تویوتا سردمدار فراخوان خودروهای معیوب
ایسنا - واژه فراخوان این روزها به واژهای آشنا در صنعت خودروسازی جهان تبدیل شده است. هر روز یکی از خودروسازان بزرگ جهان برای جمعآوری محصولات معیوب خود از بازار فراخوان میدهند. رویترز در تازهترین گزارش خود به مروری بر فراخوانهای شرکتهای خودروسازی جهان در سال جاری میلادی پرداخته است. نگاهی به این گزارش نشان میدهد که تویوتا موتور، بزرگترین خودروساز جهان سردمدار فراخوانهای خودروهای معیوب در سطح بازارهای جهانی بوده است. در این گزارش تعدادی از فراخوانهای بزرگ صنعت خودروسازی جهان در سال جاری میلادی آمده است:
ژانویه ٢٠١٠: تویوتا اقدام به فراخوان بیش از ۶/۵ میلیون دستگاه از خودروهایش از بازار آمریکا کرد. دلیل این فراخوان نقص در سیستم شتاب خودروهای تویوتا اعلام شد. این فراخوان بزرگترین فراخوان تویوتا در تاریخ این شرکت و یکی از بزرگترین فراخوانهای یک خودروساز در بازار آمریکا محسوب شد.
ژانویه ٢٠١٠: هوندا ٦٤٦ هزار دستگاه از خودروهای فیت/جاز و سیتی خود را از بازارهای جهانی به دلیل نقص در سوییچ پنجره آنها جمعآوری کرد.
فوریه ٢٠١٠: تویوتا ٤٣٧ هزار دستگاه از خودروهای پریوس، سای، پلاگاین هیبریدی و لکسوس هیبریدی خود را از بازارهای جهانی فراخوان کرد. این فراخوان شامل بازارهای آمریکای شمالی، ژاپن و اروپا شد.
فوریه ٢٠١٠: هوندا از فراخوان ٤٣٨ هزار دستگاه از خودروهایش به منظور جایگزینی کیسه ایمنی هوا آنها خبر داد. این فراخوان مربوط به بازار آمریکا بود.
دوم مارس ٢٠١٠: جنرالموتورز ١.۳ میلیون دستگاه از خودروهای کمپکت خود را از بازارهای آمریکا، کانادا و مکزیک جمعآوری کرد. این فراخوان شامل مدلهای شورولت کبالت، پونتیاک میشد. این خودروها مدلهای ٢٠٠٥ تا ٢٠١٠ بودند.
سوم مارس ٢٠١٠: نیسان از فراخوان ٥٤٠ هزار دستگاه از خودروهایش از بازارهای جهانی به دلیل نقص در سیستم ترمز آنها خبر داد. این فراخوان عمدتا مربوط به بازار آمریکا بود. فراخوان مذکور پنج مدل از سال ٢٠٠٨ تا ٢٠١٠ نیسان را شامل شد. بارکش پیکاپ تیتان و دو دیفرانسیلی آرماندا مشمول این فراخوان بودند.
نهم آوریل ٢٠١٠: تویوتا توافق کرد ١٦.۴ میلیون دلار جریمه به دولت آمریکا بابت تاخیر در فراخوان خودروهایش پرداخت کند. تویوتا همچنین از فراخوان نزدیک به ١٠ هزار دستگاه از لکسوسهای خود از بازارهای آمریکا و کانادا خبر داد. این فراخوان به منظور تعمیر نرمافزار سیستم کنترل ثبات الکتریکی این خودروها انجام شد.
١٦ آوریل ٢٠١٠: تویوتا ٨٧٠ هزار دستگاه از مینیونهای سیهنا خود را از بازار آمریکا و کانادا به دلیل نقص از بازار جمعآوری کرد. این فراخوان شامل مدلهای ١٩٩٨ تا ٢٠١٠ میشد.
٢٧ آوریل: پورشه ١١ هزار و ٣٠٠ دستگاه از خودروهای پانامرای خود را ماهها بعد از عرضه آن به بازار برای برطرف کردن عیب کمربند ایمنی آنها فراخوان کرد.
٧ ژوئن: نقص فنی در درها، ترمز و سیستم شتاب باعث شد تا کرایسلر نزدیک به ٦٠٠ هزار دستگاه از خودروهای خود را شامل پنج مدل از بازار آمریکا جمعآوری کند.
٨ ژوئن: جنرالموتورز ۵/۱ میلیون دستگاه از محصولات مختلف خود را شامل مدلهای ٢٠٠٦ تا ٢٠٠٩ به دلیل احتمال بروز آتشسوزی در آنها از بازار فراخوان کرد.
٢٤ ژوئن: رییس تویوتا از سهامداران این شرکت به خاطر بحران فراخوان بیش از ١٠ میلیون دستگاه از خودروهای تولیدی این شرکت عذرخواهی کرد.
٢٤ جولای: تویوتا ٤١٢ هزار دستگاه از سواریها و دودیفرانسیلیهای خود را از بازار آمریکا به دلیل نقص فنی احتمالی در سیستم هدایتشان جمعآوری کرد. این فراخوان شامل مدلهای آوالن و لکسوس شد.
١٧ آگوست: جنرالموتورز بیش از ٢٤٣ هزار دستگاه از مدلهای ٢٠٠٩ و مدلهای ٢٠١٠ خود را از بازار آمریکا جمعآوری کرد. نقص فنی در کمربند ایمنی این خودروها دلیل این فراخوان عنوان شد.
٢٦ آگوست: تویوتا ۳/۱ میلیون دستگاه از خودروهای کرولا و ماتریکس خود را از بازارهای آمریکا و کانادا به دلیل نقص در موتورشان جمعآوری کرد. این خودروها مدلهای ٢٠٠٥ تا ٢٠٠٨ بودند.
اول اکتبر: بی.ام.و ٣٥٠ هزار دستگاه از خودروهای خود را از بازارهای جهانی به دلیل نقص در سیستم ترمز آنها به صورت داوطلبانه جمعآوری کرد. این فراخوان شامل سریهای پنج، شش و هفت بی.ام.و تولیدی از سال ٢٠٠٢ تاکنون میشد. همچنین رولز رویس پنج هزار و ٨٠٠ دستگاه از خودروهای فانتوم خود را از بازار جمعآوری کرد.
٧ اکتبر: شرکت دایهاتسو موتور ژاپن
٨٨٢هزار و شش دستگاه از خودروهای مینی خود را از بازار ژاپن به دلیل نقص در شیشه آنها جمعآوری کرد.
٢١ اکتبر: تویوتا حدود ٦٠٠ هزار دستگاه شامل ١١ مدل از خودروهایش مانند سدان کرون و لکسوس را از بازار جمعآوری کرد.
ارسال نظر