نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد
اعتماد آمریکاییها به خودروهای آسیایی
گروه خودرو- نتایج بررسی تازهای نشان میدهد که خریداران و صاحبان خودرو در آمریکا این روزها بیش از هر وقت دیگری از صنعت خودروسازی این کشور راضی هستند. بر اساس فهرست رضایتمندی مصرفکننده در آمریکا، میزان رضایتمندی مشتریان این صنعت در آمریکا به بالاترین حد طی ۲۰ سال گذشته رسیده است. این فهرست از مصاحبه با ۷۰ هزار مصرفکننده تهیه شده و میزان رضایت آنها از محصولات ۲۲۵ تولیدکننده فعال در ۴۷ صنعت مختلف را سنجیده است. این فهرست نشان میدهد که صنعت خودروسازی ۸۴ امتیاز از صد امتیاز ممکن را بهدست آورده و از این نظر رکورد سال ۲۰۰۹ خود را شکسته است. در آن سال، آنچه بیش از همه مایه خوشحالی خریداران خودرو میشد، قیمت نازل خودرو بود. در سال ۲۰۰۹ و در اوج بحران بزرگ، دولت آمریکا برای معاوضه خودروهای قدیمی و پرمصرف با خودروهای تازه و کممصرفتر بودجهای سه میلیارد دلاری تصویب کرد. در نتیجه تصویب این بودجه، هزینه خرید خودرو به پایینترین حد ممکن رسید. حالا قیمتها امروز دوباره بالا رفته و در واقع به جای خود بازگشتهاند و با این وجود مصرفکنندگان همچنان راضیاند.
به نظر میرسد نمایش سال جاری خودروسازان بزرگ در صحنه صنعت آمریکا بسیار چشمگیر و از اصلیترین دلایل صعود خودروسازی به رتبههای بالا بوده است. خودروها در این روزها بسیار ایمن و راحتاند و احتمال بروز نقص فنی در آنها که به تعمیر اساسی و پرهزینه منجر شود بسیار کمتر از گذشته است. این خودروها با انواع و اقسام سیستمهای الکترونیکی، دیجیتالی و همچنین بهکارگیری سیستمهای فوق مدرن جهتیابی، رانندگی را برای راننده و طی مسیر را برای سرنشینان بسیار آسان و حتی لذتبخش کردهاند. تقریبا همگی آنها قابلیت اتصال به اینترنت و امکان استفاده از خدمات ماهوارهای را دارند. علاوه بر اینها مصرف سوخت خودروهای جدید به نسبت نمونههای قبلی به شدت کاهش یافته و ظاهر بسیار زیبا و هیجانانگیزی دارند. ون آمبورگ، مدیر این فهرست میگوید: «خودروسازان در حال حاضر به بهبود کیفیت خودروها توجه ویژهای دارند.»
از میان ۹ خودروساز آمریکایی مشمول این بررسی، امتیاز ۶ خودروساز به نسبت سال گذشته افزایش یافته است، از جمله امتیاز جیپ از ۷۹ به ۸۳، امتیاز دوج از ۷۹ به ۸۱ و امتیاز کرایسلر از ۷۶ به ۷۸ رسیده است. اما این آخری همچنان در میان همه خودروسازان کمترین امتیاز برخوردار و پایینترین رتبه را دارد. ون آمبورگ در این مورد عقیده دارد: «بسیاری از شاخصها به وضوح نشان میدهند کرایسلر در حال پیشرفت است. وحتی نمایه مالی کرایسلر حاکی از آن است که فروش این خودروساز افزایش یافته است. آنها با فورد و جنرال موتورز فاصله زیادی دارند، اما در حال کم کردن این فاصلههستند که البته همچنان باید تلاش کنند.»
اما در بین خودروسازان آمریکایی، فورد بیشترین امتیاز را به دست آورده است، یعنی ۹۰ امتیاز. هرچند آمبورگ معتقد است کاهش فروش فورد در رشد امتیازش بیتاثیر نبوده است. بیوک، ساخت جنرال موتورز، با ۸۷ امتیاز در میان آمریکاییها در رتبه دوم است. کادیلاک ۲ امتیاز از دست داده و ۸۶ امتیاز دارد و شورلت هم با ۸۴ امتیاز در رتبه بعدی است.
به رغم رشد خودروسازان آمریکایی و توفیق آنها در جلب نظر مصرفکنندگان، خودروسازان خارجی در مجموع همچنان پیشتازند. لکسوس، خودروی لوکس تویوتا، با ۸۹ امتیاز دومین رتبه این فهرست را در اختیار دارد، سوبارو با ۸۷، بی ام و با ۸۶ و هیوندای، مرسدس بنز، تویوتا و فولکس واگن همگی با ۸۵ امتیاز بالاتر از رقبای آمریکایی ایستادهاند. مصرفکنندگان آمریکایی به محصولات نیسان ۸۳ امتیاز و به محصولات کیا و مزدا ۸۲ امتیاز دادهاند.
بر اساس این فهرست که هر سال منتشر میشود، آمریکاییها از خودروهای زیر پایشان بیشتر راضیاند تا دولت آمریکا (با ۶۷ امتیاز). در مقایسه با خودروسازی، بیمارستانها با ۷۶ امتیاز، بانکها و خدمات آنها با ۷۵ امتیاز و روزنامهها با ۶۴ امتیاز همگی در جلب رضایت مصرفکنندگان ناکام ماندهاند. در عین حال موسسات اعتباری با ۸۷ و نوشیدنیهای غیرالکلی با ۸۵ امتیاز از خودروسازان آمریکایی پیشی گرفتهاند. آمبورگ میگوید:«یکی از مشکلات خودروسازان برای صعود در این جدول، خدمات پس از فروش است که در اغلب اوقات به دخالت و میزان کارآیی شخص دومی (پس از تولیدکننده) وابسته است و تولیدکننده هم نمیتواند تمام و کمال بر نحوه فعالیت او نظارت کند.»
بههرحال انتشار این فهرست تازه خبری خوش برای صنعت خودروسازی آمریکا خواهد بود، صنعتی که ۴ سال پیش بر اثر ضربه مهلک و گیجکننده بحران بزرگ به ناگهان رو به احتضار رفت. در آن شرایط تنها کمکهای مالی دولت آمریکا بود که ناجی خودروسازان بزرگ آمریکا شد و آنها را از ورشکستگی رهانید. اکنون اگرچه چشمانداز این صنعت همچنان تیره و مبهم است، اما نشانههایی از بهبود نسبی و بازگشت به مسیر موفقیت، هرچند به کندی، دیده میشود. این روزها رشد آرام بازار خودرو و خروج آن از رکود، در کنار اقبال مشتریان به محصولات جدید مایه امیدواری پیشتازان صنعت خودرو در آمریکا است.
ارسال نظر