نگرانی فرانسه از جاسوسی صنعتی
اسرار محرمانه «رنو» لو رفت
اطلاعات محرمانه شرکت فرانسوی «رنو» که چهار سال پیش نیز قربانی جاسوسی صنعتی شده بود، بار دیگر لو رفت. سرقت این اطلاعات فنی که ظاهرا درخصوص مدل جدید خودروی الکتریکی این شرکت است، واکنش شدید وزیر صنایع فرانسه را به دنبال داشت که از تخاصم اقتصادی علیه این کشور خبر داد.
آخرین خودروی الکتریکی ساخت شرکت رنو - عکس:AFP
اطلاعات محرمانه شرکت فرانسوی «رنو» که چهار سال پیش نیز قربانی جاسوسی صنعتی شده بود، بار دیگر لو رفت. سرقت این اطلاعات فنی که ظاهرا درخصوص مدل جدید خودروی الکتریکی این شرکت است، واکنش شدید وزیر صنایع فرانسه را به دنبال داشت که از تخاصم اقتصادی علیه این کشور خبر داد. نگرانی فرانسه از جاسوسی صنعتی در این کشور
اسرار فنی «رنو» لو رفت
گروه خودرو - جاسوسی در اطلاعات صنعتی فرانسه این بار گریبانگیر شرکت رنوشد.
هرچند این دومین بار است که رنو مورد جاسوسی در اسرار محرمانه قرار میگیرد، اما درز اطلاعات مدل جدید خودروی الکتریکی این شرکت واکنش وزیر صنایع فرانسه را دربرداشت، بهطوریکه وی پس از اعلام این خبر عنوان کرد که فرانسه مورد تخاصم اقتصادی واقع شده است.
رنو پیش از این نیز در سال ۲۰۰۷ میلادی قربانی جاسوسی شد.
هرچند رنو نگفته است که اطلاعات محرمانه به چه شرکتی داده شده، اما کارشناسان خودرو پیشبینی میکنند که واکنش وزیر صنایع فرانسه به این موضوع نشان میدهد که اطلاعات درز کرده، به یک خودروسازی در کشوری خارجی داده شده است.
کمپانی خودروسازی فرانسوی رنو میگوید: درز اطلاعات محرمانه این شرکت درباره مدل جدیدی از خودروی الکتریکی که در دست تهیه داشته، خطری جدی را متوجه این شرکت کرده است.
رنو همچنین نگفت اطلاعات مذکور تا چه حد جدید و به لحاظ فناوری، بکر و انقلابی بوده است. مقامهای رنو حتی ذکر نکردهاند که آیا درز این اطلاعات قابل جبران است ؟
در همین زمینه بی بی سی گزارش داده که صنایع خودروسازی برای اقتصاد فرانسه که در حال حاضر از وضعیت خوبی برخوردار نیست، اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل مسوولان صنعتی فرانسه از درز اطلاعات رنو به عنوان خرابکاری صنعتی نام میبرند.
امیدهای برباد رفته
در حالی که جهان در جهت فناوریهای «پاک و سبز» حرکت میکند، مسابقه برای ساخت خودروی الکتریکی کارآمد که قادر باشد با خودروهای پرسرعت بنزینی رقابت کند، شتاب بیشتری گرفته است.
به همین دلیل است که هماکنون، تولید و عرضه خودروهای الکتریکی به پروژهای رقابتپذیر، در بین خودروسازهای مطرح دنیا تبدیل شده است . اهمیت این موضوع به حدی است که مسوولان شرکت رنو معتقدند این جاسوسی میتواند به سهم خود به کاهش رقابت پذیری خودروهای آینده این شرکت در آینده منجر شود . این درحالی است که شرکت رنو فرانسه برای یافتن بازار فروشی بهتر برای خودروهای تولیدی خود اخیرا سرمایهگذاریهای زیادی بویژه در زمینه طرحهای مربوط به خودروهای الکتریکی انجام داده است و گفته میشود اطلاعاتی که از سوی مدیران این شرکت به بیرون درز کرده، شامل این بخش از سرمایه گذاری است.
رنو فرانسه که از چند سال پیش با شرکت ژاپنی نیسان شراکت دارد، امیدوار است تا با تولید خودروهای مدل جدید الکتریکی بخشی از تقاضاهای مربوط به خودرو در جهان را کسب کند.
گفته میشود که طرح مورد جاسوسی از طرحهای اساسی شرکت رنو بوده است.
