عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»:
تعرفه واردات خودرو را پلکانی کاهش دهید
علیرضا بهداد- هفته گذشته معاون تولید وزارت صنایع و معادن در گفتوگویی مخالفت وزارت متبوعش را با کاهش تعرفه واردات خودرو در سال ۸۶ اعلام کرد. محسن حاتم در حالی از عدم تمایل وزارت صنایع و معادن برای کاهش تعرفه واردات خودرو درسال آینده سخن گفت که براساس برنامه چهارم توسعه، تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد کاهش خواهد یافت. وی در عین حال، تعیین تعرفه جدید را منوط به نظر دولت و مجلس دانسته و ابراز امیدواری کرده است تغییرات چندانی بر تعرفه فعلی (۹۰درصد) صورت نگیرد.
سیدحسین هاشمی، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در این رابطه به خبرنگار ما میگوید: میزان تعرفه واردات خودرو در سال ۸۶، پس از تعطیلات این هفته در مجلس بررسی خواهد شد. وی میافزاید: شخصا با هرگونه کاهش تعرفه برای واردات خودرو به صورت CBU مخالفم و این مخالفت سابقهای بیش از ۱۰سال را دارد.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در رابطه با علت مخالفت خود با کاهش تعرفه واردات خودرو میگوید: اعتقادم بر این است که نباید هیچ خودرویی به صورت CBU وارد کشور شود، بلکه باید هرخودروی جدید، در کشور خودمان مونتاژ، آن گاه به بازار عرضه شود چرا که این کار علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغال را نیز در پی دارد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که اگر تعرفه واردات خودرو در سال آینده کاهش نیابد، آیا به اجرای برنامه چهارم لطمه نمیزند؟ میگوید: قانون برنامه چهارم توسعه باید به درستی اجرا شود، اما با توجه به آسیبپذیری صنعت خودروی کشور و به منظور حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از صدمات احتمالی بهتر است که این بخش از قانون با تاخیر به اجرا برسد.
هاشمی کاهش تعرفه واردات خودرو را اقدامی مثبت میداند، اما معتقد است که این اقدام باید با تدبیر صورت گرفته و اصل بر این باشد که حمایت از صنعت خودروی کشور به قوه خود باقی بماند.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در حالی تمدید حمایت از خودروسازهای داخلی را خواستار است که این صنعت بیش از ۴ دهه حمایتهای دولتی و مردمی را بر خود دیده و در واقع این فرزند صنعت کشور عزیزتر و گرامیتر از صنایع دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
در واقع فرزندی بزرگ شده که علاوه بر تمام قابلیتهایش هنوز به حمایت پدر و مادر خود نیاز داشته و ادامه حیات بدون آنان برایش غیر ممکن است. سالها است که به نام حمایت از صنعت داخلی همه اعم از مردم، مسوولان و روزنامهنگاران ملاحظه این صنعت را به انواع مختلف در دیدگاههای خود داشتهاند تا امنیت شغلی حدود یک میلیون خانوار که از این صنعت ارتزاق میکنند حفظ شود.
ماحصل این حمایتهای تولد خودروی سمند است که اکنون با توجه به تلاشهای صورت گرفته در برخی از کشورها تولید و عرضه میشود.اما این خودرو در شرکت ایران خودرو به تولید رسیده است. شرکت سایپا نیز به تازگی پایگاههای تولید پراید را در سوریه و ونزوئلا احداث و صادرات این خودرو را نیز آغاز کرده است.
بنابراین از دل این حمایتها تنها ایرانخودرو توانست برند ملی را با حداکثر ساخت داخل بیرون آورد اما سایپا تنها با فروش پراید توان مالی خود را افزایش داد و با استفاده از غیبت پیکان جای خود را در بازار داخلی باز کرد.
کاهش پلکانی تعرفه واردات خودرو
برخی از کارشناسان معتقدند که کاهش یکباره ۳۰درصدی تعرفه واردات خودرو طی ۳ سال آینده لطمههای زیادی را به صنعت خودروسازی کشور وارد میکند، بهطوری که ممکن است این صنعت در رویارویی با هجوم خودروهای وارداتی و استقبال مردم از این خودروها، ناکام شود.
حمیدرضا کاتوزیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن، در این رابطه به خبرنگار ما میگوید: بهعنوان یکی از اعضای کمیسیون با کاهش تعرفه واردات خودرو موافقم اما نه به صورت ناگهانی بلکه این اتفاق باید به صورت پلکانی به وقوع بپیوندد. بهطوری که به عنوان مثال سالانه ۵درصد از این میزان تعرفه کاهش پیدا کند. البته در کنار این کاهش تعرفه، واردات خودرو به صورت CKD نیز به تناسب باید کاهش پیدا کند تا این صنعت لطمه نبیند. کاتوزیان خاطرنشان میکند، کاهش ۳۰درصدی تعرفه طی سه سال آینده بسیار فشرده است و این میزان کاهش باید حداقل طی ۸ سال صورت گیرد.
ارسال نظر