ورود خودرو QQ6 به بازار ایران

گروه خودرو- در حال حاضر دو شرکت «مدیران خودرو» و «ایران‌‌خودرو» پیگیر محصـــولات چینــی و یا به نوعی تولید خودروی ارزان‌قیمت در کشور هستند، هر دو شرکت مذکور با انعقاد قراردادهایی با شرکت خودروساز چری، مشغول تست خودروهایی هستند که تا سال آینده وارد بازار ایران خواهد شد. ایران‌‌خودرو با خودرو Cowin و S۲۱ و مدیران خودرو نیز بعد از MVM۱۱۰ خودروی QQ۶ را در دستور کار دارند. شرکت خودروسازی چری و ایران‌‌خودرو پس از عقد قرارداد خودرو Cowin برای ساخت کارخانه در ایران به توافق رسیده‌اند. این شرکت قرار است برای تاسیس خط تولید جدیدش ۲۰۰میلیون دلار سرمایه‌گذاری کند.

با بیرون رفتن پیکان از سبد محصولات ایران‌‌خودرو، سایپا توانست پراید را جایگزین آن کند. به طوری که در سال‌جاری قرار است ۴۰۰هزار دستگاه پراید تولید شود. حال ایران‌‌خودرو، قصد دارد خودرو ارزان قیمتی را جایگزین پیکان کند. هر چند این شرکت قیمتی معادل ۶۰میلیون ریال را برای خودروی ارزان خود تبلیغ می‌کند اما چندی پیش قلعه‌بانی مدیرعامل شرکت سایپا اعلام کرد که خودرویی ارزان‌تر از پراید به هیچ وجه تولید نخواهد شد.

از سویی دیگر شرکت مدیران خودرو نیز که با خودروی MVM۱۱۰ که خودرویی ارزان قیمت در بازار به شمار می‌رفت، اولین قرارداد خود با شرکت چری را نهایی کرد، به دنبال تولید دیگر خودروهای این شرکت است. ظاهرا هر دو شرکت ایران‌‌خودرو و مدیران خودرو به دنبال خودروی تولیدی شرکت چری یعنی S۲۱ هستند.

چین تا سال ۲۰۲۰ بزرگ‌ترین بازار خودرو جهان را کسب می‌کند

چین تا سال ۲۰۲۰ میلادی با دستیابی به ظرفیت تولید ۱۵میلیون دستگاه خودرو در سال با پشت سرگذاشتن ایالات‌متحده عنوان بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان را به خود اختصاص می‌دهد.

پیش‌بینی می‌شود تولید خودرو در چین طی سال‌های آینده هر ساله ۱۰درصد افزایش پیدا کند و چیزی در حدود ۶۰درصد کل خودروهای تولیدی در این کشور خودروهای سواری‌یی باشند. سال گذشته ظرفیت تولید خودرو در چین ۶/۱۲درصد در قیاس با سال قبل از آن رشد داشت و ۷۱/۵میلیون دستگاه خودرو طی سال ۲۰۰۵ در این کشور تولید شد.

ژنگ جینلی، جانشین مدیر واحد تحقیق و سیاست‌گذاری کمیته مرکزی حزب کمونیست چین معتقد است دو شرکت چری و جیلی بیشترین سهم را در توسعه برندهای وطنی چین ایفا کنند و پرچمدار صدور خودروهای وطنی چین به بازارهای جهانی باشند. ژنگ می‌گوید: اینکه برندهای وطنی چین تا چه حد موفق عمل کنند تابعی از میزان حمایت دولت از آنها و سیاست‌گذاری آنها در این بخش است.

چری در حال حاضر محصولات ارزان‌ خود را به ۳۰ کشور جهان که اکثرشان از کشورهای در حال توسعه هستند، صادر می‌کند. لی شوخو، مدیرعامل و موسس جیلی می‌گوید: به عرضه محصولات این شرکت در ایالات‌متحده از سال ۲۰۰۸ میلادی امید دارد. سومین شرکت چینی که گمان می‌رود نقش قابل توجهی در توسعه صادرات خودروی این کشور داشته باشد شرکت خودروسازی نانجینگ است که در حال حاضر خودروهای اسپرت جنرال موتورز را تولید می‌کند اما مونتاژ این خودروها در اوکلاهمامی ژاپن و با قطعات وارداتی از چین انجام می‌شود.