رنو و نیسان در نظردارند تا برای اواسط سال جاری میلادی دو نمونه از خودروهای برقی خود به نامهای «کانگو اکسپرس» و « فلوانس» را به بازار مصرف ارائه دهند. مدلهای کوچکتر برقی توییزی و زوئه نیز به ترتیب اواخر امسال و سال ۲۰۱۲ روانه بازار میشوند. این دو شرکت با امید به اینکه خواهند توانست با تولید و عرضه محصولات متنوع، دستکم ۱۰ درصد از بازار مصرف جهانی خودرو تا سال ۲۰۲۰ میلادی کسب کنند، سالی حدود ۲۰۰ میلیون یورو برای راه اندازی خطوط تولیدی جدید و انجام تحقیقات لازم در این زمینه هزینه میکنند.
رنو در کنار خودروسازی نیسان، شریک ژاپنی اش، سرمایه زیادی را به یک رشته خودروهای برقی تخصیص دادهاند.
چه کسی جاسوس بود؟
چهارشنبه گذشته شرکت رنو اعلام کرد سه مدیر ارشد این شرکت در ارتباط با درز اطلاعات مخفی که به شدت هم تحت محافظت بوده است، موقتا اخراج شدهاند.
مقامهای رنو میگویند در باره تعلیق کاری این افراد سریع تصمیم گیری شده است تا بدون وقفه اطمینان حاصل شود داراییهای استراتژیک، فناوری و معنوی این شرکت محفوظ است. هنوز نام این سه مدیر فاش نشده، اما رنو اعلام کرده که تحقیقات خود را از آنها آغاز کرده است.
کریستین اوسان، نایب رییس شرکت رنو، پنجشنبه گذشته نیز عنوان کرده که این شرکت یک ماه بوده که در باره درز اطلاعات محرمانه اش تحقیق میکرده است.
وی گفت: اقدام سه مدیر ارشدی که موقتا اخراج شده اند، در ارائه اطلاعات سری این کمپانی به یک شرکت خودروسازی دیگر، موقعیت استراتژیک رنو را با خطر مواجه کرده است.
همچنین دولت فرانسه از آن جهت نسبت به نشت اسرار صنعتی رنو به شدت نگران است که از یک سو سهم ۱۵ درصدی در این شرکت خودروساز دارد و از سوی دیگر صنعت خودروسازی اشتغالزاترین بخش تولیدی در فرانسه محسوب میشود. فرانسهای که هماکنون وضعیت اقتصادی باثباتی نیز ندارد. صنعت خودروسازی ۱۰ درصد از کل نیروهای کاری در فرانسه را در استخدام خود دارد. در همین حال برخی منابع خبری اعلام کردند که هر سه مدیر مورد اتهام رنو در بخش پروژه خودروهای الکتریکی این شرکت کار میکردند و حتی یکی از آنها عضو کمیته مدیریت رنو بوده است. کمیتهای ۳۰ نفره که رییس آن کارلوس گون، مدیرعامل شرکت رنو است. درهمین حال نیز تاکنون «کارلوس گون» رییس شرکت رنو و «پاتریک پلاتا» معاون وی، شکایتی علیه این سه کادرعالی متهم به جاسوسی از شرکت ارائه ندادهاند.
گفته میشود که از ماه اوت سال گذشته میلادی حرف و حدیث زیادی مربوط به جاسوسی صنعتی از سوی تنی چند از مسوولان این شرکت مطرح بوده که مسوولان شرکت نیز از موضوع با خبر بودهاند.
سابقه جاسوسی صنعتی در فرانسه
طبق اخبار موجود، تاکنون چندین شرکت فرانسوی مورد جاسوسی قرار گرفته، ولی جاسوسی از شرکت رنو و آن هم از سوی مسوولان عالی رتبه این شرکت بی سابقه بوده است.
این سه تن متهم هستند که اطلاعات راهبردی مربوط به شرکت مزبور را در ارتباط با طرح خودروهای برقی در دست اقدام این شرکت به خارج درز دادهاند.
این شرکت پیش از این نیز در سال ۲۰۰۷ میلادی قربانی جاسوسی شد که شرکت رنو به دلیل آن علیه نشریه « اتو پلوس» به دلیل افشای مدل مربوط به خودروهای این شرکت قبل از رونمایی شکایت کرد. پیش از این شرکت لاستیکسازی «میشلن» فرانسه در ژوئن سال ۲۰۰۹ میلادی و شرکت تجهیزاتسازی «والئو» این کشور از سوی برخی از افراد مورد جاسوسی واقع شده است.
دولت فرانسه نیز به دلیل شایع شدن این قبیل جاسوسیها درصدد است تا برای مقابله با آن، با ایجاد برخی تغییرات و اصلاحات در قوانین حقوقی، مجازاتهای کیفری سنگینی نسبت را به جاسوسان صنعتی از این صنایع این کشور، وضع کند. بر همین اساس وزیر صنایع فرانسه از کارخانههای این کشور خواسته تا سیستمهای حفاظتی خود را تقویت کنند و برای این کار از دولت فرانسه کمک بگیرند. در همین حال کابینه دولت فرانسه قصد دارد پیشنهاد وضع قوانین سختگیرانهتری را درباره حفاظت اسرار شرکتهای این کشور بدهد. از جمله صنایع فرانسه که در خطر جاسوسی هستند میتوان به خودروسازی، هوافضا، دفاعی و دارویی اشاره کرد.
