گروه خودرو- نمایشگاه دستاوردهای بومی‌سازی و خودکفایی صنعت و معدن روز گذشته در حالی به کار خود پایان داد که رییس ایدرو ضمن تاکید بر خودکفایی صنعت خودرو، از ایجاد ۴پلت‌فرم جدید خودرو حمایت کرد. از سوی دیگر معاون وزیر صنایع و معادن و رییس هیات‌عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع (ایمیدرو) نیز در این نمایشگاه عنوان کرده که با توجه به شتاب روند بومی‌سازی در صنایع کشور، در کمتر از دو سال آینده در هیچ صنعتی وابستگی نخواهیم داشت.

هرچند در مورد خودکفایی در صنعت خودروسازی اظهارنظرهای زیادی شده اما آنچه از دید بسیاری از موافقان این ایده پنهان مانده و صنعت مذکور را نیز از دیگر صنایع متمایز کرده رقابتی بودن شدید این صنعت است.

شاید در هیچ جای دنیا به اندازه ایران شعار داخلی‌سازی و خودکفایی در صنعت خودروسازی به گوش نرسد، کشورها نیز اصراری بر خودکفایی و این ایده که همه چیز را خودمان تولید کنیم، ندارند؛ چرا که چنین فرضیه‌ای سال‌ها است که با شکست روبه‌رو شده است. اما آنچه برای کشورهایی که هم‌اکنون در صنعت خودروسازی رتبه بالایی دریافت کردند، مهم به نظر می‌رسد، این است که قطعات مورد نیاز خود را از کجا تهیه کنند که پایین‌ترین قیمت و بالاترین میزان کیفیت را داشته باشد. کشور ترکیه در همسایگی ایران قرار دارد هرچند در این کشور شعارهایی مبنی بر خودکفایی به گوش نمی رسد اما آمارهایی که از پیشرفت ترکیه در این صنعت منتشر می‌شود جالب به نظر می‌رسد‌. طبق گفته رییس مرکز مطالعات صنعت خودروسازی آمریکا، ترکیه تا سال ۲۰۱۵ میلادی توانایی لازم برای تولید خودرو داخلی را خواهد داشت و از آنجا که تعاملات گسترده‌ای با کشورهای صنعتی دنیا دارد، می‌تواند خودرو را با استانداردهای جهانی تولید و به بازارهای جهانی صادر کند. بنا نداریم که خودکفایی را در صنعت خودرو طرحی شکست‌خورده معرفی کنیم اما این ایده نیز ملزوماتی دارد چرا که صنعت خودرو با توجه به توسعه وسیع و نیز پیشرفت سریع و قابل توجه دانش و تجربه در آن در سطح دنیا بسیار رقابتی شده است. یکی از الزاماتی که بسیاری از کارشناسان بر آن تکیه دارند، استفاده از توان مدیریتی بالا در این صنعت و همچنین ارتقای بهره‌وری است‌.