در مورد توقف تولید P.K تصمیم‌گیری نشده است

مژگان میرزایی- چندی پیش خبر توقف تولید خودروی P.K که عنوان ارزان‌ترین خودروی تولیدی در کشور را یدک می‌کشد بازار خودروی کشور را متشنج کرد. خودروی P.K که در بین خودروهای تولیدی هم ارزان‌ترین است و هم بی‌کیفیت‌ترین، در حالی تصمیم به توقف تولید آن تا پایان سال آینده شده که هنوز خودروی جایگزینی از سوی شرکت پارس‌خودر تولیدکننده PK، معرفی نشده است. اما ظاهرا هنوز توقف تولید این خودرو نهایی نشده است، چرا که مهدی یونسیان، معاون تضمین کیفیت پارس‌خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار ما تاکید کرد که این شرکت در حال بررسی توقف تولید این خودرو است و هنوز تصمیم‌گیری‌ نهایی صورت نگرفته است. وی در پاسخ به این سوال که در چه صورتی تولید خودروی P.K متوقف خواهد شد گفت: با توجه به نظر وزارت صنایع و معادن بر ارتقای کیفی خودروها تا سطوح کیفی خوب، شرکت پارس خودرو باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند که با سرمایه‌گذاری زیاد نسبت به بازسازی تجهیزات خودروی P.K بپردازد و یا اینکه جهت جایگزینی آن برنامه‌ریزی کند که این موضوع در دستورکار مدیریت شرکت قرار گرفته است.

وی در ادامه اظهار داشت: شرکت پارس‌خودرو در بخش‌های مختلف بدنه، رنگ و مونتاژ دارای ظرفیت تعریف شده‌ای است که در صورت تولید محصول جدید باید این محصول جایگزین محصول‌های قدیمی شود که این موضوع با شروع تولید خودروی تندر می‌تواند برای خودروی P.K اتفاق افتد.

یونسیان در مورد مشخصات خودروی P.K عنوان کرد: خودروی P.K با استفاده از امکانات بدنه رنو ۵ و قوای محرکه پراید تولید می‌شود. این خودرو در ابتدا با موتور ۱۱۰۰cc۰ کاربراتوری و سپس با موتور ۱۳۰۰cc۰ کاربراتوری و در نهایت با موتور ۱۳۰۰cc۰ انژکتوری پراید تولید شد. همه این تغییرات در قوای محرکه P.K به لحاظ دستیابی به استانداردهای زیست محیطی صورت گرفته است. از نظر کیفی در ارزشیابی شرکت بازرسی کیفیت و استانداردهای ایران، این خودرو در حداقل قابل قبول قرار و اغلب نمرات منفی P.K مربوط به شکل ظاهری بدنه است. ازجمله موارد مورد نظر مدیریت شرکت رفع مشکلات مربوط به قوای محرکه این خودرو و بهبود نسبی کیفی در سایر قسمت‌ها بدون افزایش قیمت خودرو است که ظرف سال‌های اخیر با توجه به بهبود سیستم قوای محرکه در شکل ظاهری این خودرو نیز تغییراتی ایجاد شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: سیاست شرکت پارس خودرو این است تا قیمت خودرو برای دسترسی اقشاری از جامعه که با این بودجه تمایل به خرید خودرو دارند حفظ شود. لذا شرکت سعی کرده با پرداختن به بخش‌هایی که به ایمنی سرنشین و موارد عملکرد خودرو مربوط می‌شود از طریق سرمایه‌گذاری و بهینه کردن تجهیزات، اشکالات بدنه و تزئینات داخلی را حل کند، ولی این امر موجب افزایش قیمت خودرو و محروم کردن بخشی از جامعه از داشتن خودرو می‌شود.

وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود به حذف خودروی سپند از چرخه تولید پارس خودرو پرداخت و عنوان کرد: رنو ۵ که از تولیدات شرکت سایپا بوده در زمان تولید مورد استقبال اقشار مختلف جامعه ایرانی قرار گرفت. خط تولید این محصول در سال ۱۳۷۵ به شرکت پارس خودرو منتقل شد و در آن مقطع استفاده از قطعات داخلی در دستور کار مدیران پارس‌خودرو قرار گرفت که این کار را شرکت سازه‌گستر سایپا شروع کرد. اما به علت عدم تامین قطعات با کیفیت به خصوص در قوای محرکه (موتور، گیربکس و اکسل) به جایگاه مناسبی در جامعه دست نیافت و در سال ۷۹ برای رفع مشکلات فوق استفاده از قوای محرکه پراید در دستور کار قرار گرفت و در نهایت تولید این خودرو به دلیل نداشتن استانداردهای زیست محیطی متوقف شد.

خط تولید مگان در حال آماده‌سازی است

خودروی تندر یکی از محصولات جدید شرکت پارس خودرو است که هنوز تاریخ دقیقی در‌خصوص تولید آن از سوی مسوولان اعلام نشده است.

نکته‌ای که در‌خصوص این خودرو وجود دارد این است که این خودرو قرار است توسط دو خودروساز به صورت همزمان تولید شود و هنوز وجه تمایز خودروی تندری که از قرار معلوم توسط دو خودروساز تولید می‌شود مشخص نیست، چرا که دو خودروساز مذکور قرار است هر کدام خدمات پس از فروش جداگانه‌ای داشته باشند.

یونسیان در خصوص کیفیت خودروی تندر که قرار است در این شرکت تولید شود، گفت: اصولا شرکت‌های خودروساز خارجی که در سایر کشورها نیز فعالیت می‌کنند دارای دستورالعمل و استانداردهای خاصی برای تولید در سایر کشورها هستند که این موارد شامل دستورالعمل‌های مدرن و مشخصی برای بخش‌های اجرایی و عملیاتی و نظارتی است که شرکت رنو هم از این امر تبعیت کرده و با انجام آموزش‌های لازم به کارشناسان پارس‌خودرو در زمینه آماده‌سازی سیستم برای تولید تندر اقدام کرده است.

وی در مورد اینکه خدمات پس از فروش تندر از طریق چه شرکتی انجام خواهد شد گفت: در شرکت سایپا خدمات پس از فروش خودروی تندر توسط سایپا یدک و گسترش خدمات انجام می‌شود.

خودروی مگان نیز دومین محصول جدید پارس‌خودرو است که در ابتدا به دلیل به وجود آمدن مشکلاتی در مناسبات تجاری ایران و ترکیه تولید آن به صورت CKD در کشور متوقف شد. با وجود اینکه مسوولان وعده داده‌اند که مشکل این خودرو در آینده‌ای نزدیک برطرف خواهد شد، ولی هنوز از واردات این خودرو خبری نیست.

یونسیان در مورد اینکه تولید خودروی مگان به چه مرحله‌ای رسیده و خدمات پس از فروش آنها به چه صورتی انجام خواهد شد عنوان کرد: طبق توافقات به عمل‌آمده شرکت پارس‌خودرو در حال آماده‌سازی خط تولید مگان است و طبق برنامه‌ریزی به عمل آمده در ۳ ماه چهارم امسال، تولید این خودرو آغاز خواهد شد و در مورد خدمات پس از فروش آن نیز شرکت گسترش خدمات از قبل در این زمینه تجهیز شده است.