خودروسازان با در نظر گرفتن تیپ خاصی از تولیدات خود و نحوه انتخاب محصولات، آمارهایی ارائه می‌‏دهند که نشان‌‏دهنده تولید یا سهم بازار بیشتر خودروساز مربوطه است. مهدی قاسمی، مدیر بازاریابی گروه صنعتی ایران‌خودرو، در گفت‌وگو با ایلنا، با بیان این مطلب افزود: هر خودروساز آن بخش از عملکرد خود را که دارای صورت بهتری است، برجسته می‌‏کند و این کار در بازاریابی و تبلیغ محصول هر تولیدکننده‌‏ای امر بدیهی است. وی همچنین گفت: در حال حاضر سهم ریالی گروه صنعتی ایران‌خودرو نسبت به خودروسازی سایپا بالاتر است و برای هر تولید کننده‌‏ای داشتن سهم بازار بیشتر از رکود تولید مهم‌‏تر است.

قاسمی، در پاسخ به این سوال که بازاریابی در کشوری که دارای بازار انحصاری است چه معنا دارد، اظهار داشت: وجود انحصار در بازار خودرو را قبول ندارم، زیرا ایران‌خودرو در بازار خودروهای ۱۰ تا ۱۵‌میلیون تومانی ۱۸ محصول تولید می‌‏کند و ما مشتری را اجبار به خرید سمند یا پژو GLX نمی‌‏کنیم و مشتری در این تنوع محصول، حق انتخاب دارد.

مدیر بازاریابی ایران‌خودرو، درباره تنوع خرید محصول مشتری که فرضا دارای قیمتی ۱۱‌میلیون تومانی است، اعلام کرد: خرید خودرو نباید صرفا به درآمد فعلی مشتری مربوط شود، بلکه مشتری با همان مبلغ می‌‏تواند کلیه محصولات ایران‌خودرو با میانگین ۱۰-۱۵‌میلیون تومان را خریداری کند و مابقی را از طریق اقساط بپردازد، علاوه بر این در بازار خودرو سایر کشورها نیز همین مساله وجود دارد، در بازار اروپا نیز با هزینه ۹‌هزار یورو فقط می‌‏توان ۲ نوع خودرو خریداری کرد.

وی ادامه داد: ایران‌خودرو در ۳ تا ۴ سال گذشته با سرعت به سمت مشتری‌‏مداری حرکت کرده است و با ایجاد تنوع روش‌‏های فروش به مشتری اجازه داده است تا خودروی مورد نظر خود را خریداری کند و این کار با حداقل ریسک برای مشتری و حداکثر ریسک برای ایران‌خودرو انجام می‌‏شود.

قاسمی، درباره نحوه انتخاب خودرو توسط مشتری، خاطرنشان کرد: نوع خودرو بخشی از شخصیت آدم‌‏هاست و شخصیت کسی که از خودرو سمند LX استفاده می‌‏کند، با کسی که از خودرو GIX استفاده می‌‏کند، تفاوت‌‏های معناداری دارد.

مدیر بازاریابی ایران‌خودرو، خروج خودروی پیکان از سبد محصولات ایران‌خودرو را نشانه ضدانحصاری عمل کردن ایران‌خودرو برشمرد و افزود: تنوع محصول زیاد در متوسط قیمت ۱۰ تا ۱۵‌میلیون تومان به منظور احترام به مشتری انجام می‌‏شود و این تعداد محصول با شش روش مختلف به فروش می‌‏رسد و شخص می‌‏تواند نوع خودروی مورد نظر خود را در زمانی مشخص با روش خرید مورد نظر انتخاب کند و علاوه بر این در هر یک از این روش‌‏ها وام تا سقف ۶‌میلیون تومان با سود ۱۷‌درصد به مشتری اعطا می‌‏شود.

قاسمی خاطرنشان کرد: ۳۸ نوع محصول ایران‌خودرو با ۲‌هزار و ۸۰ روش به مشتری فروخته می‌‏شود که با میانگین تولید ماهیانه ۵۰‌هزار خودرو در این شرکت سنجیده شود و می‌‏توان گفت که به ازای هر ۲۵ نفر مشتری یک روش فروش در گروه صنعتی ایران‌خودرو وجود دارد.

وی، در پاسخ به پرسشی، مبنی بر این‌‏که قطع فروش نقدی اکثر محصولات سواری ایران‌خودرو در زمان اوج مصرف، بی‌‏احترامی به مشتری نیست، ‌‏پاسخ داد: ما با مشتری به صورت کاملا شفاف برخورد می‌‏کنیم و به دلیل انجام تعهدات قبلی تولید و ظرفیت خطوط تولید تا شهریورماه فروش نقدی بخشی از خودروها انجام نمی‌‏شود.

مدیر بازاریابی گروه صنعتی ایران‌خودرو، درباره مقایسه عدم فروش قطعی ایران‌خودرو و سایر خودروسازان، گفت: این مسئله برای سایر خودروسازان دنیا نیز اتفاق می‌‏افتد و ممکن است فولکس واگن خودروی درخواستی مشتری را تا شش هفته تحویل ندهد و یا متقاضیان خودروی ال-۹۰ از شرکت رنو فرانسه در هر کجای دنیا پس از ثبت نام باید چهارماه صبر کنند و خودرو بلافاصله به آنان تحویل داده نمی‌‏شود.