تعطیلی کرمان خودرو، زنگ خطری برای بخشخصوصی
گروه خودرو- تعطیلی کارخانه «کرمانخودرو» در هفته گذشته، از وقایع تلخ صنعت خودرو کشور بود چرا که یکی از قدیمیترین خودروسازهای فعال بخشخصوصی با مشکلاتی مواجه شد که در نهایت تن به بستهشدن درهای کارخانه خود داد. اگرچه این موضوع برای برخی از کارشناسان قابل پیشبینی بود اما سرعت وقوع آن به قدری زیاد بود که شوکی را به فعالان بخشخصوصی این صنعت وارد کرد.
کارخانه «کرمانخودرو» با مونتاژ محصولات دوو کره طی چند سال گذشته به فروش قابل توجهی دست یافت و توانست خود را به عنوان مهمترین و موفقترین خودروساز بخشخصوصی ایران معرفی کند اما پس از خرید شرکت دوو توسط جنرالموتور آمریکا و اعمال تحریمهای این خودروساز آمریکایی، تولید محصولات تحت برند دوو در ایران متوقف و از ان پس قرار شد فولکس واگن و هیوندای محصولات خود را در این شرکت به تولید برسانند که از بین خودروهای مختلف این دو شرکت تنها «فولکس گل»، هیوندای
«ورنا» و «آوانته» در این شرکت به صورت محدود تولید شد.
در خبر منتشر شده به نقل از رییس اداره کار شهرستان بم، تمدید نشدن قرارداد ۳۲۰نفر از کارگران این کارخانه و اعتراض آنها به این اقدام دلیل اصلی تعطیلی کرمانخودرو عنوان شده است. اما ظاهرا کمبود قطعات موردنیاز برای تولید خودرو، خط تولید این شرکت را غیرفعال کرده و باعث شده تا روند تولید خودرو با مشکل مواجه شود.
تجربه کرمانخودرو، که محصول آن به روش SKD به تولید میرسد نشان میدهد که خودروسازهای ایرانی، باید به دنبال تولید محصولاتی باشند که برخی از قطعات موردنیاز آن از طریق قطعهسازهای داخلی تامین شود، چرا که این شرکت با اتکا به تامین قطعه از طریق واردات، با مشکلاتی مواجه شد که این مشکلات در نهایت تعطیلی کارخانه را در پی داشت.
پیش از این نیز خودروسازی «سیناد کیش» که چندی به تولید خودرو پرداخت با بروز چنین مشکلاتی به تعطیلی انجامید.
اما تعطیلی «کرمانموتور» به عنوان بزرگترین خودروساز بخشخصوصی کشور، در واقع زنگ خطری است که دیگر خودروسازهای کوچک بخشخصوصی فعال را تهدید کرده و این پرسش را به وجود میآورد که آیا آنها نیز به سرنوشت «کرمان موتور» و «سیناد» دچار خواهند شد یا خیر؟
ارسال نظر