنجا که حدود ۱۰ سال از عمر خودرو مذکور میگذرد، هیچ قصوری متوجه شرکت ایران خودرو نیست.
تذکرات ایمنی به وزارت صنایع و شرکت ایران خودرو اعلام شده است
از سوی دیگر سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران نیز که امدادرسانی حوادث مختلف را برعهده دارد، از وقوع ۵۰ فقره آتشسوزی خودرو بدون اعلام مدل خودروهای حادثهدیده تنها طی یک هفته خبر داد و در ادامه با افزایش وقوع این حوادث، موضع این سازمان در برابر تولیدات کارخانه یاد شده به نوعی بیطرفانه بود.
در این رابطه بهروز تشکر، مدیر روابط عمومی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی در خصوص افزایش آتشسوزی خودروها طی روزهای اخیر گفت: این سازمان طی نامههای مکرر به وزارت صنایع و معادن و شرکت ایران خودرو، نکات و ضعفهای ایمنی خودروهای تولید شده که بیشترین حوادث آتشسوزی را به خود اختصاص میدهند، متذکر شده است.
ارسال نظر