جایگاه رنو در ایران
از آنجاکه رنوییها نیز در بخشی کوچک از صنعت و بازار خودرو ایران سهم دارند، رخدادها و تحولات این شرکت میتواند جالب و در خور توجه باشد.دومین خودروساز فرانسه اگرچه حضوری کمرنگ در بازار ایران دارد، اما همین حضور کمرنگ آنقدر حاشیه به همراه داشته که شهرت رنو از سطح مشتریانش فراتر رفته است.
ماجرای قرارداد پلت فرم مشترک X۹۰ به همراه حواشی مربوط به تولید تندر-۹۰ و مگان، آنقدر داغ بوده که طی چند سال گذشته، رسانهها در سطحی وسیع بدان پرداخته اند. رنو هرچند از دو جنبه کیفیت محصول و سرمایه گذاری مستقیم، کارنامه قابل قبولی از خود در صنعت خودروسازی کشور به جا گذاشته، اما هنوز فاصله ای بسیار زیاد با رقیب هموطناش پژو داشته و سهم بازاری بسیار اندک در ایران دارد.
آن طور که از آمار ۹ ماهه تولید صنعت خودرو کشور بر میآید، دومین خودروساز فرانسه تنها ۴۰ هزار دستگاه خودرو (تندر-۹۰ و مگان) را در ایران به تولید رسانده و این موضوع از سهم حدودا چهار درصدی رنو در خودروسازی ایران حکایت میکند. این در شرایطی است که پژوییها، با سابقه ای حدودا ۲۳ ساله در بازار کشور، سهمیبیش از ۳۸ درصد را در صنعت خودرو ایران به خود اختصاص دادهاند.
البته رنو به تازگی اعلام کرده که پنج مدل جدید خود را از طریق صادرات، روانه بازار ایران خواهد کرد، تا شاهد افزایش سهم در این بازار باشد.
دومین خودروساز فرانسه، هرچند با تیراژ اندکی در ایران فعالیت میکند، اما هر دو محصول این شرکت (تندر-۹۰ و مگان) جزو خودروهای باکیفیت به شمار میروند و مشتریان از آنها رضایت دارند.
یکی از دلایل اصلی پررنگ نبودن حضور رنو در ایران، مشکلات مالی خودروسازان داخلی و به تبع آن، عدم تامین به موقع قطعات است. این مشکل طی چند سالی که از حضور رنو در خودروسازی ایران میگذرد، بیش از هر مشکل دیگری در مورد رنو به چشم آمده و تاثیرگذار بوده است. هر چند رنوییها حساب خاصی روی بازار ایران باز کرده و برنامههای زیادی برای تولید و عرضه خودروهای الکتریکی در دنیا دارند،اما با این حال تاکنون خبری مبنی بر عرضه این خودروها به ایران، اعلام نکردهاند.
این در شرایطی است که مردم ترکیه در آیندهای نزدیک میتوانند ورود الکتریکیهای رنو را به بازار کشور خود جشن بگیرند. رنو چندی پیش یکی از خودروهای الکتریکی خود را در ترکیه تست کرد که اتفاقا بسیار مورد توجه رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور قرار گرفت.
آنطور که اعلام شده، قرار است از طی سال جاری میلادی فروش خودروهای الکتریکی رنو در ترکیه که همسایه شمال غربی ایران به حساب میآید، آغاز شود. باید منتظر ماند و دید آیا دومین خودروساز فرانسه، روزی حاضر به صادرات خودروهای الکتریکی به ایران و یا حتی انجام سرمایهگذاری برای تولید این نوع خودروها در کشور، خواهد بود؟
از آن سو البته اتفاق ناگواری که برای اسناد صنعتی این شرکت افتاده و پروژههای مربوط به خودروهای الکتریکی این شرکت را لو داده است، احتمالا روند تولید و عرضه این خودروها را با تغییر و تحولاتی روبهرو خواهد کرد. با این حال دومین خودروساز فرانسه مانند بسیاری از شرکتهای خودروساز بزرگ دنیا، قصد دارد شانس خود را در تولید و عرضه الکتریکیها بیازماید و سهمیاز بازار آنها را به خود اختصاص دهد.
آن طور که کارشناسان میگویند، بازار خودرو دنیا در آیندهای نه چندان دور، به عرصهای برای رقابت خودروهای الکتریکی تبدیل خواهد شد.
ارسال نظر