شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران اعلام کرد
میزان رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای کشور
گروه خودرو- شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در تازه ترین ارزیابی خود ، میزان رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای کشور را بررسی و نتایج آن را در قالب گزارشی منتشر کرده است. این گزارش در شرایطی منتشر شده که طبق آن، MVM مدل ۱۱۰، پژو ۲۰۶ صندوقدار، مگان، نیو سراتو، سوناتا و بیامو X۳، در گروههای قیمتی خود بیشترین رضایت مشتریان را در مقایسه با سایر خودروها بهدست آوردهاند. همچنین میانگین کلی میزان رضایتمندی مشتریان از خودروهای سواری کشور، از هزار، عدد ۶۳۸ است.
اندازهگیری رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای سواری، برای پنجمین دوره متوالی از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران منتشر شده و در این تحقیق ، ۴۸ خودروی سواری داخلی و وارداتی از ۱۲ شرکت عرضهکننده در شش ماه نخست امسال، مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
این شرکت برای انجام تحقیقات خود، از روشهای به روز و علمی و با لحاظ خطای نمونهگیری و فاصله اطمینان معین، استفاده کرده و در مجموع با ۳۴هزار و ۳۲۸ نفر از خریداران خودروهای سواری، در مورد کیفیت اولیه محصول مصاحبه انجام داده است. در مدل طراحی شده جهت سنجش رضایت مشتریان از کیفیت خودرو ، پنج شاخص اصلی «بدنه»، «مجموعه نیرومحرکه و سوخترسانی»، «مجموعه تعلیق و انتقال قدرت»، «ایمنی» و «تهویه مطبوع و وسایل برقی» در قالب ۲۸ خصوصیت مورد نظرسنجی قرار گرفته است. شرکت بازرسی برای این ارزیابی، ۴۸خودرو موردنظر را در شش گروه قیمتی دستهبندی و خودروهای هر گروه را بر اساس امتیازی که در قالب رضایتمندی مشتریان بهدست آوردهاند، رتبه بندی کرده است.
گروههای قیمتی این ارزیابی عبارتند از، خودروهای زیر ۱۰ میلیون، ۱۰ تا ۲۰ میلیون، ۲۰ تا ۳۰ میلیون، ۳۰ تا ۴۰ میلیون، ۴۰ تا ۵۰ میلیون و بالای ۵۰ میلیون تومان.
یک چینی در صدر
ابتدا از گروه زیر ۱۰ میلیونها شروع کنیم، گروهی که MVM مدل ۱۱۰ در حضور پرایدها و روآ، بیشترین رضایت را در بین مشتریان کسب کرده است. این خودرو چینی که در شرکت خصوصی «مدیران خودرو» به مونتاژ میرسد، ۶۸۵ امتیاز بهدست آورده و بدین ترتیب رضایتمندترین خودرو زیر ۱۰ میلیون تومان کشور شده است.
این لقب در شرایطی به MVM رسیده که تیراژ و سهم بازار آن به هیچ وجه قابل مقایسه با پراید و روآ نیست.
پس از این خودرو چینی، سایپا ۱۱۱ یا همان پرایدهاچ بک، با ۶۰۹ امتیاز در رده دوم جای گرفته و جایگاه سوم نیز به محصول ایران خودرو، پژو روآ با دو امتیاز کمتر، رسیده است. سایپا ۱۳۲ و سایپا ۱۴۱ نیز با کسب امتیاز مشترک ۵۹۶ ، جایگاههای چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادهاند.
این در شرایطی است که پراید صبا با وجود کیفیت بهتر نسبت به هم خانوادههای خود ، آخرین عضو گروه یک به شمار رفته و کمترین رضایت را بین خودروهای زیر ۱۰ میلیون تومان نصیب خود کرده است. این خودرو همچنین بیشترین تیراژ را بین اعضای گروه یک دارد.
سبقت ۲۰۶ صندوق دار از ...
اگرچه اوایل عرضه پژو ۲۰۶ صندوق دار به بازار، این خودرو با استقبال چندانی روبهرو نشد، اما هم اکنون طبق اعلام شرکت بازرسی، با ۷۳۰ امتیاز پر رضایت ترین عضو گروه دوم شده است. این در شرایطی است که مدلهاچ بک ۲۰۶ ، ۷۰۹ امتیاز به دست آورده و ششمین عضو گروه دوم محسوب میشود. جایگاه دوم این گروه را نیز «پژو ۲۰۷ آی» با ۷۲۶ امتیاز ، تصاحب کرده و رده سوم را هم یک مونتاژی بخش خصوصی به نام هیوندایی ورنا با یک امتیاز کمتر، در اختیار دارد.
یکی از نکات مهم دیگر گروه دو، تکرار تفاوتهای تندر-۹۰ است، به نحوی که تندر پارس خودرو با کسب ۷۱۴ امتیاز ، در رده چهارم نشسته، اما همتای ایران خودرویی آن، با چهار امتیاز کمتر، پنجمین خودرو در این گروه شده است.
تندرهای تولید داخل علاوه بر مورد مذکور، در سطح کیفی و قیمت بازار نیز با یکدیگر متفاوت هستند.