آمیزه درخشان و امیدبخش شرکت‌های خودروسازی چین موجب شده سهام جیلی طی ماه‌های اخیر ۱۶۵درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که چین سال گذشته و با صدور ۱۷۲هزار دستگاه محصول وطنی برای اولین بار به صادرکننده تمام عیار خودرو تبدیل شد.

با این حال به نظر می‌رسد خریداران بالقوه خودرو در ایالات‌متحده که علاقه‌مند به داشتن خودروهایی ارزان‌قیمت و کم مصرف چین هستند به این زودی‌ها شاهد عینیت یافتن این رویا نخواهند بود.

مالکم بریکلین، تاجر آمریکایی که به طور اختصاصی در زمینه خودرو فعالیت می‌کند و قرار بود محصولات چری را از ابتدای سال جدید میلادی وارد بازار ایالات‌متحده کند، پس از دوبار تاخیر در اجرای این برنامه عاقبت اواسط ماه گذشته میلادی و در حاشیه برگزاری نمایشگاه پکن از لغو قراردادش با طرف چین خبر داد.

یکی از مشکلات جدی فراروی فروش محصولات چینی در ایالات‌متحده این است که خودروسازهای چینی برای متقاعد کردن شرکت‌های عرضه‌کننده خدمات پس از فروش به غول های خودروسازی ایالات‌متحده به ارائه خدمات به محصولات آلفا ناکام بوده‌اند. این شرکت‌ها نگران کیفیت محصولات چینی هستند و به همین دلیل حاضر نیستند با انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان چینی اعتبار خود را مخدوش کنند.

مایک جکسون، مالک بزرگ‌ترین شبکه نمایندگی خودرو در ایالات‌متحده (Anto Nation) می‌گوید، ما باید البته از کیفیت مطلوب محصولات چین اطمینان پیدا کنیم. او مساله ایمنی خودرو را یکی از این دغدغه‌ها عنوان می‌کند و به بالاتر بودن آمار مرگ و میر حوادث جاده‌ای در چین در قیاس با ایالات‌متحده اشاره می‌کند، می‌افزاید: اگر این دغدغه‌ها برطرف شود راه برای عرضه محصولات چین در بازار آمریکای شمالی هموار می‌شود.

به احتمال زیاد اولین محصولات چینی که وارد بازار آمریکای شمالی شوند وضعی مشابه خودروهای کره‌ای در اوایل دهه ۹۰ میلادی پیدا می‌کنند که از دید خریداران محصولاتی یک‌ بار مصرف بودند.

با این حال بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو حتی مدیران شرکت‌های خودروسازی بزرگ اعتقاد دارند خودروهای چینی دیر یا زود به بازار ایالات‌متحده راه می‌یابند. تنها نکته نامعلوم، زمان تحقق این پیش‌بینی است. گمان می‌رود ورود محصولات چینی به ایالات‌متحده در ابتدا با همکاری یکی از تولیدکنندگان آمریکایی و اروپایی محقق شود.

توماس استال کمپ، مدیرعامل پیشین کرایسلر با اشاره به سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی و اروپایی در واحدهای خودروسازی و تولیدکنندگان قطعات یدکی در چین و تسریع روند جوینت شدن شرکت‌های خودروسازی چینی با تولیدکنندگان معتبر قطعه، این روند را نمادی از آغاز پروسه راهیابی چینی‌ها به بازار آمریکای شمالی توصیف می‌کنند.

ویلر روسی، میلیاردر آمریکایی که معمولا در صنعت خودرو سرمایه خود را به کار می‌گیرد معتقد است فعالان صنعت خودرو آمریکا نباید همتایان چینی خود را دست کم بگیرند. او تاکید دارد نباید ضعف مدل‌های کنونی خودروسازهای چینی را ملاک قرارداد و باید به توانمندی‌های بالقوه آنان برای تولید محصولاتی با استانداردهای جهانی توجه کرد.

وزارت تجارت چینی اعلام کرد: مترصد افزایش صادرات خودرو و قطعه از این کشور به حدود ۱۲۰میلیارد دلار در سال معادل ۱۰درصد کل ارزش جهانی این محصولات طی ده سال آینده است. سال گذشته صادرات به ۹/۱۰میلیارد دلار بالغ شد که در قیاس با سال قبل از آن متضمن رشدی ۳۴درصدی بود اما فقط ۷/۰درصد کل مبادلات جهانی در این حیطه بود.