گازسوزکردن خودروها بهترین راهحل
بدون حمایت دولت از خودروسازان برای اجرای طرح گازسوز کردن خودروها، این طرح صرفه اقتصادی نخواهد داشت. امیرحسن کاکایی، مدرس دانشگاه علم و صنعت، در گفتوگو با «ایسنا»، با بیان این مطلب گفت: به طور کلی فعالیت در بخش CNG و گازسوز کردن در کشور به دلیل طولانی بودن زمان بازگشت سرمایه مقرون به صرفه نیست و زمان بازگشت سرمایه آن حداقل ۵ تا ۱۰ سال طول میکشد. وی افزود: مشخص نیست به چه دلیل در تلویزیون برای احداث ایستگاههای سوختگیری از سرمایهگذاران دعوت میشود و این فعالیت سودده نشان داده میشود، در حالی که فعالیت در این بخش بدون حمایت دولت چندان صرفه اقتصادی ندارد.
کاکایی درباره سرعت انجام این طرح گفت: با توجه به آمار و ارقام موجود و پایین بودن تعداد مخازن تولیدی در دنیا و در نتیجه کاهش واردات این مخازن به کشور، سرعت اجرای این طرح در کشور پایین است و طبق برنامه پیش نمیرود، ضمن اینکه تکنولوژی به کار رفته در این طرح نیز متاسفانه دارای رده پایینی در نوع خود است. وی در ادامه ضمن درست ندانستن اجباری کردن طرح افزود: طرح گازسوز کردن خودروها باید گام به گام اجرا شود، نه اینکه به یک باره بخواهیم تمام خودروهای کشور را گازسوز کنیم.
کاکایی در خصوص آینده این طرح گفت: یکی از مسائل مهم در آینده این طرح، تامین گاز موردنیاز خودروهای گازسوز و ایستگاههای سوختگیری است. در سالهای آینده که تعداد خودروهای گازسوز افزایش مییابد و با توجه به کمبود فعلی گاز در برخی نقاط کشور باید دید آیا تامین گاز این تعداد خودرو به همراه ایستگاههای سوختگیری ممکن خواهد بود یا نه؟ وی افزود: این در حالی است که برخی از ایستگاههای سوختگیری نیز با توجه به قدمت بالای آنها اگر در شرایط اضطراری و کمبود گاز برای سوخت رسانی به خودروها به آنها فشار آورده شود، دچار مشکل خواهند شد.
ارسال نظر