اما گروه دوم، میهمانان دیگری نیز از جمله سورن، سمند LX، چری و ریو نیز دارد. در این بین، سورن با ۶۸۹ امتیاز عضو هفتم گروه به شمار میرود و ریو نیز با شش امتیاز کمتر، رده بعد را به خود اختصاص داده است. همچنین LX با ۶۶۴ امتیاز در رده نهم جای گرفته و چری و لیفان نیز به ترتیب با ۶۵۳ و ۶۴۵ امتیاز ، دهمین و یازدهمین اعضای گروه دو به حساب میآیند.
این موضوع در شرایطی است که پژوپارس و ۴۰۵ به عنوان دو خودرو پرتیراژ و پرفروش کشور، کمترین رضایت را بین اعضای گروه دوم به دست آوردهاند. پارس، ۶۳۲ امتیاز دارد و پژو ۴۰۵ نیز ۶۲۹ امتیاز کسب کرده است.
۲۰ تا ۳۰ میلیونیها
اما نگاهی به گروه سوم بیندازیم، گروهی که به ۲۰ تا ۳۰ میلیونیها مربوط و تنها سه عضو به نامهای مگان ، آوانته و زانتیا دارد. در این بین ، مگان ۱۶۰۰ سی سی با ۷۵۵ امتیاز اول است و هیوندای آوانته نیز که محصول بخش خصوصی به شمار میرود، با ۷۳۷ امتیاز جایگاه دوم را در اختیار دارد. همچنین زانتیا که دیگر در سایپا به تولید نمیرسد، با ۷۲۱ امتیاز کم رضایتترین عضو این گروه است.
۳۰ تا ۴۰ میلیونیها
در گروه چهارم که به خودروهای ۳۰ تا ۴۰ میلیونی کشور اختصاص یافته، سراتو جدید با ۸۲۶ امتیاز ، اول است و MG نیز جایگاه دوم را در اختیار دارد. کیا اسپورتیج و هیوندایی I۳۰ نیز به ترتیب با ۷۸۲ و ۷۷۷ امتیاز ردههای سوم و چهارم را در اختیار گرفته اند. هر چهار خودرو موردنظر ، وارداتی به حساب میآیند و این در شرایطی است که پشت سر آنها یک مونتاژی به نام ماکسیما قرار دارد و دقیقا، هم امتیاز با I۳۰ است. مزدا۳ قدیمی نیز با یک امتیاز کمتر، ششم شده و مگان ۲۰۰۰ سی سی هم با ۷۶۹ امتیاز هفتمین خودرو پررضایت گروه مورد بررسی محسوب میشود.
در دو رده انتهایی این گروه نیز، دو شاسی بلند به نامهای ویتارا و رونیز، جا خوش کردهاند. ویتارا که در ایران خودرو خراسان به مونتاژ میرسد، ۷۵۴ امتیاز دارد و رونیز هم ۶۹۰ امتیاز کسب کرده و آخرین عضو گروه چهار شده است. این خودرو ظاهرا دیگر در پارس خودرو به مونتاژ نمی رسد.
۴۰ تا ۵۰ میلیونیها
سوناتا، توسان، مزدا۳ جدید و اپتیما چهار عضو گروه پنجم محسوب میشوند و در این بین ، سوناتا توانسته بیشترین رضایت را میان مشتریان کسب کند. این خودرو وارداتی ، ۸۲۵ امتیاز دارد. پشت سر سوناتا، با یک هموطن شاسی بلند آن روبه رو میشویم. توسان نیز که وارداتی به حساب میآید ، ۷۹۶ امتیاز کسب کرده است. مزدا۳ جدید هم با دو امتیاز کمتر ، در رده سوم گروه ۴۰ تا ۵۰ میلیونیها قرار گرفته و کیا اپتیما نیز با ۷۸۲ امتیاز، کمترین رضایت را میان مشتریان این گروه به دست آورده است.
گروه لوکسها
اما به سراغ آخرین گروه ، که به خودروهای بالای ۵۰ میلیون تومان اختصاص دارد ، برویم.
صدرنشین این گروه ، بی ام و X۳ است که ۸۵۱ امتیاز دارد و بالاتر از جنسیس و آزرا که به طور مشترک ۸۴۷ امتیاز کسب کردهاند، ایستاده است. این در شرایطی است که مدل X۶ بیامو، ۸۴۰ امتیاز دارد و عضو چهارم گروه به شمار میرود. پس از این خودرو، با یک شاسی بلند مونتاژی به نام نیسان تینا روبهرو میشویم ، که ۸۳۳ امتیاز کسب کرده است. پارس خودرو در نیمه دوم امسال، مونتاژ تینا را آغاز کرد ، بنابراین تیناهای مورد ارزیابی شرکت بازرسی، به مدلهای وارداتی این خودرو مربوط میشوند. پشت سر تینا، کیا موهاوی با ۸۲۹ امتیاز قرار گرفته و پس از این خودرو نیز، سورنتو جایگاه هفتم را در اختیار دارد.
سانتافه، IX۵۵ و جنسیس کوپه هم به عنوان سه محصول وارداتی از هیوندایی ، به ترتیب با ۸۱۴، ۸۰۹ و ۸۰۸ امتیاز، در ردههای هشتم تا دهم جای گرفتهاند. نیسان قشقایی نیز که ماجرایی شبیه تینا دارد، ۸۰۶ امتیاز به دست آورده و عضو یازدهم گروه بالای ۵۰ میلیونیها شده است.
همچنین پژو ۴۰۷ که ایران خودرو نمایندگی مستقیم واردات آن را بر عهده دارد، با ۷۹۶ امتیاز، کمترین رضایت را در بین خودروهای گروه آخر دارا است.
ارسال نظر